Wout van Aert: “Ik ga in Iowa zeker van start”
Foto: Sirotti
zaterdag 24 september 2016 om 08:16

Wout van Aert: “Ik ga in Iowa zeker van start”

Het barstje in de grote teen van Wout van Aert zorgde voor twijfels, maar de wereldkampioenschap veldrijden gaat komende nacht ‘gewoon’ van start in de Wereldbeker-manche in Iowa. Dat bevestigt hij op zijn eigen website.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
De Belg heeft vrijdagavond 45 kilometer kunnen fietsen met zijn ploegmaten. “Die test viel mee, met dank aan de ingetapete tenen en een pijnstiller”, aldus Van Aert. “Alleen écht kracht op de pedalen zetten, lukte me niet. Na overleg met mijn huisdokter heb ik uiteindelijk besloten om af te zien van een parcoursverkenning, wat ongetwijfeld een extra belasting zou geweest zijn.”

Het gevoel na de training was echter niet slecht, geeft hij aan. “Ook de eerste uren na de trainingstocht is de zwelling niet meer toegenomen. Ik heb zopas dan ook besloten om zeker van start te gaan in de tweede manche van de Wereldbeker. Het parcours lag er vandaag naar verluidt zwaar bij, maar nog meer regen zou uitblijven. Dus hoop ik dat het toch wat minder modderig wordt en dat we niet té veel van de fiets moeten. In dat geval sluit ik een aanvaardbaar resultaat niet uit. Ik ga er eigenlijk vanuit dat ik tijdens de wedstrijd dankzij de adrenaline iets minder pijn voel. Misschien wishful thinking? Dat gaan we zaterdag ondervinden.”

“Wordt het toch veel lopen, dan heb ik een probleem en moet ik de focus verleggen”, beseft Van Aert. “In dat geval wordt het de bedoeling om de schade te beperken om mijn wereldbekerklassement niet helemaal om zeep te helpen.”

 
5 Reacties
Sorteer op:
24 september 2016
Even een vraagje, hoelaat begint de WB ( nederlandse tijd ) morgen?
24 september 2016
@Gabriel Volgens mij 12 uur 's nachts.
24 september 2016
Denk dat hij de WB toch wel pakt, al finisht hij hier niet. Van der Poel en van der Haar starten hier ook niet, wie zou verder nog concurrentie zijn?
24 september 2016
Vraag me af of dit verstandig is.
24 september 2016
op een been wint hij ook

Reacties zijn gesloten.