Yves Lampaert 5e na driemaal lek: “Misschien was ik wel de beste in koers”

maandag 4 oktober 2021 om 09:38
Yves Lampaert 5e na driemaal lek: “Misschien was ik wel de beste in koers”

foto: Cor Vos

Yves Lampaert had de pechduivel niet mee in Parijs-Roubaix. Drie keer reed de Belgische renner van Deceuninck-Quick-Step lek en op de velodroom, het iconische eindstation van de klassieker, moest hij met de vijfde plaats genoegen nemen.

“Ik denk dat ik een heel goede koers heb gereden. Ik reed driemaal lek op cruciale momenten, en toch geraakte ik toch nog weer in de tweede groep en won ik de sprint. Ik denk dat ik zeker bij de beteren was in de koers, misschien was ik wel de beste”, blikte Lampaert na afloop van de wedstrijd terug voor de camera’s van Sporza.

Volgens de 30-jarige renner had hij niet de risico’s opgezocht. “Het was pech, want steeds toen ik lek reed, reed ik op de rug van de kasseistrook. Driemaal een doodsteek, zoals ze dat in de koers zeggen. Er was niets aan te doen, steeds lang wachten op een ander wiel. Toch wist ik iedere keer weer terug in koers te komen en uiteindelijk nog vijfde te worden.”

“Ik denk dat ik zeer trots mag zijn over mijn koers”, vertelde hij verder. “Hopelijk kunnen we een keer terugkomen zonder pech.”

Dit artikel delen:

42 Reacties

tvm 4 oktober 2021 om 09:48

Hij was zeer sterk inderdaad. Kon als enige een tijd mee met MvdP. In het bos reed hij volgens mij samen met Asgreen en Stybar mee in de groep Van Aert/MvdP. Uit het bos zag ik van de ploeg alleen Stybar nog zitten. Lek blijkbaar?
Daarna weer terug bij van Aert. Knap!

adelaarvanantwerpen 4 oktober 2021 om 09:55

Hij reed samen met Asgreen en Kwaitkowski lek in het begin van Arenberg waardoor WVA naar de laatste plaats werd verdrongen. Dat zei WVA tegen HLN en nadien werd WVA ook nog opgehouden door een val waardoor hij de aansluiting verloor met de MVDP groep.

notriple 4 oktober 2021 om 11:22

Wat een l……. he..

Alfons Haavers 4 oktober 2021 om 09:53

Leek inderdaad heel sterk, maar het moet ook wat meezitten in Roubaix. Vraag dat maar aan Moscon, die had gisteren ook wel kunnen winnen denk ik.

Lampaert in ieder geval op de afspraak, het is toch een echte specialist van Parijs-Roubaix. Kan misschien ooit nog wel eens winnen, als DQS wat minder pech heeft dan deze editie en hij het ploegenspel optimaal kan uitspelen.

Ab Normaal 4 oktober 2021 om 10:51

Hij was zeker sterk, maar overdreven van zichzelf om te denken dat hij de sterkste was.
Werd op een bepaald moment gewoon door vd Poel uit het wiel gereden.
Dan ben je niet de sterkste.

Quintenri 4 oktober 2021 om 10:53

Hij werd niet uit het wiel van VDP gereden. Hij zat comfortabel in het wiel en reed toen alweer lek. Je moet eens naar zijn interview kijken op Sporza ;)

Reiger 4 oktober 2021 om 11:50

Iedereen krijgt in P-R zijn portie pech. Lampaert, WVA, Moscon, VDP. Over Colbrelli en pech weet ik eigenlijk niets. Het zijn krachten die je verbruikt om weer terug te komen die je later tekort komt. Alleen bij Moscon waren zijn lek rijden en val cruciaal voor zijn koers en kansen op winst want toen reed hij alleen op kop en het brak hem lichamelijk op.

Romāns Vainšteins 4 oktober 2021 om 09:54

Misschien heeft juist deze man het eens nodig om van ploeg te switchen en voole kasseikopman te zijn. Wellicht bij Vocsnors handjes-op-helm-equipe gezellig een sprint&buffel duo vormend met Nizzolo?

Barry Batsbak 4 oktober 2021 om 10:45

Zal haast niet want Tim Declercq heeft volgens mij nog niet zolang geleden voor 2 jaar bijgetekend bij DQS en die is zo'n beetje met Lampaert vergroeit.

Veloburto 4 oktober 2021 om 11:54

Meeste renners gaan er niet beter op rijden in de klassiekers als zij DQS verlaten

YogiBear 4 oktober 2021 om 09:55

Het zou zeker zomaar kunnen. Zou wel benieuwd zijn naar een pech ‘rangschikking’. Drie keer lijkt veel en is in elke andere koers ook veel, maar wellicht niet in Parijs-Roubaix. Hoe vaak heeft bv de rest van de top tien pech gehad?

the student 4 oktober 2021 om 09:55

Reden ze dan nou nog altijd op draadbanden met latex binnenbanden ( WK ) want die specialized velgen zijn niet tubeless. Of hebben ze de tubes uit de kast getrokken.

Spartacus 4 oktober 2021 om 10:01

Er zijn zeker wel tubeless velgen van Specialized (roval). Rij er zelf mee.

the student 4 oktober 2021 om 10:03

Ja, maar de nieuwe ineens niet meer. Was vorig jaar nogal wat gemekker over. En Julien won op draadbanden op latex binnenbanden het WK. En daar reden ze ook in de tour al mee.

adelaarvanantwerpen 4 oktober 2021 om 09:57

Ik kan hem niet eens ongelijk geven. Plat rijden op het moment dat de lange finale begint, plat rijden op Arenberg en plat rijden op het moment dat hij samen met MVDP vertrekt. Uiteindelijk wordt hij dan nog redelijk gemakkelijk vijfde in de sprint tegen redelijk snelle renners.

Idske 4 oktober 2021 om 10:20

Had ie maar de groene Niels Albert bandjes moeten gebruiken ;)

de adelaar 4 oktober 2021 om 10:27

Jezelf beste in koers gaan noemen is zelfverheerlijking . De 4 besten reden vooraan. Wel mooie koers gereden Chapea

vanSpringel 4 oktober 2021 om 10:43

……….+1

Cochise 4 oktober 2021 om 10:48

Klopt. “als” telt niet in Roubaix. Als zelfs Moscon niet beweert dat hij kon winnen zonder pech moet hij dat zeker niet doen. Misschien was Küng wel de beste, of Boivin, of Kristoff.

xistnc 4 oktober 2021 om 10:54

Ik had het idee dat Lampaert i.i.g. de snelste sprint reed.

Massimo Bataille 4 oktober 2021 om 11:01

Idd best jammerlijke koers voor lampaert. Leek op tv meer stil te staan dan rijdend, maar uiteindelijk toch weer telkens vooraan komen. Leek me mee te kunnen met de aanval van vdpoel en leek me ook ng niet stuk te zitten id achtervolging en sprint. Ging nog taaie klant zijn geweest, maar hoort helaas bij roubaix. In roubaix wint een van de sterkste renners die ook de ‘pech’ loterij wint

Michelangelo 4 oktober 2021 om 11:11

Goede benen en uitstekend in vorm, daar ga ik zeker in mee. De beste in koers? Die reed toch echt vooraan in mijn ogen.

Uiteindelijk heeft hij altijd gereageerd en ergens achteraan gefietst. Zelf heb ik hem geen initiatief zien nemen. Wie weet reed hij daarom ook wel vaker lek, omdat hij niet goed zicht had op de kasseien….

Want het is in deze omstandigheden voor een stuk een loterij, maar het mag ook duidelijk zijn dat de kans op lekrijden het kleinste is als je ziet waar je rijdt.

nickdt 4 oktober 2021 om 11:32

Alleen was Laporte nog sterker, want moest van verder komen na pech en eindigde in dezelfde groep en die kon niet eens meer normaal remmen.

Eddy 4 oktober 2021 om 11:54

Misschien was hij wel de sterkste, wie zal het zeggen… Maar ook hij had Sonny niet uit het wiel gereden gisteren dus winst was alsnog geen zekerheidje geweest.

De Cabybara van de Conradkade 4 oktober 2021 om 11:54

Zo heeft iedereen zijn verhaal.

Ik zag op beelden ergens in een weiland ook nog Taco rennen. Wie weet hoe sterk die was…

timjokkmokk 4 oktober 2021 om 11:55

Eigenlijk is het zo simpel, de beste heeft gewonnen en niet ALS!

siepelstad 4 oktober 2021 om 12:01

Had ie dat gat naar de kop dicht moeten poefen, Sterksten vooraan

Jos84 4 oktober 2021 om 12:23

Ik had ook het idee dat ik de beste was gisteren. Maar ik reed niet mee…..

VerstandOpNul 4 oktober 2021 om 12:44

Hij begint een beetje op Evenepoel te lijken met dit soort uitspraken..

Scott Sunderland 4 oktober 2021 om 12:53

Hij was een van de besten in koers, zoveel was wel duidelijk. Zonder pech bestaat niet in PR hoor. Dus het blijft speculeren of hij had gewonnen zonder pech.

NDI22 4 oktober 2021 om 16:21

Colbrelli? Die heeft volgens mij geen pech gehad eenmaal op de kasseien.

Reiger 4 oktober 2021 om 13:02

Achteraf hebben er altijd meerdere renners een koers gewonnen. Wat een slappe verhalen vind ik dat altijd zeg! Zeker in P-R hoort pech erbij. Iedereen heeft zijn portie gehad gisteren. Lampie ook. Maar om dan allemaal de zege te claimen is hele grote onzin.

Harrogate19 4 oktober 2021 om 13:03

Misschien lag de collectieve offday wel aan de Specialized Roubaix waar ze allemaal mee moesten rijden?

Lampaert was in ieder geval iedere keer snel terug na pech en won de sprint van de 2de groep.

Michelangelo 4 oktober 2021 om 13:14

Als dat zo is, dan is dat heel slechte pr voor Specialized, en een hele berg geld weggesmeten door DQS.

Persoonlijk denk ik dat de lekke banden deels te wijten zijn aan het volgen van anderen. En DQS blonk gisteren collectief uit in wieltjeszuigen, in tegenstelling tot wat ze normaal altijd doen. Meezijn maar niet mee rijden.

Voordeel is dat je frisser blijft. Nadeel is dat je net niet goed zicht hebt op die ene kassei die met zijn punt naar boven steekt, of die ene put in de weg waar je voorganger met vrij zicht net omheen stuurt. Met als resultaat een grotere kans op lek of valpartij.

Harrogate19 4 oktober 2021 om 13:16

Bora en DQS collectief nergens in de finale. Dat kan geen toeval zijn. Die fiets Roubaix bolde voor geen meter.

Natuurlijk zullen ze er met geen woord over reppen. Ploegen zitten tegenwoordig helemaal onder de knoet bij de materiaalsponsors.

Zelfs Ineos heeft nu moeten plooien voor de schijfremlobby terwijl hun onderzoek nog steeds in het voordeel van de velgrem wijst.

edit: ben net de koers aan het herbekijken. Asgreen ging gewoon aanvallen op 99.6km.
Lampaert op 98.6km, van aert rijdt ernaar toe. vdp erachter aan.

Reiger 4 oktober 2021 om 13:28

@Harrogate Wat bedoel je met die laatste zin? Dat Asgreen Lampaert in orde waren of iets anders? De dag erna de koers herbekijken geeft vaak andere inzichten dan de rechtstreekse uitzending. Kijk je alles?

Harrogate19 4 oktober 2021 om 14:05

Reiger
Ik weerleg Michelangelo's "beperkt tot wieltjeszuigen". Ik toon aan dat ze wel vroeg hebben aangevallen. Ook mee met 2 in de oorlog voor de vroege vlucht.
Maar bij alle Specialized rijders was het vat af na 4,5 uur het vat af. Behalve bij Lampaert.

De vering in het balhoofd, zij rijden NOOIT met die fiets.. dat geeft geen stress. Dat maakt positioneren moeilijker, stress kost ook energie en die vering zorgt eventueel nog voor krachtverlies.

Marco 4 oktober 2021 om 14:07

Waar zaten de kopmannen van Quick Step? “Het was gewoon elk voor zijn schelle”

Deceuninck-Quick-Step kon het opbod aan kopmannen nooit uitspelen in Roubaix. Lekke banden voor en in het bos van Wallers deden het tactisch plan in de soep draaien. “Er was geen ploegenspel. Gewoon elk voor zijn schelle.”

nieuwsblad.be

Harrogate19 4 oktober 2021 om 15:19

Maar natuurlijk is dit gratis praat waar niemand iets voor koopt.

Reiger 4 oktober 2021 om 15:27

@Harrogate ik denk dat het vanaf het bos man tegen man was en dat iedereen compleet gesloopt aan is gekomen. Colbrelli heeft de koers het slimste aangepakt en Mathieu heeft het meeste werk gedaan. En in zo’n editie als gisteren wint uiteindelijk degene die het meest fris aan de sprint kan beginnen. DQS had gisteren eigenlijk niets aan het collectief door pech en niet goed genoeg zijn. Uiteindelijk kwam de groep Lampaert ook geen meter dichterbij op de kop. Wel weer een prachtige koers gezien en genoten. Ik ga m ook nog een keertje terugkijken!

Reiger 4 oktober 2021 om 15:28

Over de fietsen heb ik niets te zeggen. Niet genoeg verstand er van..

Tuubke 4 oktober 2021 om 13:24

Bijna goed! Hij was op vier na de beste.

Headlines

Populair

Materiaalzone