Wout van Aert wil niet mee naar fusieploeg Roompot-Crelan

vrijdag 31 augustus 2018 om 08:05
Wout van Aert wil niet mee naar fusieploeg Roompot-Crelan

Wout van Aert is teleurgesteld over de manier waarop de fusie tussen Roompot-Nederlandse Loterij en Verandas Willems-Crelan tot stand is gekomen. In de Belgische krant Het Laatste Nieuws vertelt hij teleurgesteld te zijn in manager Nick Nuyens. “Amper te geloven dat een werknemer in de 21ste eeuw zo misbruikt kan worden”, klinkt het.

De afgelopen maanden zag hij veel mis gaan bij zijn ploeg. “Het begon met de ellende met de fietsen. Daarna sukkelden we van het ene probleem in het andere. Kijk wat er overblijft. Communicatie met de renners? Nihil”, stelt hij vast.

Van Aert zag veel vaste waarden vertrekken. “Mijn vaste verzorger Wesley Theunis is vertrokken. Jan Verstraeten ook. Tim Merlier, toprenner en mijn vaste maatje in de cross, kreeg niet eens een voorstel voor een contractverlenging. Ook Niels Albert liet deze week weten te vertrekken. Ik vergeet een pak namen. Hoofdsponsor Veranda’s Willems weigert een verlengd verblijf. Dit kan toch geen toeval meer zijn? De volledige structuur van de ploeg die begin 2017 zo veelbelovend van start ging, is weg”, geeft hij aan.

Voor hem is de maat vol. “Bijna iedereen in het team is vertrokken, maar ik kon geen kant op omdat ik onder contract lig. Toch houdt het een keer op. En dat moment is nu gekomen. Voor alle duidelijkheid, ik heb niets tegen Team Roompot, een zeer degelijk team. Maar ik wil zélf mijn carrière plannen”, aldus Van Aert. “Het is genoeg geweest. Ja, het was in eerste instantie mijn bedoeling om mijn contract tot eind 2019 te respecteren, maar die mening wil ik herzien. Ze hebben iets té veel met mij geleurd, zonder mij ook maar ergens bij te betrekken of mijn mening te vragen.” Hij heeft zijn onvrede al geuit bij de ploegleiding. “Ik hoop wel dat we als volwassen mensen om de tafel kunnen zitten om naar een oplossing te zoeken.”

Dit artikel delen:

143 Reacties

MDKIDW 31 augustus 2018 om 09:16

Zal het niet uitmaken onder welke licentie deze nieuwe gaat rijden. de oude van roompot of die van Nuyens zijn ploeg. als het die van Roompot is kan ik me voorstellen dat je er wat makkelijker onderuit kan komen

KimJungPoels 31 augustus 2018 om 09:22

Ik las dat ze op die van Sniper gingen rijden en dat zal dan mogelijk wel de reden daarvoor zijn. Maar goed, ik denk persoonlijk dat Roompot niet op de negatieve aandacht zal zitten te wachten die van Aert aan zijn contract houden met zich meebrengt. Ze zullen hem nog wel een keer proberen te overtuigen, dat zal mislukken, en er zal zich een andere oplossing (Jumbo?) aandienen.

veloke 31 augustus 2018 om 09:27

Nuyens zal dat waarschijnlijk zo zien, maar ik moet nog zien hoe een rechter hiernaar kijkt. Van Aert heeft getekend en daarmee ook voor een ploeg gekozen, en die ploeg bestaat straks niet meer. De gehele structuur is anders geworden. Wat is dan de waarde van dat contract? Volgens mij is zoiets bij normale arbeidsrelaties (buiten sport om) voldoende reden en legitimiteit om een contract op te zeggen. Interessant om te volgen wat hier uitkomt.

horsm 31 augustus 2018 om 09:16

Zou Jumbo niet nog een potje geld hebben? Dit is natuurlijk wel het moment om het contract van WvA af te kopen om zichzelf in een keer als supermarkt in België op de kaart te zetten. Je weet nu al dat in de voorjaarsmaanden alles in de Vlaamse media gaat draaien om het WT debuut van Wout. Volgend jaar kan alles wel weer anders zijn – een jaar is lang. Misschien heeft men het tzt alleen nog maar over Evenepoel, of weet ik wie.

Bovendien: als ze het nu doen hebben ze de schijn nog mee dat ze het voor de sporter zelf doen. Wout wil weg. Het afkopen van zijn contract komt sympathiek over, voor de WvA fan. Ook niet onbelangrijk als je als Nederlands bedrijf een positief imago in Vlaanderen wil. Nu afkopen zal niet gezien worden als dikke-nek-Nederlander komt met een beurs vol cash ons onze Wout afnemen….

xistnc 31 augustus 2018 om 10:27

Dat potje is er deels: om hem eventueel al vanaf 2019 bij TLJ te laten rijden. Maar een potje om af te kopen is er niet. Sowieso weigert TLJ in directe zin mee te werken aan afkopen.

T80JZ 31 augustus 2018 om 09:25

Van Aert hoopte natuurlijk/was ervan uitgegaan dat de ploeg zou ophouden te bestaan en dat hij dan simpel de overstap naar TLJ zou kunnen maken. Dit is een tegenvaller voor hem.

Eens met Abdoe: dit is een heel andere ploeg dan waarvoor hij tekende.

Van Aert wil verder met zijn sportieve loopbaan, TLJ biedt hem daartoe veel meer mogelijkheden dan zijn huidige ploeg, die niet vooruit maar achteruit is gegaan. Zijn ophef is volkomen te begrijpen.

west 31 augustus 2018 om 09:29

Toen hij voor 2020 tekende wist je stiekem al dat 2019 heel moeizaam ging worden…

JaBo 31 augustus 2018 om 09:39

Als ik Plugge was zou ik gelijk van Aert zijn Twitter account afpakken zodra hij bij TLJ begint. Dit soort Twitter gedrag zit je als ploegleiding niet op te wachten. Los van wat je van de situatie vindt.

maklukzat 31 augustus 2018 om 10:07

Een aankomend talent Twitter verbieden is wel heel kinderachtig.

Jean Dumas 31 augustus 2018 om 14:03

Van Aert presteert altijd wanneer het echt moet, dus dan mag je wat buiten de lijntjes kleuren. Als het niet goed voelt dan moet hij breken, zeker omdat hij volgend jaar op de weg nog beter wil doen.

sooike 31 augustus 2018 om 09:44

Wat een amateurisme. Nuyens lijkt me de hoofdschuldige. Eerst Van Aert binnenhalen en vervolgens met de ploeg gaan “leuren”. Van Aaert is een vedette in wording en heeft het grootste gelijk van de wereld dat hij niet op deze manier met zich laat sollen.

KnightBiker 31 augustus 2018 om 12:34

Nuyens probeert een ‘Lefvevre light’ te worden Maar vergeet gemaks halve dat je een team moet bouwen. (Lefvevre is ook geen heilig boontje Maar waardeert De mensen waarmee hij werkt op zijn manier)

Birdheart 31 augustus 2018 om 09:48

Roompot gaf gisteren al aan dat ze hopen op zijn medewerker. En dat hij voor ze zal rijden.
Dat zijn geen woorden van een “nieuwe” ploeg die zeker van zijn zaak is. Daaruit blijkt al dat ze hem allereerst nog niet of nauwelijks gecontacteerd hebben, en daarbij dat ze niet zeker zijn of ze hem wel kunnen aanhouden.

xistnc 31 augustus 2018 om 09:54

Alles draait om ‘bruidsschat’ Wout van Aert, maar die wordt nergens bij betrokken. Ja, dan komt het moment dat het geduld op is.

Goede communicatie en gezamenlijk optrekken is in zo’n situatie een noodzakelijke voorwaarde. Ook Roompot laat zich niet van zijn beste kant zien door zich hiervoor te lenen.

tendam 31 augustus 2018 om 10:00

Blijkbaar heeft Michael Zijlaard niet eens even contact opgenomen met Van Aert, z’n beoogde kopman, om te kijken of hij mee was in het hele verhaal. Terwijl toch al duidelijk was dat Nuyens en Van Aert niet bepaald op één lijn zitten. Heel kwalijk, en zelfs pijnlijk als er straks twee ploegen omvallen door dit debacle.

horsm 31 augustus 2018 om 10:26

Echt? Van Zijlaard. Dat komt op mij toch over als een snelle oppurtunistische poging om te profiteren van de situatie. Het ziet er niet echt uit als het financieel en organisatorisch ondersteunen van een topsporter in zijn ontwikkeling.

xistnc 31 augustus 2018 om 10:32

In een situatie als dit zou het logisch zijn als én Zijlaard én Breukink én Boogerd los van elkaar minimaal één keer direct contact zou hebben met Van Aert. Om van gedachten te wisselen en waar mogelijk/nodig plooien glad te strijken. Al die plooien worden nu in het kwadraat vooruitgeschoven.

Het kan niet zo zijn dat Nuyens zich verschuilt achter een contract met Van Aert en dat Roompot verschuilt achter het contract tussen Nuyens en Van Aert.

tendam 31 augustus 2018 om 10:35

@horsm
Dat wordt nergens gezegd hoor, maar als Zijlaard zegt “ons is gegarandeerd dat Van Aert z’n contract wil uitdienen” en Van Aert weet van niks, dan 1+1=2.

west 31 augustus 2018 om 14:57

Ik denk dat het absoluut niet netjes was geweest van het Roompot Management om vooraf al eens even met Van Aert te gaan spreken. Hij is ten eerste geen onderhandelingspartner, en ten tweede Medewerker van de mensen waarmee je wel in onderhandeling bent. “Even pijlen” of “even buurten bij Wout” kan verkeerd opgevat worden door de tegenpartij. Als hij er vanwege zijn belangrijkheid bij betrokken moet worden dan moet dat via het Management van zijn huidige ploeg gebeuren en niet onderhands.

leegloper 31 augustus 2018 om 09:55

“Hij is gewoon een werknemer” wordt hier gecounterd met “Zonder Van Aert zou die hele ploeg niet bestaan”. Alsof de dankbaarheid puur vanuit de rest van de ploeg richting Van Aert zou moeten zijn.
Maar ze hebben die ploeg toch ook gebouwd, zodat Van Aert de voorjaarsklassiekers kon rijden in combinatie met veldrijden? Mag Van Aert dan ook dankbaar zijn voor de ploeg? Ik weet niet precies hoe het zat, maar sponsoren zijn er misschien ook ingestapt, omdat Van Aert t/m 2019 zou rijden voor die ploeg. Enkele coaches die weggaan kunnen geen reden zijn om onder het contract uit te gaan. Volgens mij gaat zijn ploeg er niet op achteruit met de versterkingen van Roompot.
Van Aert schermt ook ermee dat hij 2 keer opnieuw moet beginnen. Maar dat is zijn eigen keuze. Welke renner tekent nou een contract voor over anderhalf jaar bij een andere ploeg? Enige logische verklaring is om de sponsoren te ontmoedigen en een breuk te forceren. Dat lijkt nu niet vanzelf te lukken, dus dan maar moddergooien.

xistnc 31 augustus 2018 om 10:29

Hoezo opgebouwd? Die hele structuur valt toch weg? En als dat niet zo is, dan had dat onderwerp kunnen en moeten zijn van directe communicatie tussen de hoofdrolspeler en (met name) Nuyens.

horsm 31 augustus 2018 om 10:35

Maar de sponsoren zijn toch juist opgestapt? Volgens mij is de facto de ploeg gewoon opgedoekt, maar heeft Nuyens in het contract met Van Aert nog een waardevol asset die hij nou in de Roompot Ramsj gooit zonder met WvA zelf te overleggen. Logisch dat deze dan bezwaar maakt.

GinneR 31 augustus 2018 om 13:29

@horsm

Wout schijnt zelf een contract met Sniper Cycling te hebben getekend en die organisatie bestaat nog steeds. Ik vind dat hij beter had moeten nadenken bij het tekenen en nu gewoon de consequenties moet accepteren. Als je ergens voor tekent conformeer je je ook aan de wederzijdse afspraken, hoe gebrekkig die ook mogen zijn en hoe nadelig ook voor hem in deze situatie.
Als de mogelijkheid bestaat: boete betalen voor contractbreuk en door…

horsm 31 augustus 2018 om 14:00

@ginne, tja ik weet het niet. Van Aert tekent een contract met de intentie om bij een ploeg te rijden. Dat gaat via de omweg van Spider Sport o.i.d. Als de ploeg dan de facto opmhoudt te bestaan, en hij wordt ‘doorgegeven’ aan Roompot, dan vind ik het logisch dat hij bezwaar maakt.

Mwielerfan 1 september 2018 om 10:07

Er gaan best veel renners mee met van aert. Teammanager gaat mee. Er komen nieuwe ploegleiders en wat nieuwe teamgenoten. Teamgenoten is heel normaal. Ploegleiders en begeleiding is vergelijkbaar met elke reorganisatie. Daar hebben werknemers ook altijd minder inspraak dan ze zoudenwillen.
Het blijft vrij dom van Nuyens om van aert niet mee te nemen in de ontwikkelingen. Maar van aert heeft zichzelf op ramkoers gezet door voor 2020 alvast te tekenen terwijl hij ook al wist dat er voor 2019 sponsor issues aankwamen.
Van aert probeert nu via de media meer te krijgen dan waar hij recht op heeft. Kennelijk vinden sommigen hier hem zielig en werkt het dus enigszins.

