Wout van Aert past voor WK in Yorkshire: “Wil niet pas in december beginnen crossen”

Wout van Aert past voor WK in Yorkshire: “Wil niet pas in december beginnen crossen”

©Cor Vos

vrijdag 3 mei 2019 om 17:12
Interview

Wout van Aert houdt er niet van om beslissingen lang uit te stellen. Dus heeft hij ook de knoop over al dan niet deelname aan het WK op de weg zo snel mogelijk doorgehakt. De drievoudige wereldkampioen in het veld past voor Yorkshire en kiest voor een quasi volledige crosswinter. 

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
“Dit is wel degelijk mijn eigen beslissing”, vertelt Van Aert aan WielerFlits. “Al heb ik uiteraard wel overlegd met mijn entourage. Maar het WK in Yorkshire zou betekenen dat ik pas ergens in december aan mijn veldritseizoen zou beginnen. Ik wil immers een aanvaardbare rustperiode inplannen. Daarna moet je ook weer opbouwen.”

“Voor je het beseft, beland je dan al in de kerstperiode. Maar ondertussen moet je ook rekening houden met de opbouw naar volgend voorjaar. Dan zou ik snel in de buurt komen van een aanpak zoals bijvoorbeeld Zdenek Stybar. En dat is voorlopig niet zoals ik het veldritseizoen zie. Ik heb dan ook bondscoach Rik Verbrugghe laten weten dat ik afzie van een verkenning.”

Plouay
Van Aert start zijn zomercampagne dus met de Dauphiné. Hoe zijn verdere programma op de weg er uitziet, wordt binnenkort nog besproken, maar vast staat dat hij op 1 september met de Bretagne Classic (voormalige GP de Plouay) een punt achter zijn wegseizoen zet. Vanaf dan gaat de focus helemaal naar het veld.

Er wordt ook gesuggereerd dat Van Aert sowieso de Amerikaanse wereldbekermanches laat schieten, maar daarover zegt de Jumbo-Vismaprof nog geen beslissing genomen te hebben.

Dit artikel delen:

23 Reacties

yo-eddy 3 mei 2019 om 17:23

Blijft toch beetje conservatief, VdP laat al paar seizoenen zien dat een constant niveau met kortere rust poses goed kan werken. Die “decompressie” en dan weer opbouwen kost een hoop en brengt je vaak niet verder dan je niveau vd periode ervoor.

0
west 3 mei 2019 om 17:39

Het is wel lekker link om alles wat NIET de "manier-MvdP" is als conservatief te bestempelen.. Hij kan doen wat ie doet omdat ie twee keer zo goed is als de rest. Er is ten eerste, nog geen bewijs dat zijn manier ook voor mindere renners werkt…
En ten tweede (een drogreden) je weet niet hoeveel MvdP meer of minder had gewonnen als ie een "conservatieve" seizoensopbouw had gereden…

0
Gilberto 3 mei 2019 om 17:53

Ja, laten we Mathieu maar weer aanhalen..
Kijk, je ken heus wel van anderen afkijken en leren hoor, maar ik geloof echt niet dat een sprinter heel veel heeft aan het bestuderen van Bolt, of een schaatser aan Kramer, of een voetballer aan Messi..

0
Ijzeren Briek 3 mei 2019 om 19:50

Plus je moet het mentaal ook aankunnen om enkel korte rustpauzes te hebben, dat lijkt me niet alleen fysiek belastend.

0
AnderJ 3 mei 2019 om 17:42

T is iig een schande dat TjV hem niet wil laten rijden…

0
west 3 mei 2019 om 17:45

Heb je het artikel ook gelezen?

0
AnderJ 3 mei 2019 om 17:48

@west: je gevoel voor ironie staat uit…

0
west 3 mei 2019 om 17:54

Daarom moet je ook een ;) ofzo doen…

0
Gilberto 3 mei 2019 om 17:55

Ja, de hooivorken, wooden-shoe precizie bommen en chemische mayonaise wapens kennen weer de schuur in, de langverwachte Oorlog Der Lage Landen gaat weer niet door

0
chiller87 3 mei 2019 om 18:02

Hoeveel kansen denkt hij dat hij nog gaat krijgen voor een wk parcours op zijn maat? Slechte keuze. Het veld loopt niet weg. 35 kansen per seizoen. Slecht advies van je entourage/team.

0
Martino87 3 mei 2019 om 18:26

Dat is afhankelijk van van der Poel. :D

0
Rhohan 3 mei 2019 om 18:55

WK parkoers op zijn maat? Om de 2-3 jaar is er wel ergens een wk-rondje met niet al te steile, lange klimmetjes of klassiekerswerk. Waarschijnlijk ook de reden dat Sagan, Kwiatkovski, Hushovd, Gilbert, Ballan, Bettini, etc wereldkampioen zijn geworden de afgelopen jaren.

0
Gilberto 3 mei 2019 om 19:44

Dat van vandaag was het WK parcours? En dat is op lijf geschreven van een Mathieu en van Aert? Dit is toch gewoon puur een sprintkoers?

0
LucasR 3 mei 2019 om 21:41

Ze reden over een deel van het WK-parcours, om vervolgens een redelijk vlakke finale van de etappe te rijden. Als ik het goed begrijp was het heuvelachtige midden van de etappe van vandaag onderdeel van de lus van het wk.

0
Pedalo 3 mei 2019 om 19:01

Dom! En dan als reden opgeven dat je niet pas in december wil gaan crossen. Klassementen win je alleen als je een heel seizoen crosst en grote zeges zijn de niet en wk. En dan een wk op de weg op maat laten schieten.

0
titanio82 3 mei 2019 om 21:09

Wout zal wel ingefluisterd zijn dat hij beter tot half oktober wat crossjes wint want wanneer VDP weer aan het vertrek staat valt er weinig meer te rapen anders dan wat eervolle podiumplekken.

0
Ward 3 mei 2019 om 19:07

Toch beetje vreemde chronologie: eerst lezen we dat hij de verkenning zal meedoen, vervolgens dat hij niet mag van zijn ploeg om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat hij zelf beslist heeft om het WK niet mee te rijden…

0
EddyB1958 3 mei 2019 om 19:32

2 maanden om te recupereren van 1 wegkoers…

0
Ijzeren Briek 3 mei 2019 om 19:53

De voorbereiding voor het WK was mss dan ook met de vuelta geweest, zou kunnen he? Een langere rust en opbouw naar cross seizoen mag, want onmiddellijk daarachter komt het voorjaar weer.

0
john 3 mei 2019 om 19:56

Nou heeft hij rust in september en oktober rust wanneer fietst hij eigenlijk,sorry dat ik dit moet schrijven maar als de geruchten waar zijn dan fiets vdp wel het wk op de weg en die neemt dan geen 2 maanden rust en rijd hem dan in het veld om de oren

0
Ijzeren Briek 3 mei 2019 om 20:10

Dat kan allemaal, maar omdat MvDP geen rust neemt mag WvA dat ook niet? Niet elke renner heeft hetzelfde recuperatievermogen of fysieke en mentale kwaliteiten van MvDP.

0
west 3 mei 2019 om 20:17

Het is ook Lafjes van Teunissen, Sagan en Alaphillipe dat zij in plaats van het crossseizoen voor ons leuk te maken, ze een hele winter uit hun neus zitten te eten…

0
Ijzeren Briek 3 mei 2019 om 20:35

@west Gelukkig is Boom er wel terug!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone