Wout van Aert: “Ik had niets te verliezen, dat was rustgevend”

Door , zondag 4 februari 2018 om 18:47

Niet topfavoriet Mathieu van der Poel ging er in eigen land met de wereldtitel vandoor, maar aartsrivaal Wout van Aert pakte zijn derde regenboogtrui op rij. “Mathieu was de absolute topfavoriet en diegene die het het meest verdiend zou hebben om de titel te pakken. Ik kwam naar hier met het gevoel dat ik niets te verliezen had”, vertelt hij aan WielerFlits.

Defensief koersen
“Ik was al heel blij dat ik zijn snelle openingsronde kon overleven”, gaat de kersverse wereldkampioen verder. “Dat was de grootste uitdaging voor mij. Toen ik daarna enkele meters kon pakken zonder eigenlijk een demarrage te plaatsen… Het was gewoon een parcours waar je tempo moest zoeken. Toen ik wat uit kon lopen, wist ik dat het voor Mathieu mentaal moeilijk zou worden. Hij is het gewend om snel weg te rijden en niet om in de verdediging te koersen.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

30 Reacties

Wheely 4 februari 2018 om 18:52

Enorme sterke prestatie geleverd. Ik begin bijna te geloven dat deze man Roubaix nog gaat pakken ook, qua hel kwam vandaag al dicht in de buurt.

mark vv 4 februari 2018 om 19:06

@wheely niet te optimistisch.. niets te verliezen? Rare instelling om zo naar een WK te gaan.Dus hij rijd liever niet in de regenboogtrui. Mij lijkt dat je sowieso start om te winnen en je trui niet wil afgeven.

Stenalic 4 februari 2018 om 19:29

Haha gelijk denken dat hij roubaix gaat winnen. Grapjas. Verder bedoelde hij natuurlijk dat hij minder druk voelde vanwege de overmacht van MvdP dit seizoen, iets wat vrij logisch is. MvdP kon alleen maar verliezen, niemand had vreemd opgekeken als Wout 2e zou worden. Jammer dat het nooit echt spannend is geworden dit wk.

delgado 4 februari 2018 om 19:48

Precies. Nys kwam ook steeds met de meeste druk aan de start. Maakt nie uit hoeveel je al gewonnen hebt, van de beste crosser wordt nu eenmaal verwacht dat hij wereldkampioen wordt. En het WK winnen is echt wel meer dan ‘slechts’ de kers op de taart van een topseizoen. Dat ‘moet’ je gewoon bekronen met de hoofdvogel.

roaster 4 februari 2018 om 19:48

edit wf: geen inisinuaties svp

WernerFranke 4 februari 2018 om 19:57

@roaster
Normaal reageren, het is soms moeilijk. Zo groots is Mathieu in zijn verlies, zo klein is 75% van WF.

djerkson 4 februari 2018 om 20:17

@roaster: niveau, jongen!

Jowinho 4 februari 2018 om 20:34

@Delgado: Klopt niet helemaal. Vervecken heeft zo zelfs meer wereldtitels, maar maakt hem geen betere crosser dan een Nys. Zo zijn er ook tal van wegrenners die nog nooit een WK hebben gewonnen die toch beter zijn dan een Rui Costa bv. Een WK in het wielrennen betekent de beste zijn op één dag, dat maakt je nog niet de beste renner van dat betreffende seizoen.

Arema Pro Cycling Team 4 februari 2018 om 20:37

Niet zo serieus gelijk. WF is soort Voetbal Inside,dus commentaar met knipoog…

delgado 4 februari 2018 om 21:13

@Jowinho
Huh? Waar zeg ik dan dat de wereldkampioen ook de beste crosser van het seizoen is??

Ik zeg gewoon dat de meeste druk ligt bij diegene die het seizoen gedomineerd heeft om wereldkampioen te worden. Dat bevestigt Wout hier ook.

VerstandOpNul 4 februari 2018 om 21:17

Prachtig gereden, het is hem gegund!
En ik kan me goed voorstellen dat hij begint te denken aan Roubaix.. niet om die even te winnen, maar absoluut om zich met de kasseispecialisten te meten..
En daar ben ik ook benieuwd naar.. weet met veldrijden nooit helemaal of ik naar een onmenselijk zware sport, of een soort folklore zit te kijken..

schipperaar 4 februari 2018 om 21:20

@delgado
Hij had alles te verliezen natuurlijk, seizoen om zeep bij verlies dus begrijp dat rustgevende niet helemaal.

delgado 4 februari 2018 om 21:46

@schipperaar
Dat zeg jij. Stenalic heeft het eigenlijk al prima verwoordt. Iedereen had verwacht dat VDP wereldkampioen zou worden, Van Aert was underdog, en dat voelt toch net wat lekkerder.

Daarnaast is er nog steeds de weg en had hij al een Belgische trui om de schouders.

schipperaar 4 februari 2018 om 21:59

Vdp kent geen druk en heel het seizoen was wva de underdog natuurlijk waardoor je niet harder gaat rijden dus ben reuze vernieuwd wat ze verzonnen hebben.

Gebruikersnaam 4 februari 2018 om 22:16

Van Aert zegt op voorhand dat hij best wel relax was en dat hij daarom misschien wel kon gaan winnen, waarna hij op vrij relaxte manier koerste en de race won. Na de cross zei hij dat hij niet gespannen was en dat dit erg hielp bij zijn winst, waarna een hoop andere renners kwamen zeggen "Zo zeg, die was even ontspannen vóór de koers, we dachten echt van – die jongen kan wel eens gaan winnen -".

Gelukkig hebben we hier iemand die het beter weet.

schipperaar 4 februari 2018 om 23:00

@gn
Dè manier dus om te winnen, gewoon ontspannen zijn zoals Mathieu altijd is. Met vrij relaxed win je niet, het blijft gewoonweg héél hard werken een uur lang en waarom vdp minder was zal waarschijnlijk een vraagteken blijven.

miguelon 4 februari 2018 om 23:28

@schipperaar, zo’n vraagteken is dat niet hoor, de beide tenoren zijn heel eerlijk en duidelijk in hun commentaar achteraf…
Dit soort zware omlopen liggen WVA iets beter, hij kon MVDP volgen in zijn traditionele explosieve openingsronde, MVDP voelt dat WVA sterker is (sterker dan hem én sterker dan gelijk wanneer dit seizoen). Het begint te spelen in zijn kop, hij twijfelt, maakt kleine foutjes, Vanthourenhout gaat erover, Aerts nadert, hij besluit de rug te rechten, rijdt Aerts zoek en eindigt op het podium. Niks vraagtekens, gewoon des mensen… Wout Van Aert kon niet geklopt worden vandaag, door geen enkele MVDP.

schipperaar 4 februari 2018 om 23:48

@miquelon
Mag ik benieuwd zijn wat Albert heeft verzonnen eerder deze week, beetje duidelijkheid mag op zijn plaats toch?

miguelon 5 februari 2018 om 00:30

Maar niks toch, gewoon psychologie… Maar daar hadden we het hierboven toch ook niet over? Ik ging in op jouw vraagteken bij het mindere presteren van MVDP, niet?

Romāns Vainšteins 5 februari 2018 om 07:47

Nee, het gaat hier om een fijne bak doping, zo’n veelklepper-unit in het frame en/of misschien wel wat in Matthieu’s drankje gedaan. En dit gaat net zo lang duren als toen Dumoulin in de vuelta 2015 kapot gereden werd door Aru en zijn team, ook daar liggen er nog eeuwige vraagtekens.

Geraint 5 februari 2018 om 08:56

@schipperaar,

Wat is er gebeurt met “voor mij hoeft Mathieu het WK niet te winnen”? En “het zal me niets doen als Wout WK wordt”.

Als je de hele week dergelijke dingen loopt te verkondigen is het behoorlijk triest om je achteraf de slechtste verliezer van WF te tonen en in elk topic met dopinginsinuaties te spuien.

bloemist 5 februari 2018 om 09:41

Zelfde uitslag als in Hoogerheide 2014 bij de beloften,de verschillen zijn groter door de zwaardere omloop.Mathieu was dit seizoen de beste maar over meerdere jaren is het verschil niet zo groot. Zonder Wout had Mathieu gisteren altijd gewonnen, nu is hij over zijn toeren gegaan met een derde plaats tot gevolg. Vierde wereldtitel in vijf seizoenen tijd voor Wout,en een tweede plaats er bovenop,zo verrassend kan het toch niet zijn.

Kurrevd 5 februari 2018 om 11:22

@Romans Vainsteins…. wat een triestige reactie, maar met zo’n “naam” kan dat ook niet anders…

schipperaar 5 februari 2018 om 13:14

@Kurre
Trek het je nie aan die eeuwige verwijzing zodra ie de kans krijgt, hij denkt nog altijd dat je met vier man de beste tijdrijder ter wereld uit het wiel kan rijden, zoo hilarisch.
@geraint
Heb doodgewoon gezegd dat ik het Wout wel gun om zijn seizoen te redden maar dat het zo makkelijk zou gaan had niemand verwacht natuurlijk , ook de wedkantoren niet.

Geraint 5 februari 2018 om 13:41

@schipperaar,
Als je doodgewoon iets zegt worden je reacties niet verwijderd.

@Kurrevd,
Denk dat je het verkeerd voor hebt. Romans zegt dit heel sarcastisch op basis van de insinuaties van schipperaar. Vandaar ook de verwijzing naar de vuelta 2015 waar schipperaar ook over doping begon omdat zijn favoriet verloor.

Headlines

Materiaalzone

Populair