Wynants maakt zich op voor Belgisch Kampioenschap en Tour de France

maandag 17 juni 2013 om 18:31
Maarten Wynants

foto: Sirotti

Maarten Wynants gaat eind deze maand van start in de Tour de France. Dat maakte de 31-jarige Belg van Blanco Pro Cycling bekend tegenover Het Nieuwsblad. ”Ik heb er nu al honger naar”, aldus Wynants, die afgelopen week zijn ploegmaat Paul Martens naar de eindzege hielp in Luxemburg.

”Ik ben blij dat ik hier deze week met een goed gevoel de Ronde van Luxemburg heb kunnen afwerken”, zegt Wynants. ”De voorbije dagen diende ik enkele keren de sprint aan te trekken voor Paul Martens. De laatste week van de Giro d’Italia werd ik ziek, maar intussen ben ik genezen en in Luxemburg deelnemen was eigenlijk wel een must. Dit als voorbereiding op het Belgisch kampioenschap en de Tour.”

Door Blanco Pro Cycling is het nog niet officieel naar buiten gebracht, ”maar ik mag op het eiland Corsica van start gaan in mijn derde Tour. Ik heb er nu al honger naar”, aldus een zeer tevreden Maarten Wynants.

”Mijn rol in de Tour ken ik al. Het wordt er hard werken voor de Nederlandse kopmannen. In eerste instantie voor Bauke Mollema, die als uitgesproken kopman van start gaat. Robert Gesink zal deze keer meer een schaduwrol te vervullen krijgen.”

Voordat Wynants aan de Tour zal beginnen, zal hij ook rijden op het BK in La Roche. ”Ikzelf verwacht hier niet zoveel van, maar ik denk dat Sep Vanmarcke wel een renner is die iets kan betekenen in de titelstrijd. Hem bijstaan wordt dan ook mijn belangrijkste opdracht.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone