Wout van Aert wil limieten opzoeken in zware rit: “Heb kansen om te winnen”

zaterdag 11 maart 2023 om 12:14
Wout van Aert wil limieten opzoeken in zware rit: “Heb kansen om te winnen”

foto: Cor Vos

Wout van Aert staat gemotiveerd aan de start van de zesde etappe van Tirreno-Adriatico. De renner van Jumbo-Visma is een van de favorieten voor de zege in de heuvelachtige etappe. “Alles zal wel moeten meezitten”, geeft Van Aert mee.

Voor de camera van Sporza en HLN vertelt Van Aert hoe de lastige bergetappe van vrijdag verliep voor hem. “Het was wel oké. Het was een dag om door te komen voor mij. Mijn schaafwonden (na zijn val donderdag, red.) vallen ook goed mee”, aldus de Belgische coureur. “Zaterdag krijgen we een zeer zware etappe. Naar traditie is dit de rit die meer brokken maakt dan de bergritten zelf. Het is een goede dag om de limieten op te zoeken.”

“Het zijn steile muurtjes, er zijn kasseien en we moeten veel draaien en keren. Ik verwacht een heel lange en zware finale”, voorspelt Van Aert. “Het is een rit die me ligt, ik heb kansen om te winnen. Alles zal wel moeten meezitten.” Jumbo-Visma staat momenteel ook aan de leiding in het algemeen klassement. Zal Van Aert dan ook moeten knechten voor Primoz Roglic? “Het klassement is ook belangrijk om binnen te halen, maar het is eerst en vooral zaak voor mij om erbij te zitten in de finale.”

Lees ook:
Mathieu van der Poel minder goed dan verwacht: “Benen vallen beetje tegen”
Dit artikel delen:

6 Reacties

ThorHushovd 11 maart 2023 om 12:27

Goh, kan me niet voorstellen dat TJV het klassement opoffert voor een etappe van WvA

2
xistnc 11 maart 2023 om 12:35

Van Baarle, Bouwman en Valter moeten prima in staat zijn om zowel Van Aert als het klassementsduo Kelderman/Roglic in de finale af te zetten. Benoot moet daar natuurlijk ook zijn steentje aan bijdragen, maar die zal zijn snor wel weer drukken.

In de finale is dan alles speelbaar en zijn beide doelen wellicht prima te combineren.

-1
ThorHushovd 11 maart 2023 om 12:44

Hangt sterk van koersverloop af, WvA zou er het langst aan moeten kunnen blijven hangen voor het gc-duo. (Ps 4 werkwoorden achter elkaar en nog een kloppende zin ook, best bijzonder)

0
wielerlover 11 maart 2023 om 12:45

Waarom wordt hier zo vaak gedaan alsof Benoot nooit voor het team rijdt? Hij zal absoluut zeker knechten voor de kopmannen vandaag. Zo vreemd was het niet dat hij tot nu ook beschermd renner was, op de klim van gisteren was hij in 2018 zesde

2
Al Phila 11 maart 2023 om 13:00

Volgens mij zegt WvA dit ook niet, alleen dat het een etappe is die hem zou moeten liggen en waar hij in de finale er bij moet zitten. Dan kan hij nog prima een goede helper zijn voor Roglic en Kelderman, of eventueel zelf winnen.

0
Kartouche 11 maart 2023 om 12:56

Helaas moet ik deze rit missen. Wens Wout en kompanen veel succes. Ik zie zijn exploot in de samenvatting tegemoet. Liefst met hem tegen Matthieu, maar die lijkt nog niet de benen te hebben.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone