Wout van Aert rijdt Ronde van Frankrijk met aangepaste versie kampioenstrui

maandag 21 juni 2021 om 18:14
Wout van Aert rijdt Ronde van Frankrijk met aangepaste versie kampioenstrui

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma liet wielerliefhebbers afgelopen voorjaar kiezen in welk shirt de ploeg komende zaterdag aan de start van de Tour de France staat. Op de tricots staan heel wat namen van fans. Omdat Wout van Aert Belgisch kampioen werd, zal hij niet in dit tenue in actie komen. Maar ook op zijn Belgische driekleur staan de namen van fans gedrukt, zo laat de Nederlandse ploeg weten op Twitter.

Omdat het reguliere shirt van Jumbo-Visma en de gele leiderstrui op elkaar lijken, verzochten de organisatie van de Tour en de UCI de ploeg om met een aangepast shirt te rijden. Een kans om iets bijzonders te doen, was de gedachte bij het team. Dus werd de keuze voor het shirt in de handen van de wielerfans gelegd. Samen met kledingpartner AGU waren drie designs met elk hun eigen verhaal ontworpen. Na een week bleek The Rapid Rebel met 57.979 stemmen het populairst. Het shirt kreeg 44% van de stemmen.

Op het shirt van elke renner de namen van fans die tussen 19 en 28 april het verkozen shirt hebben aangeschaft. De afgelopen dagen deelden diverse fans op social media de zoektocht naar hun naam op het truitje. Maar afgezien van de tijdritten zal Wout van Aert, kervers Belgisch kampioen op de weg, niet in dit tenue gaan rijden. En toch staan de namen van de fans ook op dit design gedrukt.

Dit artikel delen:

13 Reacties

AWestie 21 juni 2021 om 18:29

Kijk, stel ik toch even de vraag die er toe doet (zie quotetweet) ;)

Murcia 21 juni 2021 om 19:03

Natuurlijk wat druk met al de sponsors er op maar voor mij een shirt dat herkenbaar is als en recht doet aan de Belgisch kampioen.

Beer 21 juni 2021 om 19:16

Idd, mooi shirt. Past ook perfect bij de rest van de Jumbo-uitrusting.

Groetjesaandevoetjes 22 juni 2021 om 07:13

JV heeft dan ook geluk dat het geel en zwart terug komt in de belgische vlag. Denk dat het shirtje van Timo Roossen stukken moeilijker gaat worden.

Westhoek Express 21 juni 2021 om 19:22

Kan er mee door. Maar FDJ doet het natuurlijk zoals het heurt.

Turtlehead 21 juni 2021 om 19:38

Want… op een Franse trui mag geen reclame?

Koers 21 juni 2021 om 20:04

Uiteraard is dat mooi, maar de sponsoren willen ook waar voor hun geld. Niet zelden is een nationaal kampioen een goede renner, die de sponsoren graag met hun logo’s zien. Ik kan het mij bijv. niet voorstellen dat je Sagan (als veelwinnaar, die naar verluidt 6m/jaar verdiende) al die jaren zonder logo’s ziet rijden. En het moet ook niet zo zijn dat ploegen hun renners gaan weigeren om met nk’s mee te doen omdat ze graag de logo’s tonen, en dat ga je vermoedelijk wel krijgen als het bijv. verplicht zou zijn. Wat mij betreft is dit een prima trui waaraan je duidelijk kunt zien dat het een nationale trui is, dat is bij sommige ploegen heel anders.

Melkzuur 21 juni 2021 om 19:39

Neen, want die doen niet mee.

Michelangelo 21 juni 2021 om 20:49

Eigenlijk exact wat ik verwacht had:
Een duidelijke zwart geel rode trui, met daarop gewoon de reclame uitingen van de sponsor. Zowel de nationale driekleur is duidelijk herkenbaar, alsook voor welke ploeg
hij rijdt. Het beste van twee werelden lijkt me, en niet de moeilijkste opdracht van de designer van TJV (dan waren de sloveense trui en die van Nieuw Zeeland een stuk lastiger).

Aart van Woud 21 juni 2021 om 21:09

Mooi tricot!

Romāns Vainšteins 21 juni 2021 om 23:07

Dit is gewoon een prima tricot. Vind het mooier dan de reguliere. Dat van die namen het zal wel.

Reiger 22 juni 2021 om 04:30

Prachtige 3-kleur met de reclame erop van de bedrijven die zijn salaris overmaken.
Fans en sponsoren kunnen tevreden zijn. En wout ook.

Mad 22 juni 2021 om 12:26

Waarom is de horizontale band niet iets schuin geplaatst zoals in de reguliere shirts, dat is juist zo'n mooi herkenbaar element… Wat mij betreft een gemiste kans om een vrij standaard driekleur toch een extra Jumbo Visma tintje te kunnen geven!

Headlines

Materiaalzone

Populair