Wout van Aert: “Mathieu en Pogacar misschien sterker bergop, maar wij hebben sterke ploeg”

zondag 2 april 2023 om 09:55
Wout van Aert: “Mathieu en Pogacar misschien sterker bergop, maar wij hebben sterke ploeg”

foto: Cor Vos

Wout van Aert heeft voor de start van de Ronde van Vlaanderen aangegeven dat hij vol vertrouwen is. In aanloop naar de Hoogmis sprak hij van toenemende stress, maar op het startpodium in Brugge was daar weinig van te merken bij de kopman van Jumbo-Visma: “Ik ben toch wel ontspannen.”

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De uitspraak ‘Ik moet just niks’ kleeft sinds de E3 Saxo Classic toch wel aan Van Aert, maar in de week voor De Ronde werd er minder over het ‘moeten’ gesproken voor WVA. “Vlaanderen en Roubaix zijn twee koersen die eraan komen en waar we het heel graag willen”, zegt de Belgische topfavoriet tegen Sporza. “Het vertrouwen is heel groot en ik hoop dat we het binnenhalen.”

“Het sterke punt van onze ploeg is onze breedte”, weet Van Aert. “Mathieu van der Poel en Tadej Pogačar zijn misschien sterker bergop, maar wij hebben een sterke ploeg om daar tegenover te zetten.”

Mis niets van de Ronde van Vlaanderen 2023 in het WielerFlits-liveblog

Dit artikel delen:

4 Reacties

Raul Alcala 2 april 2023 om 10:45

Terwijl ik altijd in de veronderstelling was dat Van Aert bergop niet minder was dan Van der Poel, ik heb bepaalde TDF etappes nog in mn achterhoofd. Watskebeurt

0
go Ineos 2 april 2023 om 11:11

Dat zijn langere klimmen, Van Der Poel en Pogacar zijn beide explosiever dat maakt het verschil denk ik

0
Raul Alcala 2 april 2023 om 11:34

Dat zou kunnen, al is Van Aert zelf hartstikke expo

0
achilles 2 april 2023 om 11:36

Daar spreekt nu niet echt vertrouwen uit. Als Van Aert goed gepiekt heeft en nog ietje sterker is als vorige week is en moet hij gewoon mee zijn.

In het andere geval als Pogacar en Van Der Poel all in gaan en je kan als Van Aert zijnde niet mee, denk ik niet dat Laporte/Benoot en zelfs een half peloton je er weer naartoe gaan brengen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone