Wout van Aert wil niet mee naar fusieploeg Roompot-Crelan

vrijdag 31 augustus 2018 om 08:05
Wout van Aert wil niet mee naar fusieploeg Roompot-Crelan

Wout van Aert is teleurgesteld over de manier waarop de fusie tussen Roompot-Nederlandse Loterij en Verandas Willems-Crelan tot stand is gekomen. In de Belgische krant Het Laatste Nieuws vertelt hij teleurgesteld te zijn in manager Nick Nuyens. “Amper te geloven dat een werknemer in de 21ste eeuw zo misbruikt kan worden”, klinkt het.

De afgelopen maanden zag hij veel mis gaan bij zijn ploeg. “Het begon met de ellende met de fietsen. Daarna sukkelden we van het ene probleem in het andere. Kijk wat er overblijft. Communicatie met de renners? Nihil”, stelt hij vast.

Van Aert zag veel vaste waarden vertrekken. “Mijn vaste verzorger Wesley Theunis is vertrokken. Jan Verstraeten ook. Tim Merlier, toprenner en mijn vaste maatje in de cross, kreeg niet eens een voorstel voor een contractverlenging. Ook Niels Albert liet deze week weten te vertrekken. Ik vergeet een pak namen. Hoofdsponsor Veranda’s Willems weigert een verlengd verblijf. Dit kan toch geen toeval meer zijn? De volledige structuur van de ploeg die begin 2017 zo veelbelovend van start ging, is weg”, geeft hij aan.

Voor hem is de maat vol. “Bijna iedereen in het team is vertrokken, maar ik kon geen kant op omdat ik onder contract lig. Toch houdt het een keer op. En dat moment is nu gekomen. Voor alle duidelijkheid, ik heb niets tegen Team Roompot, een zeer degelijk team. Maar ik wil zélf mijn carrière plannen”, aldus Van Aert. “Het is genoeg geweest. Ja, het was in eerste instantie mijn bedoeling om mijn contract tot eind 2019 te respecteren, maar die mening wil ik herzien. Ze hebben iets té veel met mij geleurd, zonder mij ook maar ergens bij te betrekken of mijn mening te vragen.” Hij heeft zijn onvrede al geuit bij de ploegleiding. “Ik hoop wel dat we als volwassen mensen om de tafel kunnen zitten om naar een oplossing te zoeken.”

Dit artikel delen:

143 Reacties

kaalpani 31 augustus 2018 om 13:57

Het is duidelijk waarom de licentie van Van Aert zijn ploeg (Sniper Cycling) gebruikt is/wordt voor het opzetten van de nieuwe ploeg. Hierdoor kan Van Aert gehouden worden aan zijn arbeidsovereenkomst. Had men gekozen voor de Roompot licentie, dan had een ieder een nieuw contract aangeboden moeten worden. Iedere renner van de ploeg van Van Aert was dan contractueel vrij geweest om te gaan en staan waar hij wil.

Van Aert had gehoopt dat hij onder zijn huidige contract uit kon komen. Maar dat kan nu niet zonder legitieme reden(en). Hij stuurt nu aan op een "verstoorde werkrelatie" .Op deze wijze zou hij via de rechter zijn contract kunnen laten ontbinden.

Mwielerfan 1 september 2018 om 10:22

Daar lijkt het op. Hij is er echter net zo onsympathiek mee als Nuyens

theking 31 augustus 2018 om 14:13

Ik zie van Aert graag rijden voor TLJ. Maar die beste jongen heeft toch echt zelf getekend en als zijn werkgever netjes de contractuele verplichting na komt moet hij niet zeuren. Als de ploeg helemaal naar zijn wens was maar de ploeg had bijvoorbeeld van hem afgewild dan had hij toch zeker ook gewezen op de contractuele verplichting. Contract is contract. Wil je er vanaf prima maar dan moet je betalen.

Samlambeej 31 augustus 2018 om 14:18

“Ik hoop wel dat we als volwassen mensen om de tafel kunnen zitten om naar een oplossing te zoeken.”

Tja, Wout kan zelf zijn contract afkopen en bij Jumbo aansluiten. Das beter dan #sabbatjaar. Nuyens zal resoluut NEE zeggen en dan is het aan de manager om de druk van Wouts kant op te voeren met sabotagepraktijkes die je net geen contractbreuk kan noemen.
Wout heeft getekend ja, Nuyens is met Van Aert als hoer gaan leuren van “joehoe joeeehoeee ik heb Van Aert en Crélan wie doet mee?? Joehoeee!!”. Nuyens had versterking beloofd maar met deze fusie wordt Wouts vaste entourage van verzorgers, ploegmaats enz. volledig weggevaagd.

Alexander 31 augustus 2018 om 14:51

Nuyens geeft blijk van slechte manager te zijn. Overgrote deel van personeel zeer ontevreden over hem zelfs in de pers. Daarnaast houdt hij grootste ster(lees moneymaker”) en sponsor(lees geld) houdt hij niet binnen boord. Problemen met toeleverancier(fietsenmerk) wordt uitgevochten in de media. Al met al duidelijk een pannenkoek.

EddyB1958 1 september 2018 om 08:36

Dat gedoe met de Felt fietsen is al lang opgelost, waarom sommigen daar telkens opnieuw over beginnen?

Mwielerfan 1 september 2018 om 10:24

Omdat het opvallend gedoe was dat via de media liep en dus wat zegt over de management kwaliteit van nuyens

EddyB1958 1 september 2018 om 11:04

Nu ja oude koeien hebben ook hun rechten.

Alexander 31 augustus 2018 om 14:52

Van Aert moet gewoon hard fietsen en dat doet hij uitstekend.

nickdt 31 augustus 2018 om 15:33

Er is een onwerkbare situatie ontstaan tussen Nuyens en Van Aert. Dit kan reden geven via een rechter voor contractontbinding.

Niklas 31 augustus 2018 om 15:51

Als Nuyens aandringt op een afkoopsom van hier tot Tokyo erkent hij daarmee de bijzondere positie van Wout van Aert in het team. Dat keert zich dan meteen tegen hem, omdat hij hem dan ook had moeten betrekken bij de fusiebesprekingen. Omdat Nuyens dat niet gedaan heeft, kan Van Aert zijn wens om te vertrekken prima onderbouwen met verstoorde arbeidsverhoudingen. Het zou zomaar kunnen zijn dat Nuyens over een paar weken verder moet als domme Belg en Van Aert verder kan als slimme Belg. ;-)

Mwielerfan 1 september 2018 om 10:26

Het beëindigen van een contract cia de rechter betekent niet dat er geen geld mee gemoeid is, toch?

Zadelpen 31 augustus 2018 om 16:14

Nu meteen maar naar Jumbo indien mogelijk. Voorjaar meteen knallen.

Polleke 31 augustus 2018 om 17:06

Een beetje advocaat gaat dit oplossen, in het voordeel van WVA…moet wel een Hollander zijn…

zoetepap 31 augustus 2018 om 17:09

Ik zie het probleem niet; verdiend toch meer bij TJC? Ze houden zelfs nog wat over als ze hem nu afkopen.

tendam 31 augustus 2018 om 17:26

Nee, hij gaat minder verdienen dan het aanbod wat hij van de ploeg-Nuyens kreeg.

Rico. 31 augustus 2018 om 17:10

Het enige wat Crelan-Roompot nog van WvA kan krijgen is een afkoopsom lijkt me. Dat is altijd nog beter dan een renner die een jaar lang in de laatste groep rondrijdt, omdat hij geen enkele motivatie heeft.

Col du Bramont 31 augustus 2018 om 19:09

Van Aert heeft volkomen gelijk. Een wielrenner laat niet met zijn kloten spelen en dat gebeurt nu.
Oliedom ook zo slecht te communiceren met hem, een conflict is zo voorgeprogrammeerd.

Marszzz 31 augustus 2018 om 19:57

Excuseer me, maar wie is Wout van Aert om er meer in betrokken te zijn dan iedere andere? Trouwens, hij blijft niet na 2019, dus voor de toekomstvisie van de gefuseerde ploeg is hij ook niet belangrijk.

Mechanieker 31 augustus 2018 om 19:15

Wat ’n gespeelde verontwaardiging! Dit komt hem perfect uit, meteen naar TLJ, zonder moeilijk proces.

Marszzz 31 augustus 2018 om 19:50

Waar maakt hij zich druk om? Zal wel aan zijn leeftijd liggen. Hij trekt het zich veel te persoonlijk aan, terwijl het gewoon employ is. Als mijn werkgever fuseert met een ander heb ik daar ook niks over te zeggen, en krijg ik het resultaat ook pas op laatst te horen.
Hij krijgt echt geen mindere ploeg om zich heen dan dit jaar, en heeft (nog steeds) absolute kopmanschap, zeker de koersen waar hij goed in is. Gewoon 2019 professioneel uitzingen, en presteren voor je broodheer, en dat in 2020 voor een ander doen.

IlPirata 31 augustus 2018 om 20:05

@HennieK Eens.

wielrenner 1 september 2018 om 09:39

@marszzz
Laat ik er ook eens iets over zeggen.Ben het met je eens, Wout is kennelijk een nogal gevoelige jongen gezien zijn reacties via twitter. Neem nu Tom Dumoulin, die geeft aan dat hij zich wel wat zorgen maakt over het verlaten van enkele sterke knechten. In de media geeft ie aan dat over te laten aan de ploegleiding omdat hij vindt dat dat niet zijn taak is om dat op te lossen. Hij focust zich liever op zijn werk. Goede tip voor Wout!
Zo simpel is dat als werknemer, daar ben je werknemer voor.

Rico. 1 september 2018 om 10:07

Als dat zo simpel is als werknemer, kan WvA dan ook heel simpel als werknemer zijn contract inleveren met een opzegtermijn van twee maanden als werknemer?

Mwielerfan 1 september 2018 om 10:31

Nee want dat is wettelijk alleen bij vaste contracten. En soms via een cao maar die is er vermoedelijk niet. Tijdelijke contracten niet als er geen opzegtermijn in contract staat, misschien wel vanaf een bepaalde lengte? Iig niet bij mijn 6 maanden contract zonder opzegtermijn. Als er geen cao zit heb je dan simpel geen opzegtermijn.
Een opzegtermijn is wel altijd even lang voor zowel werknemer als werkgever.

Djoop 1 september 2018 om 11:22

“Een wielrenner laat niet met zijn kloten spelen”. Wanneer (niet) dan?

Ik denk dat er inhoudelijk weinig aanleiding is voor deze handelswijze, en door het via de media te spelen stuur je natuurlijk aan op ontbinding. Het zou zo maar eens een jaartje sabbatical op kunnen leveren. Ik vrees dat WvA overschat hoeveel men bereid is te betalen om hem uit zijn ‘lijden’ te verlossen.

EddyB1958 1 september 2018 om 13:37

De illustere Michel W uit het wereldwijd bekende Vlaams Brabantse bedevaartsoord Scherpenheuvel heeft de oplossing gevonden. Naar analogie met het voetbal wordt Van Aert in 2019 verhuurd door Roompot aan Jumbo,dat zijn loon betaalt. Nu vergeet de heer Michel W dat bij het voetbal verhuurde spelers in de meeste gevallen niet mogen opgesteld worden,in wedstrijd tegen hun oorspronkelijke club…

Headlines

Materiaalzone

Populair