Wout van Aert overweegt deelname aan WK Gravel

Wout van Aert overweegt deelname aan WK Gravel

Foto: Raymond Kerckhoffs

donderdag 24 november 2022 om 19:30

Wout van Aert overweegt komend jaar om deel te nemen aan het WK gravel. Dat vertelt de Belgische kopman van Jumbo-Visma in een interview met WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Op de tweede zondag van oktober, daags na de Ronde van Lombardije, werd het eerste wereldkampioenschap gravel in de Italiaanse regio Veneto verreden. Gianni Vermeersch won de regenboogtrui, terwijl Daniel Oss en Mathieu van der Poel op de respectievelijk tweede en derde plaats op het podium eindigden.

“Ik heb de afgelopen editie op televisie gekeken en vond het mooi om te zien”, geeft Van Aert aan. “Het WK gravel wordt natuurlijk vrij laat in het wegseizoen georganiseerd. Anderzijds denk ik dat deze titelstrijd minder stress oplevert dan de andere grote doelen in het jaar. Het is een mooie sport. Ik was positief verbaasd hoeveel aandacht dit WK kreeg. Ik denk dat het WK gravel een grote toekomst heeft.”

Het WK gravel vindt volgend jaar opnieuw in Italië plaats en zal georganiseerd worden op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. In 2024 wordt het in België georganiseerd en zal er gestart worden in Halle en gefinisht in Leuven.

Foto: Raymond Kerckhoffs

Van Aert: “Ja, ik weet dat het WK gravel komend jaar opnieuw in Italië plaats vindt en het daaropvolgende jaar in België. Misschien dat ik er de komende jaren aan mee ga doen. Maar dan is het vooral een leuk uitstapje.”

Het interview met Wout van Aert zal volgende week op WielerFlits verschijnen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Har77 24 november 2022 om 08:39

Zou die profs liever eens zien in Unbound. Dat WK heeft minder gravel dan mijn zondagmiddagritjes op de Veluwe.

0
Secondant 24 november 2022 om 09:39

Ik denk dat WvA ook liever Unbound rijdt, maar dat is een koers van 320 kilometer, midden in het seizoen en circa 7 tijdszondes terug.
Dan is zo'n WK aan het einde van het seizoen van slechts 140 km en gewoon in West-Europa wat makkelijker om te combineren met zijn normale beroep.

0
Melkzuur 24 november 2022 om 10:05

Meer zelfs: ik denk dat een WvA in topvorm onmogelijk te verslaan is in de Unbound 200.

-1
Grote Plateau 24 november 2022 om 10:58

Precies, dat was in vergelijking voor mietjes.

Op de Veluwe moet je af en toe nog eens van een wolf wegsprinten.

-3
Maillot à Pois 24 november 2022 om 11:04

Het WK gravel was inderdaad eerder een hybride tussen een wegwedstrijd en een gravelrace. Ook best wel een leuke wedstrijd, maar gewoon niet te vergelijken met de Amerikaanse wedstrijden.
Voor de komende jaren hoop ik toch op een WK dat representatiever is voor de discipline en bij voorkeur ook eens in de States plaatsvindt. Hopelijk ook enige toenadering tussen de gravelscene en de UCI, zou jammer zijn als dat twee parallelle circuits blijven.
Voor het WK 2024 in België lees ik dat er gemikt wordt op 70 tot 80% onverhard, dus wat betreft dat eerste punt lijkt het toch al de goede richting uit te gaan.

0
Wheely 24 november 2022 om 13:41

We weten natuurlijk nog niet hoe dat WK er volgend jaar uit gaat zien. Ik kan me haast niet voorstellen dat ze weer zo’n raar parcours neerleggen.

0
Mystery Rider 24 november 2022 om 14:01

In de jaren 90 was het WK mountainbike ook 2.5 tot 3 uur lang, nu is het een super technische cyclocross van anderhalf uur, plus een spint WK en de wedstrijd van 3 uur werd omgedoopt tot ‘marathon’ – dus van 1 discipline maken ze er drie, dat is de normale evolutie.

Hetzelfde zal gebeuren met gravel…van zodra de UCI er zich mee bemoeit is het vooral zaak om het grote publiek aan te spreken…niemand gaat een TV-uitzending bekijken van pakweg 9-10 uur om een wereldkampioen gravel te zien.

0
$kedel 24 november 2022 om 15:57

Dat kan altijd nog eens na de actieve carriere mocht hij dat willen. Sportief gezien is dat Unbound geen uitdaging voor toppers als van Aert.

0
Romāns Vainšteins 24 november 2022 om 10:13

WK Gravel gewoon misbruiken om te zoeken naar nieuwe leuke Strade-achtige koersen. Als er dan wondervboys aansloffen komen is dat bijvangst meer dan hoofdzaak.

0
Pietspeed 24 november 2022 om 12:06

Los van het sportieve aspect (Wout is meteen topfavoriet), moet logischerwijs de Cervelo Caledonia of Aspero ook in de etalage gezet worden.

0
Kopinkas 25 november 2022 om 10:54

In 2024 is het WK in Leuven. Kansje voor WVA om alsnog een wereldtitel binnen te hengelen in Leuven…

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Net binnen

Populair

Materiaalzone