Wouter Wippert na elfde plaats: “Doet pijn dat ik niet mee kon sprinten”

dinsdag 8 maart 2016 om 10:11
Wouter Wippert na elfde plaats: “Doet pijn dat ik niet mee kon sprinten”

Foto: Sirotti

Wouter Wippert dacht gisteren in Parijs-Nice een gooi te kunnen doen naar zijn eerste overwinning in het shirt van Cannondale. De Nederlandse sprinter zat in de straten van Vendôme goed gepositioneerd, maar kwam er tot zijn eigen frustratie toch niet aan te pas. “Het verliep eigenlijk perfect. Maar het slot met die vier zandstroken was toch gewoon te zwaar geweest en de kou sloeg op mijn benen”, vertelde hij aan De Telegraaf. Meer dan een elfde plaats bleek er dan ook niet in te zitten.

Wippert had het de uiteindelijke ritwinnaar Arnaud Démare graag lastiger gemaakt. “Als je op 300 meter van de streep nog in tweede positie zit en je moet passen, dan doet dat gewoon pijn als sprinter.” Om daarna direct weer vooruit te kijken. “Van dit soort ritten word ik alleen maar sterker en misschien is het morgen wel raak.” De etappe van dinsdag is grotendeels vlak en biedt een goede kans voor sprinters.

Voor Wippert is het deelnemen aan grote wedstrijden belangrijker dan zo snel mogelijk zijn eerste zege van het seizoen pakken. “Aanvankelijk zou ik in West-Vlaanderen rijden, dan had ik misschien al wel een rit gewonnen. Maar juist op dit hoge niveau en in dit sterke deelnemersveld leer ik veel meer.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

ikbenprocycling 8 maart 2016 om 10:17

Veel renners die heel stoer met blote ledematen door de kou koersen. Was Wippert er daar 1 van ? Lijkt me dan beter dat hij iets minder stoer maar wel met warme snelle spiervezels in de finishstraat arriveert om daar zijn explosieve ding te doen.

PS net even de finish teruggekeken. 3 van de 1e vier finishers met blote poten; Wippert met arm- en beenstukken :-)

0
SolerEritrean 8 maart 2016 om 10:29

4 man van Cannondale in top 20, maar geen 1 in de top 10. Wippert had ook kunnen zeggen dat hij er doorzat en hadden ze evengoed kunnen aantrekken voor Slagter of zeker Bevin, die toch ook niet traag zijn na zo een wedstrijd.

0
Tutu888 8 maart 2016 om 10:32

@SolerEritrean
Als je renners al Demare, Bouhanni en Matthews nog mee hebt moet je natuurlijk vol voor je sprinter gaan. Als die vervolgens in de sprint merkt dat de benen leeg zijn is dat jammer.
Wippert heeft nog weinig ervaring in WT-koersen. Bij Drapac voornamelijk een programma in het verre oosten gereden. Hier wordt hij alleen maar beter van.

0
henk van ingrid 8 maart 2016 om 10:33

Maar hij ging wel sterk over die stroken. Waarschijnlijk was juist die laatste kilometer achter Theuns aan dodelijk voor z’n benen.

0
Louike 8 maart 2016 om 10:41

Zat er helemaal doorheen, zijn ploegmaat Bevin leek nochtans veel meer power over te hebben. Bevin had ook nog kans op leiderstrui, gemiste kans voor Cannondale.

0
Romāns Vainšteins 8 maart 2016 om 10:47

Hij hoeft zich niet heel erg te schamen, dit was sprinten op zijn slopenst (is dat een woord?)

0
RainbowJersey 8 maart 2016 om 11:25

Leert hij inderdaad alleen maar van. Hopelijk kan hij vandaag wel gewoon meesprinten, zo niet zou dat niet lekker zijn voor het zelfvertrouwen van een sprinter. Dan had hij beter in West-Vlaanderen kunnen rijden.

0
Hermantk 8 maart 2016 om 11:35

@ikbenprocycling
Als het nat is zoals gisteren kunnen beenwarmers etc ook averechts werken, omdat die nat blijven. Dan kun je beter je blote benen goed insmeren met een warme olie.

0
Brummel 8 maart 2016 om 11:48

@RVS slopendst?

0
Romāns Vainšteins 8 maart 2016 om 11:56

dank je ! het zag er al niet uit ja.

0
Stoempert 8 maart 2016 om 12:03

Goed punt HermanTK

0
Scotty 8 maart 2016 om 12:13

@HermanTK, er zijn tegenwoordig hele goede No-Rain, waterafstotende, beenstukken.

0
ikbenprocycling 8 maart 2016 om 12:55

@Herman, ok.
@Scotty. Ja ik heb zelf profijt van Sportful norain beenstukken

0

Headlines

Populair

Materiaalzone