Wout van Aert kan het ook in de Superprestige

zondag 4 oktober 2015 om 15:57
Wout van Aert kan het ook in de Superprestige

Wout van Aert heeft de eerste Superprestigecross uit zijn carrière gewonnen. In het Drentse Gieten was Lars van der Haar zijn grootste tegenstander, maar in het laatste kwartier moest ook hij eraan geloven. Van Aerts ploegmaat Tim Merlier hield Sven Nys van een podiumplaats.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Wout van Aert is momenteel de dominerende figuur in veldritland en die stelling zette hij in de allereerste ronde al kracht bij. Van Aert draaide als eerste het veld in, maar had weinig zin om meteen het gaspedaal in te drukken. Laurens Sweeck nam dan maar de handschoen op en kreeg daarbij de hulp van niemand minder dan Sven Nys. Kevin Pauwels werd in de achterste gelederen gesignaleerd na een erg slechte start.

Na een tweetal ronden vroegen Balenaren Nys en Sweeck om steun, maar die kwam er niet meteen. Het tempo ging er helemaal uit en daarvan wilde David van der Poel in eigen land profiteren. De oudere broer van de geblesseerde Mathieu nam vijftien seconden op een ruime achtervolgende groep.

Sven Nys, die nochtans een goede indruk gaf, kreeg intussen af te rekenen met een lekke achterband. De achtvoudige winnaar in Gieten verloor in een klap een halve minuut op zijn dichte concurrenten en mocht de overwinning direct vergeten. Dat gold niet voor een sterke Wout van Aert: de renner van Vastgoedservice zette na zo’n twintig minuten wedstrijd een eerste stevige versnelling in. Enkel Lars van der Haar kon volgen.

In de helft van de wedstrijd kwam het tweetal bij de oudste van de Van der Poel-broers aansluiten en liet hem meteen achter. De twee werkten perfect samen en schakelden op die manier de rest helemaal uit. Een kwartiertje voor het einde zette Van Aert zijn Nederlandse concurrent onder druk op een loopstrook. De korte benen van Van der Haar moesten duidelijk het onderspit delven tegen de stelten van Van Aert. Hij zou Van Aert pas terugzien aan de finishlijn.

De strijd om de derde plaats was spannender. Van der Poel kende mede door een lekke band een serieuze terugval, waardoor Sven Nys en Kevin Pauwels, beiden teruggekeerd na een inhaalrace, samen met Klaas Vantornout en Tim Merlier voor de laatste podiumplek mochten strijden in een sprintje. Merlier haalde het daarin makkelijk nadat Nys een probleem kende met zijn klikpedaal, en maakte zo het feestje van Vastgoedservice-Golden Palace compleet.

Superprestige veldrijden 2015-2016
Uitslag manche 1: Gieten
1. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)
2. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
3. flag-be Tim Merlier (Vastgoedservice-Golden Palace)
4. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
5. flag-be Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games)
6. flag-be Gianni Vermeersch (Sunweb-Napoleon Games)
7. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
8. flag-be Vincent Baestaens (BKCP-Corendon)
9. flag-be Rob Peeters (Vastgoedservice-Golden Palace)
10. flag-ch Julien Taramarcaz (ERA-Murprotec)

Dit artikel delen:

13 Reacties

LutsenkoFan 4 oktober 2015 om 15:59

Zonde.. heb de laatste 2 rondes niet kunnen zien..

Gelukkig wel de beslissende demarrage kunnen zien.
Van Aert sterk op de klimmetjes en Nys goed teruggekomen maar leek naar 3e plaats te rijden. Blijkbaar toch nog geklopt.

0
Thijs E 4 oktober 2015 om 16:00

Inderdaad zonde, amper beelden na de start. Mooie zege voor Van Aert, die is op het moment echt in topvorm.

0
Dr. Logic 4 oktober 2015 om 16:08

Waar waren er beelden of heeft iedereen hier Telenet?

0
denistel 4 oktober 2015 om 16:13

was live op tv drente zoals elk jaar

0
Thijs E 4 oktober 2015 om 16:13

RTV Drenthe deed een dappere poging. Van de Belgische SP wedstrijden is niets te zien in NL.

0
bart12 4 oktober 2015 om 16:35

Sport1 zond het ook uit.

0
Pret en verzet 4 oktober 2015 om 16:36

op spotza wordt laurens sweeck als tiende gegeven en taramarcaz schuift een plaatsje…

0
Spartacus 4 oktober 2015 om 17:13

Straks een ruime samenvatting op Sporza op een.

0
DaveEvans 4 oktober 2015 om 17:22

Leuke wedstrijd meegemaakt in Gieten. David van der Poel opende het bal sterk maar viel later ook hard weer terug. Naar mijn gevoel deed van der Haar toen hij samen was van Aert los was teveel en dat moet je niet doen bij iemand die toch al sterker dan jou is momenteel. Wout van Aert dus klasse apart al moet ik zeggen dat Sven Nys in het begin pech had en later nog sterk terug kwam.

0
DaveEvans 4 oktober 2015 om 17:23

Op dit moment samenvatting op Sporza!

0
koos1 4 oktober 2015 om 17:58

Ik vrees dat dit een heeeel saai veldrit seizoen gaat worden.
Je gunt het uiteraard niemand, maar een blessure voor Van Aert lijkt op dit moment de enige manier om nog voor spanning te krijgen dit jaar in het veldrijden.

0
ambie 4 oktober 2015 om 18:25

Vanamerongen blijkbaar gediskwalificeerd wegens camera op fiets

0
DeLuiaardVanLimburg 4 oktober 2015 om 18:37

8 Belgen in de top 10… Zonde van een in potentie prachtige sport mijns inziens. Hoe komt het eigenlijk dat kleppers als van aert en mvdp zo kunnen domineren? Puur door de smalle top of toch ook uitzonderlijk talent?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone