Van Aert in dubio over deelname Omloop het Nieuwsblad

Door Koen Middendorp, zondag 7 januari 2018 om 13:48

Foto: Sirotti

Voor Wout van Aert staat een belangrijke maand voor de deur. De 23-jarige Belg hoopt in Koksijde en Valkenburg respectievelijk zijn nationale- en regenboogtrui in het veld met succes te verdedigen. Toch kijkt hij al met een schuin oog naar het wegseizoen en het klassieke voorjaar in het bijzonder. In gesprek met Het Nieuwsblad uit hij zijn twijfels over al dan niet deelname aan de Omloop het Nieuwsblad.  

De Belgische openingsklassieker zal op 24 februari worden verreden, drie weken na het WK in Valkenburg. Reden voor de renner van Vérandas Willems-Crelan om te twijfelen aan een eerder zeker lijkende deelname. “Misschien is het beter om de voorkeur te geven aan training, om zodoende een dag of tien later aan het seizoen te beginnen. Ik zou bijvoorbeeld in Nokere Koerse het seizoen kunnen aanvangen.”

“Het doel is om vanaf de E3 Harelbeke tot en met Parijs-Roubaix alle klassiekers te betwisten. Na de Omloop is het echter nog vier weken tot aan de start van de E3. Daarnaast rijden we geen Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico. We moeten nog bepalen hoe we deze periode gaan invullen”, aldus Van Aert.


900 euro korting op Zipp wielsets

La Machine: Stijlvolle casual wielerkleding

OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Reacties Toon reacties Verberg reacties