Wout van Aert wil naar WK veldrijden en rijdt nog vier andere crossen

donderdag 16 januari 2020 om 11:43
Wout van Aert wil naar WK veldrijden en rijdt nog vier andere crossen

foto: Cor Vos

Wout van Aert is nog lang niet klaar in het veld. De meervoudig wereldkampioen wil natuurlijk het WK veldrijden betwisten. In aanloop daar naartoe rijdt Van Aert de Kasteelcross in Zonnebeke en de Wereldbeker in Hoogerheide. Ook na het WK is de kopman van Jumbo-Visma nog te zien in het veld.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De crosser van Lille heeft nog maar drie veldritten gereden dit seizoen. Zijn eerste wedstrijd na Van Aerts zware val in de Tour de France was de Azencross in Loenhout (vijfde). In de veldrit van Gullegem werd hij nog vierde, waarna hij onlangs vijfde werd op het BK in Antwerpen.

Naar het WK in Dübendorf
Het volgende hoofddoel van Van Aert wordt het WK veldrijden in Zwitserland. Bondscoach Sven Vanthourenhout liet al doorschemeren dat voor de 25-jarige veldrijder altijd plek is ingeruimd voor een kampioenschap. Officieel is de WK-selectie alleen nog niet gepresenteerd.

Wel weet Van Aert welke crossen hij daarnaast nog rijdt. Het weekend voor de titelstrijd in Dübendorf dubbelt hij Zonnebeke en Hoogerheide. Zijn deelname aan de GP Adrie van der Poel betekent zijn eerste Wereldbekercross van dit seizoen.

“Ik denk dat de WK-selectie wel goed gaat komen. In principe ga ik mee naar Zwitserland en dat is iets waar ik een tijd geleden zeker niet aan dacht. Dit is een mooie opsteker en hopelijk kan ik nog in een stijgende lijn gaan richting dan”, aldus Van Aert.

‘Ik voel dat het beter begint te gaan’
In het weekend na het WK is Van Aert op zaterdag te aanschouwen in zijn thuiscross van Lille. Zondag 9 februari sluit hij zijn veldritperiode af in Merksplas. Daarna gaan de ogen op het klassieke voorjaar met Jumbo-Visma.

“Mijn coach en trainer denken allebei dat dit mij beter kan maken en dat het goed is om die wedstrijduren in de benen te hebben. Ik begin het gevoel te krijgen dat ik er net in zit en dat het beter begint te gaan. Ik ben blij dat ik de komende weken aan de start ga staan”, reageert Van Aert.

“Ik vind het leuk om die crossen te rijden, maar past het ook in mijn voorbereiding van de Vlaamse klassiekers? We merken dat ik in de cross bepaalde hardheid mis die ik ook nodig heb in de klassiekers. Dus in die zin zijn de veldritten een goede training.”

Resterend veldritprogramma Wout van Aert

  • flag-be Kasteelcross Zonnebeke (25 januari)
  • flag-nl Wereldbeker Hoogerheide (26 januari)
  • flag-ch WK veldrijden in Dübendorf (2 februari)
  • flag-be DVV Trofee Lille (8 februari)
  • flag-be Superprestige Merksplas (9 februari)

Dit artikel delen:

11 Reacties

Yeez 16 januari 2020 om 11:46

Dan op hoogte en dan begint zijn seizoen in de Strade

0
AWestie 16 januari 2020 om 12:08

Hopelijk wint hij er nog eentje, anders is het ook echt niet anders dan trainingsrondjes.

0
Natte spons 16 januari 2020 om 12:28

Na het WK zou dat kunnen dan is Mathieu er niet meer bij, of is er nog een cross vlak na een hoogtestage van Mathieu, dan kan het ook, getuige zijn enige verlies dit seizoen. Moet hij wel eerst weer op het niveau van de andere Belgen komen. Op het BK waren er toch 4 beter.

0
The man with the golden bike 16 januari 2020 om 12:53

Hij gaat er nog eentje winnen met die Mathieu erbij. Ik voel het.

0
Ruben_ 16 januari 2020 om 13:13

nee golden bike, denk het niet. Mathieu rijdt na het WK geen koers meer en Van Aert staat nog veel te ver om hem te kloppen tot die tijd..

0
The man with the golden bike 16 januari 2020 om 14:09

Geen koers meer na het WK? Ik had gehoord dat zijn ploeg moeilijk aan wildcards geraakt maar dat zo erg was… Is het dan wachten tot september en de start van het nieuwe veldritseizoen? Dat zou wel heel triest zijn.

0
Coupe de Pedale 16 januari 2020 om 16:11

Aiii, ingehaald door het nieuws… volgens mij is die hele kermis of Alpecin-Fenix wel of niet uitgenodigd wordt voor de Italiaanse voorjaarskoersen ook maar voor de bühne. Dat was eind vorig jaar al redelijk zeker tenzij Mathieu geblesseerd raakte of zo, die gesprekken waren al lang gevoerd.

0
dikkechaap 16 januari 2020 om 16:14

Aiii ironie over het hoofd gezien.

0
Simon1 16 januari 2020 om 12:24

Mooi dat ie in Hoogerheide er bij is.

0
Taliesin 16 januari 2020 om 13:33

Vind het ook leuk om te zien dat ie Zonnebeke en Hoogerheide nog rijdt.

Wellicht dat Mathieu het weekend na het wk toch nog rijdt, ik kan me zo voorstellen dat het toch leuk is om de nieuwe WK trui nog ff ergens te kunnen laten zien :)

0
john 16 januari 2020 om 15:47

De Wereldkampioene trui is te zien in Lille en Merksplas

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone