Jumbo-Visma rijdt deze zomer in dit shirt de Tour de France

zaterdag 17 april 2021 om 09:48
Jumbo-Visma rijdt deze zomer in dit shirt de Tour de France

Jumbo-Visma liet wielerliefhebbers de afgelopen dagen kiezen in welk shirt de ploeg deze zomer aan de start van de Tour de France staat. Inmiddels is de stembus gesloten en blijkt het shirt The Rapid Rebel de meeste stemmen te hebben gekregen.

Omdat het reguliere shirt van Jumbo-Visma en de gele leiderstrui op elkaar lijken, verzochten de organisatie van de Tour en de UCI de ploeg om met een aangepast shirt te rijden. Een kans om iets bijzonders te doen, was de gedachte bij het team. Dus werd de keuze voor het shirt in de handen van de wielerfans gelegd. Samen met kledingpartner AGU waren drie designs met elk hun eigen verhaal ontworpen.

Na een week bleek The Rapid Rebel met 57.979 stemmen het populairst. Het shirt kreeg 44% van de stemmen. Op het tricot is plaats gereserveerd voor namen van fans. Volgens de ploeg heeft deze trui ‘het meest uitgesproken design met zijn kleurrijke karakter’. “Brandend van ambitie om wielerhistorie te schrijven. Gesierd door de namen van onze trouwste fans en herkenbaar door de dynamische en snelle lijnen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Limal 17 april 2021 om 09:54

Was ook mijn favoriet van de drie. Zelf zou ik nooit een teamshirt kopen, maar ik kan me voorstellen dat dit best goed gaat verkopen.

vanSpringel 17 april 2021 om 10:24

“brandend van ambitie !” zo valt te lezen.

Kan wel kloppen wanneer de koperen ploert tijdens de Tour in de zomer op het rugje inbrandt.

Wim Kruithof 17 april 2021 om 16:56

‘koperen ploert’, wat een heerlijke duiding. Deze zal beklijven bij mij.

xistnc 17 april 2021 om 10:27

Lees het artikel nog even na, voorafgaand aan plaatsing. Eenvoudig maar nuttig.

On: zo’n fotocampagne is natuurlijk leuk, maar ik ben vooral benieuwd hoe het er straks op TV uitziet. Frontaal en vanuit de heli. Qua materiaal is de technologie gelukkig inmiddels zover, dat zwart niet per se warmer is dan wit.

assen 17 april 2021 om 13:06

Is dat zo xistnc?
Ik dacht dat als het materiaal hetzelfde is, zwart per definitie warmer is dan wit in de zon en hete buitenlucht. En als het koud is, dan is het andersom. Dacht dat dit natuurwetten waren, waar je niet aan kunt tornen …
En dan blijft zwart gewoon niet handig in een hete zomer.

Derierre de la course 17 april 2021 om 22:03

Werkt ook weer andersom geloof ik. Onder een zwart shirt is de kans om door je shirt te verbranden weer wat minder groot.

WernerFranke 17 april 2021 om 10:51

Gemakkelijk voor de designers, moeten ze enkel de onderste strook rood kleuren als van Aert straks Belgisch kampioen wordt.

lurtz 17 april 2021 om 13:08

Dat is die met zwart op de rug, gaat het er niet makkelijker op maken om ze te spotten.

Rob van der Weerden 18 april 2021 om 23:57

Is het al bekend waar je dit shirt kan bestellen?

Headlines

Materiaalzone

Populair