Wout van Aert verkende BK-parcours alvast: “Ik verwacht veel tegenstand”

zaterdag 8 januari 2022 om 19:48
Wout van Aert verkende BK-parcours alvast: “Ik verwacht veel tegenstand”

Van Aert won dit seizoen acht van de negen crossen waar hij aan de start verscheen - foto: Cor Vos

Wout van Aert verkende vandaag tussen de wedstrijden van de junioren en de vrouwen door alvast het parcours van het Belgisch kampioenschap veldrijden in Middelkerke. De viervoudig nationaal kampioen is onder de indruk.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Het is een mooi, maar ook een heel zwaar parcours”, vertelde Van Aert in gesprek met Sporza na zijn verkenningstocht op het strand en door de duinen. “De passage op het strand doet me denken aan het WK in Oostende, maar hier heb je ook duinen. Het zwaartepunt ligt volgens mij aan het strand, dat is een heel lastige passage. Ik las de voorbije week dat er weinig zand was, maar dat vind ik toch best wel meevallen. Ik vind het een echte zandcross. Sommigen hadden misschien een tweede Koksijde verwacht, maar dat is het natuurlijk niet. Maar met de duinen en die strook op het strand vind ik dat er zand genoeg is.”

De veelzijdige renner van Jumbo-Visma die dit seizoen acht van de negen veldritten waarin hij aan de start verscheen, wist te winnen, verkende het parcours in Middelkerke in totaal een uurtje en is daarna nog een halfuur op de weg gaan fietsen. “Ik heb de benen even kort op spanning gezet, dat is toch belangrijk daags voor een wedstrijd. Als ik thuis zou trainen, zou ik dat ook gedaan hebben, dus nu doe ik dat hier in Middelkerke. Normaal rijd ik los op de rollen, maar ik prefereer nog altijd op de weg en hier had ik de kans daartoe”, aldus Van Aert, die vanavond ook overnacht in de West-Vlaamse badplaats.

‘Veel jongens zullen gemotiveerd zijn’
Morgen is Van Aert de topfavoriet tijdens het Belgisch kampioenschap, waar hij zijn titel van vorig jaar in Meulebeke mag proberen te verdedigen. Afgelopen maand boekte hij zijn overwinningen telkens met voorsprong. Alleen in Hulst moest hij – na pech in de openingsronde – vrede nemen met een vierde plek. “Dat ik als topfavoriet wordt gezien, ben ik intussen gewoon. Maar de koers moet nog altijd gereden worden. Als iedereen zich vooraf neerlegt bij de tweede plaats, is dat voor mij goed”, lachte hij. “Dan wordt het een makkelijke dag. Maar zo gemakkelijk zal het niet worden. Het is nog altijd een BK, er zullen veel jongens gemotiveerd zijn.

“Ik ben zeker de favoriet, maar de jongens zullen er alles aan doen om zo lang mogelijk mijn wiel te houden. Ik verwacht meer tegenstand dan in alle vorige crossen”, besloot Van Aert, die op het BK de hele Belgische nationale top tegenkomt. Het wordt zijn laatste cross van deze winter, want na morgen gaat hij zich voorbereiden op het wegseizoen. Het WK in Fayetteville slaat hij over.


Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 8 januari 2022 om 20:48

Wout heeft humor want ik zie die tegenstand echt niet een vuist maken. Dit parcours is gemaakt voor iemand met zijn overschot aan pk’s. Vraag is vooral of hij meteen uit de startblokken schiet of er zijn tijd voor neemt. Voor plek 2 tip ik Eli en drie is voor Toon. Er zit nauwelijks bochtenwerk in deze omloop en Aerts kan ook wel het zand aan, hoe klein dat strookje ook mag zijn.

0
Turtlehead 9 januari 2022 om 01:02

WF is de grapjas, want hij verwacht ‘meer’ tegenstand, hetgeen iets heel anders is dan ‘veel’, zoals in de kop staat.
Ik houd het op anderhalve minuut voorsprong op nummer twee, Toon Aerts.

0
Dikke Vrouw 8 januari 2022 om 22:53

Wout is gewoon topfavo, nummer 2 op een minuut of meer

0
Blackcanyon 9 januari 2022 om 06:50

Nu Wout niet naar t WK gaat, zal hij toch op zoek moeten naar nieuwe uitdagingen in het veldrijden. En t seizoen duurt niet lang meer. Ik denk dat hij alle registers nog eens open trekt en iedereen op een ronde zet.
Nou, misschien dat hij bij de laatste 10 nog even snelheid inhoud om de cyclocross niet te vermoorden.

0
Maillot à Pois 9 januari 2022 om 08:37

Het is sowieso zijn laatste veldrit van het seizoen. De motivatie zal wel geen probleem zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone