Wout van Aert op zoek naar kers op de taart in Hoogerheide: “Kracht en snelheid is het codewoord”

vrijdag 3 februari 2023 om 20:01
Video

Wout van Aert geeft aan dat de wereldtitel veldrijden de kers op de taart zou zijn van zijn veldritwinter. De Belgische favoriet gaf daarnaast voor de camera van WielerFlits zijn mening over het parcours in Hoogerheide. “Kracht en snelheid zijn de twee belangrijkste zaken hier.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van Aert blikte eerst even terug op zijn afgelopen winter. “Ik heb er enorm van genoten. Ik geniet er eigelijk meer en meer van de afgelopen jaren. Het publiek was dit jaar terug aanwezig en dat was fantastisch om opnieuw te mogen ervaren”, vertelde de Belgische renner.

Lees ook:
WK veldrijden 2023 in Hoogerheide: Voorbeschouwing mannen – Kan Mathieu van der Poel winnen in eigen huis?

Zondag rijdt Van Aert het WK veldrijden bij de elite mannen. In Hoogerheide kan hij zijn vierde wereldtitel bij de profs winnen. Wat zou dat voor hem betekenen? “Puur qua prestaties zou het de kers op de taart zijn van deze winter. In het groter plaatje hangt er voor mij niet meer zo heel veel af van deze wereldtitel, maar dat wil niet zeggen dat ik minder gemotiveerd ben.”

Codewoord is kracht en snelheid
“Kracht en snelheid is het codewoord hier. Dat meer dan techniek, in vergelijking met andere crossen”, geeft Van Aert aan over het parcours in Hoogerheide. “Op alle ondergronden staken Mathieu van der Poel en ik er bovenuit dit seizoen en zaten we dicht bij elkaar in de buurt.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

jan jansen 3 februari 2023 om 21:49

Jammer dat Remco er niet bij is

3
Limal 4 februari 2023 om 07:33

Dus ‘kracht en snelheid’ is het codewoord om de balkjes naar beneden te doen klappen? Lars zal het graag weten! :-)

0
Ward 4 februari 2023 om 07:39

Twee codewoorden, niets mis mee ;)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone