Wout van Aert: “Mag mijn kans gaan in lastigere ritten in de Tour”

vrijdag 15 mei 2020 om 16:21
Wout van Aert: “Mag mijn kans gaan in lastigere ritten in de Tour”

foto: Cor Vos (archief)

Wout van Aert hoopt tijdens de komende Tour de France opnieuw zelf te scoren. De voorjaarscoureur van Jumbo-Visma weet dat hij kansen gaat krijgen. “Dan is het voor mij leuker om de dagen ervoor en erna alles te geven voor de andere mannen”, vertelt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Van Aert is een van de pionnen bij de Nederlandse ploeg, die ondanks de flinke kalenderwijziging vasthoudt aan de al vroeg voorgestelde selectie voor de Tour. Ploegleider Merijn Zeeman zei eerder al dat normaal gesproken weinig zal veranderen aan de Tourploeg, met klassementsmannen Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk die voor de eindzege gaan.

“Ik hoop de jongens naar de overwinning te helpen”, aldus Van Aert over zijn rol. “Tony Martin en ik zijn de zwaardere jongens en zullen op het vlakke werk moeten doen. Ik heb vorig jaar zelf geproefd van succes in de Tour, als die kans zich aandient dan mag ik mijn kans gaan in de lastigere ritten of de sprint van een kleinere groep. Dat is het mooie van de ploeg, dat die kansen zich voordoen. Iedereen ziet dat als iets positiefs.”

Zeeman bevestigt de vrije rol van Van Aert in lastigere etappes tijdens de Tour. “Dat is zeker, zo kijken wij ook naar dit soort zaken. Het is nog al wat, als Tony Martin en Wout van Aert voor de kopmannen willen rijden. Veel meer luxe ga je het niet krijgen. Die mannen moet je dan ook belonen. Daar hebben we al een plan over gemaakt en dat gaan we ook zo uitvoeren”, aldus de sportief directeur.

Dit artikel delen:

10 Reacties

kelderfan 15 mei 2020 om 16:53

Lijkt mij een goed plan. Wout Van Aert gaat zijn kansen krijgen.

Titaantje 15 mei 2020 om 17:13

Als ze het geel hebben, waar de ploegleiding ongetwijfeld op hoopt, denk ik dat die kansen toch kleiner worden om risico’s te vermijden. De tourzege gaat voor alles.

thorsen 15 mei 2020 om 17:42

Dat denk ik ook wel ja. Maar vorig jaar hebben we wel gezien dat renners die ook hun eigen kans krijgen en dan ook nog succes hebben het moraal van de hele ploeg omhoog kunnen trekken. Maar het blijft een lastige gok, want vorig jaar viel wel bijna alles goed voor de ploeg.

Panache 16 mei 2020 om 09:00

Hij viel inderdaad goed vorig jaar, in de tijdrit. Heeft de sympathieke Belg daar iets van geleerd tijdens het grootste doel van het jaar van zijn ploeg?

Derierre de la course 16 mei 2020 om 20:01

Tijdens de verkenning alle hekken omdraaien.

Deo 15 mei 2020 om 19:17

Het gaat weer over koers

Turtlehead 15 mei 2020 om 19:25

Dat zijn dan vier kopmannen in de lastige etappes ;)

tdola 15 mei 2020 om 20:12

Dat 1 van de 3 gc kopmannen na de 1e week geen kopman meer is, is natuurlijk best een mogelijkheid.

Spake Breekerd 15 mei 2020 om 21:08

en een echte tijdrit zit er toch niet in. Prima toch

Charlie33 16 mei 2020 om 12:25

Wat een bazenteam is Jumbo

Headlines

Materiaalzone

Populair