Wout van Aert moet puntenklassement laten varen – WIELERFLITS UPDATE #17

maandag 18 juli 2022 om 19:45
Wout van Aert moet puntenklassement laten varen – WIELERFLITS UPDATE #17

foto: Cor Vos

Video

Jumbo-Visma kreeg zondag een ferme rekening gepresenteerd. Het Nederlandse WorldTeam verloste Primož Roglič uit zijn lijden, maar zag onderweg naar Carcassonne ook superknecht Steven Kruijswijk letterlijk wegvallen. Tiesj Benoot en Jonas Vingegaard kwamen eveneens ten val, waardoor Jumbo-Visma hét gesprek van de dag was. Bekijk nu de WielerFlits Update!

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Voordat we het vergeten: zondag poetste Jasper Philipsen het hiaat op zijn palmares weg. Maar verder dus vooral veel Jumb-Visma, waar Wout van Aert vol voor de groene trui blijft gaan bij onder andere de tussensprints. Is dat wel zo verstandig om te blijven doen? Onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen praten je volledig over alles bij in de nieuwe WielerFlits Update!

Beluister de podcast hier:


De WielerFlits Update is ook te beluisteren als podcast
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

93 Reacties

Gebruikersnaam 18 juli 2022 om 12:59

Als Pogacar volgende week alle ritten wint, heeft hij nog niet genoeg punten om Van Aert te passeren, hij heeft zelfs tussensprints nodig. Groen is gewoon binnen zonder val of ziekte.

0
Drollema 18 juli 2022 om 14:12

Wat is dit voor onzinnige clickbait?

0
Pedalo 18 juli 2022 om 14:16

Ik had niet verwacht dat ie hem zou pakken voor de Tour. Maar Wout is erg sterk en de rest niet geïnteresseerd of niet sterk genoeg. Als ie geen punt meer pakt wint ie de groene trui nog!

0
Solkanar 18 juli 2022 om 15:41

De volgende drie ritten zal Van Aert de perfecte helper zijn. In het begin van de rit de vroege vlucht ‘managen’ om ervoor proberen te zorgen dat niemand van belang voor het klassement wegrijdt. Dan bergop en in de vallei zijn werk doen en Vingegaard afzetten aan de voet van de slotklim. Als hij tussendoor een paar punten pakt in een tussensprint zal hij dat misschien niet laten, maar in principe kan hij tegen vrijdag al mathematisch zeker zijn van de groene trui zonder er nog echt voor te gaan.
En als Vingegaard vrijdag nog in het geel rijdt, kan hij nog voor de laatste drie ritten gaan zonder dat geel in het gevaar komt.

0
Staf V 18 juli 2022 om 16:07

Straf dat vele VA willen degraderen tot ‘knecht’, afgunst?, zelfs het groen zou hij moeten laten varen? hoe? wie gaat er nog 200punten scoren?.
En de rol van WVA, zonder hem was er allang geen geel meer voor JV, de kasseienrit vergeten?.
De tactiek van JV verliep tot zondag perfect maar toen zijn er in de auto enkele in paniek geschoten door te luisteren naar de commentaar op Eurosport, waar er bijna hysterisch opgeroepen werd dat Wout moest terug gefloten worden, stomme zet was dat.
Even verduidelijken, de avond voor de rit naar Longwy, voor een rustdag, vertelde enkele renners van JV dat ze aan rust toe waren, ok, Wout zet door een lange ontsnapping het peloton een hele dag onder druk en zijn ploegmaten op rust, idem voor de rit van zondag naar Carcassonne, dag voor een rustdag, gezien hoe het peloton in een lang lint reedt gedurende 40km, tegen 50p/h ?, en toen gingen ze hem terug fluiten, tempo zakt naar 25p/h met alle gevolgen en valpartijen.
Al eens gezien welke tactiek ze toepassen naar een steile klim? VA drijft het tempo gedurende 20 km snoeihard op tot aan de steile klim en Pogi verliest daardoor 10% van zijn frisheid, daar tegenover heeft Vingegaard al aangegeven dat hij dat het liefste heeft, vb, Alpe D’Huez, col Du Granon, Mende….
En die tactiek zullen ze morgen weer toepassen, Wout drijft het tempo op tot aan de steile stukken van de muur de Péguére en dan is het aan Kuss.
Mijn besluit, zonder VA geen geel voor JV.

0
S. Morgenstern 18 juli 2022 om 16:14

Die valpartijen waren op het moment dat het peloton weer op gang was geschoten. Vingegaard en Benoot gaan bijvoorbeeld onderuit in het gedrum na een rotonde in een dorpje waar het peloton met razende vaart doorheen ging. Daar had een veronderstelde jacht op Van Aert niets aan veranderd.

0
klootje kriekeljon 18 juli 2022 om 16:23

Des temeer redenen om voorzichtig met hem om te springen, als we uitgaan van jouw stelling dat WvA cruciaal is voor geel.

Persoonlijk zou ik al niet toestaan dat hij zich in massasprints werpt, met alle risico's van dien. Maar die vrijheid kreeg hij. En daar valt veel voor te zeggen ook, dat je het niet kunt maken om WvA helemaal aan banden te leggen als knecht. Heb me zelf ook jarenlang zitten te verbijten bij een Kwiat of Boasson H dat die zich volledig weg moesten cijferen voor het grotere belang bij SKY.

Het draait denk ik allemaal om afspraken. Afspraken die wij niet kennen. Maar waar het hier over gaat is dat er zelfs in het scenario 'we gaan voor zowel geel als groen' nogal wat momenten waren deze Tour waarbij je je moet afvragen wat de tactiek was en of die wel zo goed was.
Groenewegen moest naar een andere ploeg om zijn plek voor de Tour te garanderen. Iedereen, incl. hijzelf, snapt het grotere belang voor Jumbo. Waarom lees je daar zo weinig onbegrip over, maar gaat het wel voortdurend over Wout van Aert? Ik vraag me wel eens af wat het palmares van WvA was geweest als hij voor Nick Nuyens was blijven koersen. Beseffen de Vlamingen zich wel voldoende hoeveel Jumbo heeft bijgedragen aan het niveau van de renner WvA? Die ploeg heeft hem een betere wegrenner dan MvdP gemaakt, nota bene. En maar klagen..

0
Staf V 18 juli 2022 om 17:53

Klagen? ik verklaar al hetgeen er gebeurt is, in elke rit zat er een strategie achter, je gelooft toch niet dat Wout zomaar op eigen houtje in het moment beslist van ‘nu ga ik aanvallen’, natuurlijk kan er tijdens de rit bijgesteld worden, maar dat zal dan gebeuren in overleg met de volgauto, remember de Roubaix rit.

0
Wildebert 18 juli 2022 om 18:22

Dat laatste geloof ik juist wel. Dus zou dat niet zo stellig neerzetten. Dus dat Wout zelf beslist wanneer hij aanvalt. Dat zijn toch vaak split-second beslissingen. Wanneer je daarvoor eerst (met die gebrekkige communicatie) van de ploegleider toestemming moet vragen ben je alweer te laat.

0
Bart 18 juli 2022 om 19:29

@Wildebert, tactische besprekingen zijn ook maar de ruwe krijtlijnen voor verschillende situaties. Ik geloof niet dat ze zomaar ineens weg mogen met een lange vlucht als dat niet doorgenomen is. Zeker niet als hij vaak mee de trekker is van zo’n actie. Dat een ploegleider niet kan beslissen op het moment zelf kan je wel gelijk over hebben, maar zomaar mee mogen gaan geloof ik niet in…

0
Baroudeur Baroudeur 18 juli 2022 om 20:20

Dan was Van Aert waarschijnlijk naar Ineos, Quick Step of een andere grote ploeg gegaan en had hij nu ook een erelijst om u tegen te zeggen.

0
klootje kriekeljon 18 juli 2022 om 20:30

Die laatste alinea was niet aan jou persoonlijk gericht Staf V.

Maar je leest zo ontzettend veel negatief sentiment over WvA. Ondertussen is hij al zeker 2 seizoenen de beste renner ter wereld en heeft uitslagen om dat te onderbouwen. Je ziet kleine George vaker dan het journaal op tv. En het Jumbo logo is onderhand uit zijn tenue gesleten van het vierkante zegegebaar aan de meet.

Ik begrijp op zich wel dat, zoals een ander hier ergens stelde, je als fan liever ziet dat hij ergens koerst waar hij volledig eigen kans kan gaan overal. Maar zoals diegene ook zei, je kunt de prestaties van van Aert niet los zien van de ploeg waarin hij die laatste stap gezet heeft. Er is wellicht een prijs die ook WvA betaalt om bij een sterk collectief te rijden, maar het wisselgeld maakt het meer dan waard.

0
Hensie 18 juli 2022 om 18:10

Wat is dit nou weer voor een onzin? :’)

0
Baroudeur Baroudeur 18 juli 2022 om 20:16

Idiote titel met daaronder al even idiote reacties. Precies alsof Van Aert de schuldige is als Vingegaard toch het Geel moet afstaan. Ook deze Tour heeft hij zich weer opgesteld als ploegspeler nummer 1, wat niet gezegd kan worden van Roglic en Vingegaard. Groen binnenhalen en volgend jaar de Tour eens laten links liggen, misschien moet Van Aert daar eens over nadenken. Hij heeft helemaal niets meer te winnen in de Tour, etappeoverwinningen bij de vleet, hoogstwaarschijnlijk de Groene Trui en waarschijnlijk ook ploegmaat van eindwinnaar. Misschien dat er in het parcours van de Giro en/of Vuelta volgend jaar wel opportuniteiten liggen om ook daar voor etappeoverwinningen en/of de leiderstrui liggen in de eerste week. Met de veelzijdigheid van Wout is dat eerder een zekerheid dan een opportuniteit trouwens…

0
xistnc 18 juli 2022 om 22:46

Als het alsnog mis gaat, ligt het natuurlijk nooit aan één specifieke reden maar aan een complex van factoren. Eén samengestelde factor is de jacht op groen, de keuzes die daarvoor gemaakt zijn bij het samenstellen van de ploeg, de collectieve energie die daarin gestoken is en de individuele aanleg tot woekeren bij Wout. Net zoals het aan een complex van factoren ligt als het wél lukt, waaronder (maar niet alleen) de bijdragen van Wout.

Dat woekeren van Wout is toch niet nieuw? Het is voor hemzelf en zijn ambities ook al regelmatig een hindernis geweest. Denk maar aan de Tirreno begin vorig jaar en de Tour of Britain eind vorig jaar. En, als parallel met deze Tour, de editie van twee jaar geleden. Toen klimknechten als Kuss en Bennett voor hem op kop moesten in een gereduceerd peloton en toen hij de klimknechten van Roglic regelmatig bergop aan gort reed omdat hij zichzelf aan het ontdekken was als klimmer.

Wout blijkt als supermens opnieuw een risico voor de energiebalans en de stressbalans. Hopelijk realiseert hij zich dat en lukt het om alle resterende energie effectief in te zetten om het geel naar Parijs te brengen.

0
YogiBear 18 juli 2022 om 20:16

Op dit moment in deze ronde verwacht je toch wel een kop boven artikel die iets meer kennis en inzicht en iets minder clickbait in zich heeft. Slechte beurt van wielerflits.

0
Handige Harry 18 juli 2022 om 21:42

Hey daar ligt duizend euro op de grond, nee die ga ik niet oprapen.
Serieus wat een kansloos artikel is dit.
Een beetje scherp zijn en prikkelen als journalist is prima maar dit is van het niveau waar shownieuws en boulevard zich voor schamen.
Morgen maar beide een petje op voordat je weer een zonnesteek oploopt.

0
Kopinkas 18 juli 2022 om 22:32

Breaking news: ‘Wout Van Aert laat noodgedwongen het puntenklassement varen, en richt zich vanaf nu helemaal op de superstrijdlust’

0
Marcus Aurelius 18 juli 2022 om 23:35

Wat een non-discussie. Het enige dat ze stellen is dat Wout zijn tijd daar niet meer moet insteken omdat de uitslag al vast staat of denk je soms dat Philipsen nog vier ritten gaat winnen !? Hij moest gisteren al een minuut goedmaken achter de auto om terug te komen en dan had hij nog de hulp van Pedersen nodig om Wout opzij (letterlijk) te zetten. Het is dus inderdaad tijd voor 100% concentratie op het geel, en dat zal al lastig genoeg zijn, want met het oog op de tijdrit verliest Vignegaard best niet te veel secondjes meer.

0
Kopinkas 19 juli 2022 om 00:34

Philipsen een minuut goedmaken? Je verwart ‘m met Groenewegen, mijn beste. En Pedersen hinderde Philipsen in eerste instantie even erg als Van Aert nadien…

0
zietemgaan 18 juli 2022 om 23:54

Alles is al gezegd: hij kan die trui niet meer mislopen. Maar waarom wordt er geen eerlijke discussie gevoerd hier? Wout is het superwapen geweest waar alle ploegen jaloers op zijn en die UAE en Ineos heel veel pijn heeft gedaan. Daartegenover staat een gevallen kopman, ook figuurlijk, die zich te goed acht om te knechten.. daar zit het probleem: Wout moet gwn alle rollen opnemen. Het zijn verder de nationalisten die hem liever kwijtzijn. Overigens: mocht Wout verhuizen dan zou het naar UAE, QS of Ineos zijn, niets anders

0
de wegkijkers 19 juli 2022 om 12:12

Als je wout meestuurd en vinnie rijd lek of valt … wie rijd dat dicht omdat ineos gaat rije aks dat gebeurt. Die zijn te laf om wat te doen

0
de wegkijkers 19 juli 2022 om 12:14

La port is super belangrijk en v hooydonk kan v aert ook had die vervangen voor een klimmer….

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone