Yves Lampaert 3de in tijdrit Algarve: “Te vroeg om te vliegen”

Door , vrijdag 22 februari 2019 om 18:44
Yves Lampaert 3de in tijdrit Algarve: “Te vroeg om te vliegen”

©WielerFlits

Na Tim Wellens in de Ruta del Sol en Sep Vanmarcke in de Haut Var was vandaag nog een derde Belg dicht bij ritwinst. Yves Lampaert zat in de Volta ao Algarve even op de hot seat, maar moest toch plaats ruimen voor Stefan Küng. Lampaert werd uiteindelijk derde.

“Natuurlijk had ik liever gewonnen”, trapte de Belgische kampioen in Lagoa een open deur in. “Met een zege op zak ga je immers altijd iets meer ontspannen van start in de klassiekers. Daarvoor had ik echter vijf seconden rapper moeten rijden. Maar ik heb mezelf niets te verwijten, vind ik. Ik heb alles gegeven en ik mag spreken van een goede tijd. Ik ben dus tevreden.” Dat het een zware tijdrit was, vertelde Lampaert er nog bij. “Ik ben best rap gestart, maar heb anderzijds ook goed ingedeeld. Ach, het was gewoon 25 minuten werken. Op een lastig én technisch parcours.”

Ook gisteren had Lampaert al indruk gemaakt op zijn collega’s. Onderweg naar de Alto da Foia verzette hij bergen werk in functie van kopman Mas. Ook op de slotklim perste hij nog eens alles uit de benen, allemaal in functie van het openingsweekend, binnen een achttal dagen. “Noem het maar een bevestiging van de goede conditie. Dat de concurrentie zegt dat ik vlieg? Ik ben in orde, dat klopt. Maar vliegen? Eigenlijk is het nog iets te vroeg om te vliegen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jori 22 februari 2019 om 18:54

die kopbeurt die hij deed bij de zege van Jakobsen was ook imponerend, deze man gaat er wel staan. Denk alleen wel dat zijn Belgische driekleur als een soort rode lap gaat werken voor de anderen

Samlambeej 22 februari 2019 om 19:32

Nou ja hij hoeft alleszins niet te vrezen dat hij achterloopt op de reeds gewonnen hebbende Belgische concurrenten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair