Wout van Aert rijdt olympische tijdrit in Tokio, Victor Campenaerts reserve

zondag 28 februari 2021 om 16:06
Wout van Aert rijdt olympische tijdrit in Tokio, Victor Campenaerts reserve

foto: Cor Vos

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft Wout van Aert aangewezen als tweede tijdrijder voor België op de aankomende Olympische Spelen. De coureur van Jumbo-Visma is de regerend Belgisch kampioen tegen de klok. Hij voegt zich bij Remco Evenepoel, die zich al geplaatst had voor de olympische tijdrit in Tokio.

“De selectie van Remco Evenepoel ligt theoretisch al een tijdje langer vast”, aldus Vanthourenhout in een magazine van Belgian Cycling. “Als hij na zijn blessure weer helemaal op niveau komt, tenminste. En de tweede tijdrijder wordt in principe Wout van Aert. Ik besef maar al te goed dat Victor Campenaerts dolgraag naar de Olympische Spelen zou gaan, maar hij is er zich terdege van bewust dat dat een moeilijk verhaal wordt voor hem.”

“Victor weet hoe ik over de zaken denk, en hij houdt zich stand-by voor als er een probleem zou zijn met Remco of Wout. Makkelijk is dat niet voor hem, ik weet het. Ik zit er ook een beetje mee. Want ik weet goed genoeg hoeveel wij met zijn allen aan Victor Campenaerts verschuldigd zijn”, vertelt de bondscoach.

‘Flink stuk aan Campenaerts te danken’
“We zijn als land nu wereldtop in het tijdrijden, maar we mogen nooit vergeten dat we dat voor een flink stuk aan hem te danken hebben. Als federatie hebben we er de laatste jaren alles aan gedaan – testtijdritten georganiseerd, specifieke trainingen op poten gezet, aan de positie van de renners gewerkt – om die discipline in ons land weer helemaal op gang te krijgen. Maar uiteindelijk is het Victor die het ook voor andere renners opnieuw ‘sexy’ heeft gemaakt. Ik hoop en verwacht dat ik in de toekomst nog vaak een beroep op hem zal kunnen doen. Hij is en blijft een erg belangrijke pion binnen de werking van de nationale ploeg”, zegt Vanthourenhout.

Dit artikel delen:

5 Reacties

den OPQS 28 februari 2021 om 16:51

Logische keuze voor Van Aert, hoe spijtig het ook is voor Campenaerts want het is toch dankzij hem dat er in België aan tijdrijden wordt gedaan.

Murcia 28 februari 2021 om 17:07

Volstrekt logische keuze maar netjes van Sven dat hij onder de aandacht brengt dat Victor zeker een rol heeft gespeeld in het meer waardering krijgen voor de tijdrit als discipline en dat er voor de Vlamingen ook daar veel te halen valt.

Lance4eva 28 februari 2021 om 17:08

De Olympische Spelen komen voor Campenaerts een jaar te laat.

Max1 28 februari 2021 om 17:42

Wout en Remco, mijn favoriete duo :)

lo squalo dello Stretto 28 februari 2021 om 18:35

Mooi gecommuniceerd wel. Campenaerts zal het ook wel beseffen dat een Evenepoel en Van Aert grotere renners/tijdrijders zijn dan hem.

Headlines

Materiaalzone

Populair