Romāns Vainšteins 31 augustus 2018 om 10:02

Aangezien van Aert de belangrijkste renner is binnen dit hele project is het natuurlijk oliedom om alles maar buiten hem om ineen te kneden zonder hem erbij te betrekken alsmede zijn hele omkadering eruit te knikkeren.

Onzinnige vergelijkingen met werkgever-werknemer-blabla troef hiero, het hele project is sportief en daarmee ook financieel afhankelijk van dit toptalent en dan ga je het niet redden met ‘ja jongens, contract he, hij zal wel moeten’.

horsm 31 augustus 2018 om 10:33

Volledig eens. Deze ploeg bestaat om toptalent WvA te ondersteunen in het najagen van zijn sportieve prestaties en in het begeleiden van zijn ontwikkeling. Het is niet andersom.

Nuyens doet me zo een beetje denken aan een manager uit de popwereld van de jaren zestig die via een wurgcontract een bandje financieel uit kan wringen. En Zijlaard staat er naast om er van te profiteren.

Mwielerfan 1 september 2018 om 10:10

Eens dat het dom is. Maar je zegt vergelijking, terwijl het simpel een werknemer werkgever relatie is. Dus het is dezelfde categorie juridisch, niet iets vergelijkbaars.

Jungle Man 31 augustus 2018 om 10:33

Ik kan hem wel begrijpen.
In weze ontstaat er een complete andere werkgever en een andere werksituatie.

Jos84 31 augustus 2018 om 10:34

Van Aert volgend jaar al naar TLJ en Lars Boom gaat weg (roompot?) Dat denk ik..

Scott Sunderland 31 augustus 2018 om 10:35

Natuurlijk heeft Van Aert een goed punt. Vorige maand las hij dat hij voor Aqua Blue ging rijden en toen weer niet. En nu ineens voor Roompot.

Als jij morgen leest dat je voor een ander bedrijf moet werken op een ander kantoor zonder fatsoenlijk overleg dan ben je ook niet blij.

Mwielerfan 1 september 2018 om 10:11

Heel begrijpelijk dat je niet blij bent. Maak je echter geen illusies over je rechten bij een tijdelijk contract zonder wederzijdse opzegtermijn

SS3000NL 31 augustus 2018 om 10:36

Grappig, Elijzen kon geen bondscoach worden, wegens doorlopend contract. Die wordt er zonder pardon uit gezet. Niemand zegt iets. Renner doet het dan andersom en men schreeuwt moord en brand, dat dat niet kan.

tendam 31 augustus 2018 om 10:44

Elijzen wilde zelf geen bondscoach worden. Vermoedelijk slaat hij zich nu voor z’n kop ;)

Poeksel 31 augustus 2018 om 12:12

Maar ik zou het niet gek vinden als de KNWU nogmaals bij Elijzen aanklopt (en hij dan alsnog ja zegt).

Edit: toch niet.

Mwielerfan 1 september 2018 om 10:13

Als je het gevolgd hebt had je gehoord dat hij zichzelf er niet klaar voor achtte.

04398 31 augustus 2018 om 10:45

Hopelijk kunnen ze bij roompot ook nog onder de fusie uit als Wout weg gaat. Denk dat ze alleen vanwege wout zijn gefuseerd, meteen een grote kopman in de ploeg is natuurlijk aantrekkelijk en dit veranderd de zaak natuurlijk wel. Bij Crelan is het een grote bende, niet echt een organisatie waar je graag mee in zee gaat.
Hopelijk zien we Wout volgend jaar bij Jumbo schitteren kan een mooi voorjaar worden met Teunissen, Van Poppel, Groenewegen, Roosen en Janssen, sterk team.

EddyB1958 31 augustus 2018 om 10:53

Als het bij Crelan een grote bende is, waarom zitten ze dan al zo lang in de koers? Waarom hebben ze acht jaar ene Sven Nys onder contract gehad,en nu al vijf jaar ene Wout Van Aert?

Gebruikersnaam 31 augustus 2018 om 13:12

@EddyB1958

Crelan leek me een solide team tot Nuyens erbij kwam. Toen begonnen ze van het ene probleem naar het andere te crossen. Meest hilarische is dan nog dat Van Aert dan volstrekt buiten zijn wil om een nieuw team krijgt, waaruit zijn eigen vertrouwde entourage volledig geschrapt wordt , maar waar doorn in het oog Nuyens mee verhuist. Alle het positieve is hij kwijt en het negatieve verdwijnt niet mee, dat blijft er netjes bij. Sportief gezien is ’t ook hoogstens een kwart stapje vooruit.

Ik begrijp niet waarom Roompot dit doet. Al dat gedoe om één jaartje (of zelfs helemaal geen) Van Aert te hebben?

EddyB1958 31 augustus 2018 om 10:46

Ik vind het al een prestatie,dat Nuyens een opvolger hoofdsponsor voor Willems heeft,als je vergelijkt met de moeite, dat Lefevere moet doen.

vlek 31 augustus 2018 om 12:03

Welke dan? Hij gaat toch juist fuseren met een andere ploeg, omdat hij geen hoofdsponsor kon vinden?

ddijkers 31 augustus 2018 om 11:28

1. Crelan wil WvA volgen, zoals dit nu is verlopen blijkt dat toch anders.
2. Ik zie het gevaar dat na de fusie en “een jaar kunnen profiteren van WvA” de boel in elkaar klapt.
3. Goed dat WvA voor zichzelf opkomt, maar houd dat dan achter de schermen met wat juridische ondersteuning ipv de pers op te zoeken.
4. Snel naar TLJ.

Huubi 31 augustus 2018 om 11:51

Wat een puinzooi

Jean Dumas 31 augustus 2018 om 11:52

Van der Hoorn in beeld bij TLJ, Wout daar ook naar toe volgend jaar. Fusie lijkt paniekactie vanwege de snelheid. Snap niet waarom Roompot dit zo snel besluit.

Mwielerfan 1 september 2018 om 10:15

Denk dat ze in paniek zijn

Baukema Tomoulin 31 augustus 2018 om 11:55

Hoe zit het met bmc/ccc? Renners mogen daar toch wel zelf hun pad kiezen? Meegaan of vertrekken. Of had bmc sowieso niemand meer onder contract voor 2019?

NDI22 31 augustus 2018 om 12:35

Die zijn wel redelijk netjes met de werknemers omgesprongen?

KnightBiker 31 augustus 2018 om 12:16

Als wereldtopper in wording wil je je entourage meenemen: De mensen waar je goed mee werkt die je op je gemak stellen en die alles voor je doen.
Ik begrijp dat er in deze helemaal geen rekening Met hem gehouden wordt Terwijl hij wel De kurk is waar deze deal op drijft. (Overigens voor de Roompot staf is deze deal Ook prima zonder van Aert: ze blijven allemaal aan het werk, Terwijl De hele staf van sniper cycling er uit gaat behalve Nuyens)

Dat er snel geschakelt wordt, daar heb Ik geen probleem mee, in die zin zal Van Aert Ook niets tegen deze deal hebben, Maar wellicht wel Met de begeleiding die Met deze deal mee komt. (Het doping verleden van deze Voormalige Rabo werknemers is iets om je bedenkingen bij te hebben bijvoorbeeld)

Ik vind De deal op zich geen ‘puinzooi’ Maar Het is voor beide partijen een maatregel voor Maar 1 jaar. (Crelan trekt zich over een jaar hoe dan ook terug als Van Aert weggaat) daarna moet er weer een nieuwe oplossing komen. Wel is Het duidelijk dat het management van beide ploegen in eerste instantie voor zichzelf zorgt, maar bij een fusie verdwijnen er altijd banen.

Mwielerfan 1 september 2018 om 10:17

edit wf: laat insinuaties achterwege

Gek dat er niks in contract staat over eigen begeleiding. Klinkt alsof van aert vertegenwoordigd wordt door een onprofessioneel figuur. Die hem ook nu niet geholpen heeft bij het duiden van zn positie en rechten en plichten.

drikkes 31 augustus 2018 om 12:23

Je moet dat ezn beetje kaderen, omgeving is voor een veldrijder van groot belang, laat die nu voor Wout compleet buitengezet zijn.
Die ziet zo zijn laatste winter in t veld de mist ingaan.

girardengo 31 augustus 2018 om 12:50

Nuijens lijkt niet al te handig te opereren om het zacht te zeggen, maar met dat ´misbruik van een werknemer in de 21e eeuw´ zal het ook wel meevallen. Van Aert heeft te veel troeven in handen om met zich te laten sollen. Wat hij dus ook niet laat doen.

kleomantre 31 augustus 2018 om 13:15

Van Aert lijkt zo idd een zeiksnor, het moet om hem draaien. Wellicht dat-ie daarom niet bij QS gaat rijden. Teveel noten op zijn zang voor nonkel Lefevre.

JaBo 31 augustus 2018 om 13:22

Eens. Ik begrijp dat volgens het Nieuwsblad ook zijn vrouw zich nu al met de zaak gaat bemoeien. Begint nu op een soap te lijken met uiteindelijk alleen maar verliezers.

kielabokki 31 augustus 2018 om 13:45

Miljonair zijn en spreken over slavernij.

Headlines

Materiaalzone

Populair