Wouter Wippert: “Meest saaie wedstrijd ooit”

zondag 28 juni 2015 om 19:12
Wouter Wippert: “Meest saaie wedstrijd ooit”

foto: Sirotti

Het Nederlands kampioenschap had vandaag zomaar de boeken in gekund als een van de meest memorabele edities. Zover kwam het niet. Acht koplopers kregen in Emmen zoveel ruimte dat ze het peloton bijna wist te dubbelen. Pas op het allerlaatste moment behoedde de tandem Van Baarle-Langeveld (Cannondale-Garmin) de grote ploegen van een afgang door de achtervolging in te zetten.

Voor Wouter Wippert was het zaak zich rustig te houden in de buik van het peloton. “Het was voor mij de meest saaie wedstrijd ooit. Giant-Alpecin en Lotto-Jumbo wilden gewoon niet rijden, terwijl we bijna werden gedubbeld door de kopgroep. Mooi dat ze dan niet winnen”, zegt Wippert tegen WielerFlits. “Pas in het laatste uur werd er écht hard gereden. Niki (Terpstra, red.) is vandaag de terechte winnaar. Hij maakt het af op het moment dat hij het moet afmaken.”

De sprinter van Drapac werd in aanloop naar het NK gebombardeerd tot kanshebber voor de driekleur. Die verwachting wist hij tot diep in de finale waar te maken. “Tot twee kilometer van de finish zat ik eigenlijk best wel goed. Maar toen kwam ik op een gaatje te zitten. Het was gokken om te wachten.” Wippert eindigde in Emmen uiteindelijk op de 21e plek.

Dit artikel delen:

11 Reacties

ajaxfandennis 28 juni 2015 om 19:14

Wacht maar tot je de TDF gaat rijden…

Legende 28 juni 2015 om 19:15

Het was inderdaad verschrikkelijk

TanKing 28 juni 2015 om 19:42

Beetje een zure reactie van Wippert. Waarom zou LottoNlL-Jumbo op kop van het peloton gaan rijden? Zij hadden een renner voorop en dan is het wel logisch dat ze niet op kop gaan rijden. Bij Giant heeft hij inderdaad gelijk, die hadden wel eerder een mannetje op kop kunnen zetten.

paapke 28 juni 2015 om 19:49

“Giant en Lotto wildeN”

katerkop 28 juni 2015 om 19:50

Het was saai maar TLJ kon speculeren op Lindeman. Waarschijnlijk de sterkste in de kopgroep. Dus die kritiek begrijp ik niet.

achtpuntzes 28 juni 2015 om 20:01

ik vond het toch wel een leuke wedstrijd. en SEG heeft de wedstrijd gekleurd. :)

Natrix maura 28 juni 2015 om 20:02

De communis opinio hier lijkt dat Lindeman in de kopgroep voldoende reden was om niet te rijden. Wat mij betreft hadden ze dan toch wel 2 mannetjes in de kopgroep mogen hebben.

Raafje 28 juni 2015 om 20:06

Sorry hoor maar ik snap toch echt niet waarom sommige mensen hier op wielerflits de Tour saai vinden IK kijk er elk jaar heel erg naar uit

TotSinas 28 juni 2015 om 20:12

Leuke finale en mooie pot wielrennen. Die Wippert moet niet zo saniken, waar was hij dan op het moment dat het moest? Sinkeldam en Van Poppel zitten er als printers gewoon bij, jammer voor Sinkeldam had het hem echt gegund, van kop af aan maar net geen kracht genoeg meer.

Guushovd 28 juni 2015 om 20:18

ik vond het ook niet saai. Beetje aparte reactie van een sprinter.

Al is dat geen enkele garantie voor een volgend jaar.
De spanning in de wedstrijd was eerder toevallig dan een gevolg van het parcours. Als het iets anders was gelopen, was het een hele saaie massasprint.

IljoKeisseFan 28 juni 2015 om 20:55

Deed Wippert ook mee vandaag dan?

Headlines

Materiaalzone

Populair