Wout van Aert wil wegseizoen starten in Strade Bianche

maandag 15 januari 2018 om 14:10
Wout van Aert wil wegseizoen starten in Strade Bianche

Wout van Aert hoopt zijn seizoen op de weg op 3 maart te kunnen starten in Strade Bianche. Dat meldt Veldritkrant.be. Zijn ploeg Veranda’s Willems-Crelan heeft een wildcard aangevraagd voor de Italiaanse eendagskoers, maar verkeert nog in onzekerheid of organisator RCS deze ook daadwerkelijk toe zal kennen. Later deze week verwacht de ploeg duidelijkheid.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.
Indien de Belgische formatie geen uitnodiging krijgt, dan zal van Aert zijn seizoen starten in Omloop Het Nieuwsblad. Eerder deze maand sprak hij nog zijn twijfels uit over een start in het Vlaams openingsweekend, omdat dit slechts drie weken na het WK Veldrijden in Valkenburg plaats zal vinden. Kuurne-Brussel-Kuurne rijdt hij sowieso niet.

Naast Strade Bianche staat ook de GP Industria & Artigianato (1.HC) op zijn programma. Hierna volgen Nokere Koerse, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en (wanneer de ploeg een wildcard krijgt) Parijs-Roubaix. E3 Harelbeke slaat hij in ieder geval over.

Dit artikel delen:

18 Reacties

rkfiets 15 januari 2018 om 14:13

Dat zou wel een mooie koers voor hem zijn. Maar jammer dat hij er voor kiest voor zo’n klein ploegje te blijven fietsen; dan moet je maar afwachten of je uitgenodigd wordt of niet.

Geflitst 15 januari 2018 om 14:27

edit wf: bedankt aangepast

Imbatido 15 januari 2018 om 14:35

Het zal om Omloop+DDWV versus Strade Bianche+GP Industria gaan. Als ze geen wildcard krijgen voor de Strade Bianche zullen ze niet naar Italië afzakken lijkt me.

baswallet 15 januari 2018 om 14:37

Zou natuurlijk de perfecte koers voor hem zijn, mede vanwege de lengte (slechts 175km) en al helemaal als het regent.

Wheely 15 januari 2018 om 14:49

Dan zal hij zijn topvorm nog anderhalve maand vast moeten houden en tegelijkertijd zijn duurvermogen uit moeten breiden wil hij voor de knikkers mee kunnen doen. Lijkt mij lastig maar het is wel de ideale overgangskoers naar de weg.

HoofdIsVrij 15 januari 2018 om 15:01

Ik ben benieuwd of ze een wildcard krijgen. De wildcards voor PR en RVV lijken al zeker te zijn.

WernerFranke 15 januari 2018 om 15:11

Ik vraag me af wat hij doet na Roubaix. Dat zal wel eerst even uitrusten zijn, benieuwd wanneer hij opnieuw op de weg gaat. Vorig jaar reed hij drie maanden niets na het crossseizoen, dat zal nu wel korter zijn.

schipperaar 15 januari 2018 om 15:24

@wheely
Als je 2/3 uur hard kan trainen heb je duurvermogen zat. Van Benthem had ook geen tijd om de halve dag te trainen maar legde ze er allemaal op na 200km.

horsm 15 januari 2018 om 15:29

* zucht *

Jammer dat Matthieu niet zo’n wegprogramma rijdt.

Melkzuur 15 januari 2018 om 15:29

Mooi dat hij het probeert, maar ik vrees dat hij door op 2 paarden te gokken (veld + weg) 2 keer zal mislukken. Om Mathieu te kloppen moet hij 100% zijn (wat hij niet is geweest de afgelopen maanden), en om een goede beurt te maken in de (semi-)klassiekers moet hij ook 100% zijn (wat hij niet zal zijn). Ik hou er zelfs rekening mee dat hij nog voor Gent-Wevelgem noodgedwongen een (lange) break zal moeten inlassen wegens oververmoeid.

Plaggie 15 januari 2018 om 15:41

Zucht. Die gaat pas echt beslissen wanneer hij instapt als het WK en zijn thuiscross in Lille (en misschien Hoogstraten nog) erop zitten. Maandag 12 feb weten we meer.

LaurentJalabert 15 januari 2018 om 16:48

@Melkzuur misschien mislukt het, maar dan heeft hij het in ieder geval geprobeerd. Ik vind het wel mooi dat hij doet.
En hij kan ook zomaar nog wk worden in het veld, zie vorig jaar.

girardengo 15 januari 2018 om 17:49

Die koers zou hem het best moeten liggen.

assen 15 januari 2018 om 18:12

Zeer benieuwd! Niets zal me verbazen, alles kan m.i.

Plavka 15 januari 2018 om 22:20

Waarom zou stade bianchi zo een flutploeg uitnodigen. Alleen vanwege van Aert? Denk dat er wel betere ploegen in de breedte zijn, die voorrang krijgen zeker in italie tov een klein belgisch ploegje met maar een speerpunt die zich sowieso nog moet bewijzen. Zie van Aert echt geen Stybar, Sagan, van Aevermaet, etc kloppen, zelfs niet volgen.

bloemist 16 januari 2018 om 11:44

Deze zware wedstrijd uitrijden zou al mooi zijn,zonder ritten koers in de benen kan Wout onmogelijk een resultaat behalen. Hij is amper 23 jaar de ervaring die hij in het voor jaar op doet zal voor de komende jaren nuttig zijn. Wout leest hier de commentaar niet,anders zou ik hem heel veel succes wensen. Laat Mathieu wellicht het grootste talent zijn dat ooit in het veld reed, het geen Wout presteert mag er ook zijn.

west 16 januari 2018 om 18:49

Roubaix en Strade zie ik allebei niet gebeuren.

Die gooit echt zn hele carrière weg met die veels te hoge ambities van hem.
Hij had prima een heel Veldritseizoen kunnen rijden en een klassementsprijs kunnen pakken en dan in het voorjaar maar eens Nokere, le samyn of de tro bro ofzo proberen te winnen. Die twee programma’s gaan prima samen. Dan bouw je op de weg eerst wat status op voordat je je hele winter vergooit met een planning richting Roubaix waar je ploeg toch niet mag starten.

sooike 25 januari 2018 om 15:50

@Plavka
Ze nodigen die “flutploeg” natuurlijk uit om publiciteit te genereren met Van Aert. Voorlopig lijkt dat aardig te lukken.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair