‘Wout van Aert traint in Spanje, donderdag beslissing over Parijs-Roubaix’

maandag 11 april 2022 om 14:05
‘Wout van Aert traint in Spanje, donderdag beslissing over Parijs-Roubaix’

foto: Cor Vos

Zondag liet Jumbo-Visma weten geen enkel risico te nemen met Wout van Aert. Zelfs als hij pas over vier weken kan terugkeren in competitie, dan zal de Nederlandse ploeg hem niet eerder inzetten. De Belgisch kampioen zelf werd intussen in Spanje gesignaleerd, waar hij in en rond Calpe werkt aan zijn vorm. Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De vraag rijst of Van Aert zich in Spanje aan het klaarstomen is voor De Hel van het Noorden, komende zondag. De 27-jarige Belg moest onlangs verstek geven voor de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race, vanwege een coronabesmetting. Vorige week kreeg hij weer groen licht om te trainen en intussen zou Van Aert in Spanje zijn om aan zijn conditie te werken.

Jumbo-Visma verkent de Helleklassieker aankomende donderdag en pas daar zal ze een knoop doorhakken over het deelnemen van Van Aert in Parijs-Roubaix 2022. HLN schrijft bovendien dat áls Van Aert de start haalt, hij in een dienende rol zal koersen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Dit artikel delen:

48 Reacties

bartp25 11 april 2022 om 14:12

Als hij niet kan meedoen om de knikkers lekker laten herstellen. Nog genoeg doelen dit jaar.

0
Wim Kruithof 11 april 2022 om 14:17

precies, een dienende Van Aert is eigenlijk zonde. Dat werk is aan anderen over te laten.

Wat zal hij zich zuur voelen, het gehele seizoen eigenlijk maar op twee zondagen afstemmen en precies die allebei moeten missen. Zonder Van Aert vind ik het ook onthoofde edities.

0
kleomantre 11 april 2022 om 15:27

Nou zeg kruithof, hij heeft toch prima geoogst onderweg. Hij heeft nog geen beter voorjaar gehad in het Flandrien werk en twee prachtige koersen gewonnen.

Zoals jij het stelt gaat meer op voor de wijze hoe een Lars Boom vroeger zn koersen reed. Alles was voorbereiding en hij deed niet mee, eindigde laag of noteerde een DNF. Dan scoor je nul en als je de hoofddoelen ook mist.

0
Wim Kruithof 11 april 2022 om 19:41

zeker kleomantre en ik vond de Omloop en E3 prachtig. Maar zelf was hij toch overduidelijk over zijn hoofddoelen dit voorjaar. En die betroffen de Ronde en Roubaix. Gelukkig heeft hij twee andere juweeltjes op zak, maar dat maakt niet, dat dit niet heel zuur is toch.

0
Renaissance 12 april 2022 om 02:04

Gewoon een mislukt voorjaar voor WvA natuurlijk. Omloop en E3 allemaal leuk en aardig maar als je zo goed bent en geen monument wint is het gewoon mislukt zo eerlijk moet je zijn.

0
Romāns Vainšteins 12 april 2022 om 06:39

Wat mij betreft een uitermate geslaagd voorjaar voor van Aert.
Bewijst zich wederom op in verschillende disciplines en wint topkoersen.
Dat er nogal wat volgers zijn die er zo’n OS focus op nahouden wat doelen betreft is net zomin zijn probleem als dat ziek worden hem toe te schrijven is.

0
FDJ 12 april 2022 om 09:37

@wim kruithof onthoofde edities? De Ronde van Vlaanderen was een van de mooiste rondes van de afgelopen jaren. Wie geeft de garantie dat als Van Aert er ook bij geweest was en Jumbo dus sterker en controlerende kan rijden dat de koers net zo mooi was geworden?

Ik vind Van Aert een prachtige renner, maar om te spreken van een onthoofde koers gaat wel weer heel ver als je de koers hebt gezien.

Ook Roubaix zal vast mooi worden zonder Van Aert. Want over je punt van dienende rol ben ik het wel eens. Laat hem dan lekker thuis.

0
TheBigShow 11 april 2022 om 14:19

Dienende rol… Doet Roglic mee dan?

0
peter s 11 april 2022 om 15:42

Gaaaaaap. …

0
thorsen 11 april 2022 om 14:36

Lekker makkelijk achteraf, maar dan had hij dus toch gewoon naar Amerika moeten vliegen om die regenboogtrui op te halen. Het werd hier nog genoemd, er kan zomaar iets gebeuren waardoor het doel waar je andere doelen voor opzij schuift wegvalt, en dan zit je met niks. Pakken wat je pakken kan! En dat heeft hij op zijn minst in de andere (semi)klassiekers gedaan.

0
Dangeroe 11 april 2022 om 14:52

Als hij vlaanderen en roubaix wint, is het de beste keuze ooit. Dan hoef je ook geen doelen te stellen voor het jaar en gewoon vanaf down under alles rijden. Lijkt me ook niet het beste plan. Gebleken is gewoon dat teveel doelen niet werkt en dan bestaat de kans dat zoiets gebeurt.

0
Mystery Rider 11 april 2022 om 14:53

Alhoewel ik akkoord ga met je statement van ‘pakken wat je pakken kan’ hebben zowel Wout als Matje hun focus verlegd. Die cyclocross extra wereldtitel gaat hun carrière niet meer maken en vooral Wout heeft nood aan een hele grote vis – RVV of PR – dus het doel was duidelijk dit seizoen!

Jammer dat Covid er anders over dacht!

0
Alfons Haavers 11 april 2022 om 14:54

Niet mee eens.

Vorig jaar werd er al wat minimaliserend gedaan over Wout zijn zeges in de Amstel en Gent-Wevelgem, er moest een absolute topkoers worden gewonnen. Dan gaat een wereldtitel in een kleine sport als de cross echt niet opwegen tegen het mislopen van een monument.

Bij MvdP werd er bv. aan het eind van het seizoen vooral gesproken over Strade en zijn Tour-rit, zijn wereldtitel in de cross was al grotendeels vergeten.

Als je dan toch ‘scherpe keuzes’ moet maken, vind ik het erg logisch dat het veldrijden (waar Wout al 3 wereldtitels heeft en een 4de niet zo heel veel meerwaarde meer heeft in zijn carrière) het kind van de rekening was.

Van Aert was in topvorm dit voorjaar en heeft met Omloop, E3 en de PN-tijdrit wel wat geoogst. Pech kan altijd toeslaan, maar gewoon maar het hele jaar door rijden voor winst heeft vorig jaar net aangetoond dat je op de grote momenten dan net wat tekort komt ten opzichte van de piekers.

0
thorsen 11 april 2022 om 14:59

Het is nou ook weer niet dat die ene week extra crossen zijn hele voorseizoen en focus op de klassiekers had verpest. Ze wouden voor de ‘optimale’ voorbereiding gaan, en dat is helaas door externe factoren mislukt. Maar daardoor dus wel gewoon een gemiste kans.

0
Dangeroe 11 april 2022 om 15:08

Van aert heeft altijd gezegd dat hij van crossen houd en was vrij dominant afgelopen crossseizoen, dus reken er maar op dat er een stevige onderbouwing achter zat om het WK over te slaan.

0
Rsw85 11 april 2022 om 16:04

Het cross seizoen stond in dienst van de weg. Past een WK dan is dat mooi, past het niet dan niet. Niks achteraf dit of dat.

Van Aert pakt twee mooie klassiekers hoeveel anderen kunnen dat zeggen?

In jouw redenatie van pakken wat je pakken kan bestaan er dus geen opbouw of doelen meer want Van Aert kan ongeveer overal waar hij start winnen. Als hij met die instelling gaat rijden zal hij zeker veel winnen maar altijd tekort komen op rijders die pieken naar bepaalde wedstrijden.

0
thorsen 11 april 2022 om 16:30

@Rsw85: Dat is weer erg overdreven. Ik zeg voor een WK kun je best je cross seizoen met 1 week verlengen. Het is niet de keuze tussen wel of helemaal niet crossen en wel of helemaal geen doelen in het voorjaar. Vele wegen leiden naar Rome.

0
Alfons Haavers 11 april 2022 om 16:33

1 week of 3 weken?

0
Dangeroe 11 april 2022 om 16:41

Speelt ook mee dat het in Amerika was natuurlijk

0
Koers 11 april 2022 om 17:54

Of het wk nadelig was is niet natuurlijk helemaal niet zeker. We hebben beide crossers tegen elkaar zien sprinten in de rvv en het jaar nadien zaten ze er met een 2e en 6e plek weer prima bij. Tuurlijk dan kun je zeggen: kwam net te kort en dat komt door de winter, maar ik zie geen causaal verband.

Tuurlijk kun je dan experimenteren, maar op het moment dat vdp niet meedoet, laat je wel een enorme kans op de titel liggen. Uiteraard speelt mee dat wva hem al 3x won, maar ik vind het persoonlijk een te grote opoffering: een bijna-kat-in-het-bakkie opofferen voor een 'eventuele iets betere kans' op enkele koersen (grote koersen, dat wel), waarbij er ook nog eens een virus rondwaard (dat ook prima 2 maanden van te voren voor problemen kan zorgen zodat je 2 maanden later nog steeds niet fit bent) en je kans op andere malheur hebt.
Maar goed: de opofferingen maken de sport ook wel weer mooi.

0
Dangeroe 11 april 2022 om 18:11

@koers jij hebt natuurlijk inzicht in alle waardes van Wout, dus jij zal het wel weten

0
Ricardo Otxoa 11 april 2022 om 22:30

Het lijkt of er hier ontzettend veel bananen in hun oren hadden afgelopen winter. Wout en JV hebben meerdere malen aangegeven dat het niet om het WK an such ging, maar de verplaatsing naar Amerika en weer terug en de bijkomende jetlag.

0
Berendoder 11 april 2022 om 14:51

Wel opvallend dat er mensen hier vraagtekens hebben gezet bij de blessure van van der Poel, maar het feit dat van Aert niks op Strava mag zetten van zijn ploeg niet gezien wordt als een soort verstoppertje spelen.

0
Turtlehead 11 april 2022 om 15:01

Wat zouden Pauwels en Van der Poel hiervan vinden?!
openheid voor allen!

0
Murcia 11 april 2022 om 16:41

Vooral opvallend is dat een bericht over van Aert door sommigen wordt gebruikt om weer eens de uitgekauwde whataboutisms nieuw leven in te blazen.

0
Bart 11 april 2022 om 16:49

Bwa Turtlehead, dat is toch echt wel honderd procent gedaan om je tegenstanders wat te irriteren. Als je dan echt voor openheid gaat maak je elke dopingcontrole publiek en niet toevallig eentje waar je goed uitkomt. Pauwels had dan ook wel een ploegleider waar je zo'n dingen van kon verwachten en hij was een gewillig slachtoffer om mee te doen met zo'n gedoe.

@Beredoder, andere delen toch ook enkel maar wat hun uitkomt. Dus waarom zou elke renner ineens zijn data moeten delen omdat enkelen weinig nuttige strava-data delen. Dat is toch hetzelfde als met social media, sommigen hebben nood aan aandacht en anderen niet. Het is niet omdat sommigen dagelijks uren op twitter hun leven delen om likes te scoren, dat anderen dat moeten.

0
Berendoder 11 april 2022 om 21:58

@Bart, normaal deelt Wout ook al zijn ritjes, volgens mij wel zonder hartslagdata of powerdata. Beetje jammer dat ie dat nu niet doet op vraag van de ploeg.

0
Romāns Vainšteins 11 april 2022 om 22:49

Ik zou als ploeg zijnde het delen van data door coureurs keihard verbieden. Simpelweg bedrijfsgeheim, waarom de concurrentie informeren?

0
bellevue 11 april 2022 om 23:22

Van der Poel liet dan ook geen kans in topvorm op monument schieten…

0
xistnc 11 april 2022 om 15:11

Hoe is hij in Spanje geraakt dan precies?

0
Mystery Rider 11 april 2022 om 15:20

7 dagen quarantaine is voorbij … met het vliegtuig veronderstel ik … alleen Wellens en De Gendt doen na het seizoen nog wel een folietje … dus met de fiets zal het zeker niet geweest zijn, vooral ook omdat Sarah en Georges overal mee naartoe moeten! De bagagedrager was wat klein en zijn conditie niet goed genoeg na Covid!

0
Yeez 11 april 2022 om 15:29

7 dagen quarantaine zat er donderdag op, dus mocht vanaf die dag gewoon vliegen als hij negatief testte

0
zacht 11 april 2022 om 18:56

Ik vroeg het me ook af hoe hij daar kwam. Toen ik even op zocht wat de maatregelen waren in Spanje bleek dat je daar met een vaccinatie-bewijs naar binnen kunt, een negatieve test is niet nodig.

0
bellevue 11 april 2022 om 23:24

in de kooi van Woefke achterin de zJaguaar.

0
Dikke Vrouw 11 april 2022 om 15:19

Nou , duimen maar

0
ThorHushovd 11 april 2022 om 16:04

In dienst van Mike Teunissen, het zou Mike gegund zijn!

0
Michelangelo 11 april 2022 om 16:13

In een dienende rol… sandbagging!

Ofwel hij is goed genoeg om te starten en uitgespeeld te worden als kopman. Of hij is niet goed genoeg als kopman, en hoort dus gewoon niet te starten omdat hij dan waarschijnlijk niet fit genoeg is. En dan heb je ook weinig aan Wout in een dienende rol, en kan hij beter richting LBL gaan kijken.

0
Bart 11 april 2022 om 16:51

Of je laat hem starten en de concurrenten kijken naar hem en verliezen ook, ondertussen is een andere Jumbo netjes weg :-D

0
Al Phila 11 april 2022 om 16:38

Ben nu in Calpe, en heb al behoorlijk wat rondgefietst, maar geen WvA gezien….. Straks eens op Strava kijken :-). Temperaturen zijn hier nog goed, maar t waait stevig. Vooruitzichten voor morgen : redelijk, en overmorgen wat regen. Dat hoeft niet te deren voor PR.

0
Jean Dumas 11 april 2022 om 16:47

Een dienende rol? Zijn ze daar wel goed bij hun hoofd bij Jumbo.

0
Reutemeteut 11 april 2022 om 16:48

Lekker op stage in Cap d’Agde.

0
fietsvriend 11 april 2022 om 16:58

Ga nu een beetje iets flauws schrijven: TJV hele voorjaar veel mooie dingen laten zien met een aantal momenten die voor de eeuwigheid zijn (eerste rit P-N, E3). Helaas, als zondag de grote vis niet gepakt wordt dan is het uiteindelijk toch allemaal wat bleekjes in de monumenten tot dusver. Tuurlijk, Covid van Aert, Laporte zijn val in RVV. Maar toch. Weer een voorjaarscampagne voorbij zonder kroonjuweel. (Er kan er uiteraard bij iedere wedstrijd maar één winnen).

0
Romāns Vainšteins 11 april 2022 om 17:04

Dat was best een redelijk statement geweest mocht van Aert er in de ronde, Amstel en Roubaix afgereden zijn ipv ziek thuis te zitten. Je kan geen analyses doen die het niet kunnen starten in koersen negeren.

0
fietsvriend 11 april 2022 om 17:12

Fair enough, RV, daarom schreef ik ook iets flauws zeggen – beetje indekken.

0
Bozar 11 april 2022 om 20:37

Soms is het beter om gewoon niets te zeggen..

0
EricV 11 april 2022 om 20:43

In milaan san remo was het al wel duidelijk dat hij dit jaar geen monument ging winnen

0
bloemist 12 april 2022 om 08:36

Tijdens de eerste week van de Tour vorig jaar was al duidelijk dat Wout geen drie ritten ging winnen.

0
Chaba 12 april 2022 om 09:37

Ik geloof never nooit dat hij in een dienende rol gaat rijden.
Als hij meedoet, schrijf hem maar op voor de finale.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone