Wout van Aert heerst in vernieuwde Koppenbergcross

dinsdag 1 november 2016 om 16:07
Wout van Aert heerst in vernieuwde Koppenbergcross

foto: © Orange Pictures - Sportfoto

Wout van Aert heeft voor het derde jaar op rij de Koppenbergcross naar zijn hand gezet. De jonge wereldkampioen was op de vernieuwde omloop wederom ongenaakbaar. Kevin Pauwels werd veertig seconden later tweede, voor Lars van der Haar. Nederlands kampioen Mathieu van der Poel kende een off-day en viel buiten de top-10.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Kritiek op vernieuwe omloop
Vooraf uitten zowat alle tenoren hun kritiek op de vernieuwde omloop van de Koppenbergcross, met zowel start als finish op de legendarische kasseien van de Bult van Melden. Kersvers Europees kampioen Toon Aerts trok zich van alle heisa niets aan en nam de snelste start. Topfavorieten Wout van Aert en Mathieu van der Poel reden toen nog niet binnen de eerste tien.

In ronde twee pakte wereldkampioen Van Aert uit met een eerste stevige versnelling op de flanken van de Koppenberg. In eerste instantie waren enkel Toon Aerts en Klaas Vantornout in staat om zijn wiel te houden, maar onder impuls van Van der Poel maakten niet veel later ook Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar de sprong naar voren.

Van der Poel stort in
Twee rondjes later deed Van Aert dat nummertje nog eens over. Ditmaal was Van der Poel, die plots volledig stilstond, verrassend het kind van de rekening. Ook voor Van der Haar en het drietal van Marlux-Napoleon Games lag het tempo te hoog. Enkel Europees kampioen Aerts bleef dus aan boord bij een indrukwekkende Van Aert. Niet voor lang, zo bleek, want halfweg was Van Aert alleen.

Achter Van Aert vormde zich een groepje dat zou strijden voor plek twee, met daarbij Aerts, Van der Haar, het Marlux-trio en Van Aerts ploegmaat Jens Adams. Opvallende afwezige was wederom Nederlands kampioen Van der Poel, die duidelijk kampte met een off-day en al snel meer dan een minuut moest toegeven op de eenzame leider. Aan de finish bedroeg zijn achterstand zelfs meer dan drie minuten.

Geen maat op Van Aert
Daar trok Van Aert zich uiteraard niets van aan. De wereldkampioen was wél in zijn dagje en moest in de slotronde zelfs niet meer voluit gaan. In de achtergrond wisten Pauwels en Van der Haar zich nog te onderscheiden. Van der Haar finishte op plek drie, zijn eerste podiumplek in een klassementscross dit seizoen.

DVV Verzekeringen Trofee 2016-2017
Uitslag manche 2: Oudenaarde

1. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
2. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
3. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
4. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
5. flag-be Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games)
6. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
7. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea)
8. flag-be Jens Adams (Crelan-Vastgoedservice)
9. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
10. flag-cz Michael Boros (ERA-Circus)

Dit artikel delen:

28 Reacties

Voorgeborchte 1 november 2016 om 16:09

Laffe koers van de Belgen, Van der Poel haalt hier het maximum uit tegen zo’n numeriek overwicht.

0
Wielerliefhebber6 1 november 2016 om 16:12

@Voorgeborchte
Vergis je je misschien van koers?

0
Quintenri 1 november 2016 om 16:14

@wielerliefhebber6
Ik denk dat hij een grapje maakt hoor ;).

On: Wat een race van Van Aert! Ik ben al benieuwd naar de reacties van degenen die ervan overtuigd zijn dat vdp zoveel beter is, haha!

0
F e r o x 1 november 2016 om 16:15

Ongelooflijk. Eerste grote cross en dan zo zwaar uithalen. Stond geen maat op. Nog altijd wachten op het echte crossweer echter.

0
TykkeThor 1 november 2016 om 16:15

Zo, wat een demonstratie van van Aert. Echt niks aan te doen. Ben benieuwd naar het verhaal van van der Poel. Zal wel een terugval zijn geweest zoals op Sporza al gesuggereerd. Voor de rest goed om te zien van van der Haar weer op de weg terug is. Die staat er wel weer over een paar weken.

0
TykkeThor 1 november 2016 om 16:17

Ik heb wel echt medelijden met de mensen hier die zich keer op keer blind staren op dat achterlijke België-Nederland gedoe in plaats van gewoon van de cross te genieten. Van Aert was vandaag beter. Punt.

0
F e r o x 1 november 2016 om 16:17

Trouwens pracht van een wedstrijd bij de vrouwen. Niet normaal spannend. Verschueren indrukwekkend om zo te winnen tegen de beste van de cross op dit ogenblik.

0
Piet Lut 1 november 2016 om 16:20

Gewoon slim van Van der Poel. Van Aert de sterkste, hij merkt dat je niet kan winnen. Lekker afstappen en rust pakken voor de volgende koers. Efficient met je energie omgaan.

Waarom energie verspillen?

0
Vic413 1 november 2016 om 16:23

Woutje zoals vroeger!

0
DerEffe 1 november 2016 om 16:25

Twee dingen die bijblijven vandaag: Een fenomenale van Aert en een achterlijk parcours.

0
glenn485 1 november 2016 om 16:38

@piet lut, omdat zijn klassement nu ook zeker gaan vliegen is.

0
lancethegreat4 1 november 2016 om 16:46

Piet Lut. Feiten niet vervormen ee. Wout was gewoon de sterkste. Mathieu zweette al fel voor de start. Dat vond ik al toongevend. Misschien is Mathieu ziek aan het worden, dat zou ook kunnen.

0
Lionel Gesink 1 november 2016 om 16:56

Beresterke race van Wout! Chapeau!!

Mathieu had gewoon zware off-day. De terugval waar ze het op Sporza over hadden is inderdaad logisch maar kan voor het verschil van vandaag niet de (enige) reden zijn.

We gaan de komende weken zien of van der Poel inderdaad iets terugvalt en Wout het stokje voor een aantal weken overneemt.

0
Bartman 1 november 2016 om 17:08

Dat zweten en achter de adem zijn na de verkenning viel mij ook direct op. Hij bleef hijgen tijdens het interview en herstelde heel langzaam. Een opkomend verkoudheidje?

0
xistnc 1 november 2016 om 17:08

Wout had duidelijk wat goed te maken. Amai, wat een demonstratie!

Mathieu heeft allicht al een streep gezet door dit GVABPBDVV-klassement. Een mindere dag plus het idee dat het niet je parkoers is, zorgt dan al gauw voor het beeld van vanmiddag.

Toch ook weer genoten van Aerts. Die trok de koers van zondag nog een half uurtje door, om zichzelf dan toch een beetje tegen te komen zonder helemaal te ontploffen. Mooie aanwinst.

0
VdV 1 november 2016 om 17:38

Hm de beste van het pak finisht op minuten… Of zou hij niet de beste zijn… Van Aert, ook al is hij ziek, finisht nooit zo ver. Denk zelf dat hij in 3 jaar misschien nooit uit de top 5 gereden heeft.. kan vdp nog wat van leren.

0
Rondo 1 november 2016 om 17:57

WvA reed ook maar met moeite weg bij Toon Aerts. Toon weer goed.
MvdP ziekjes.
De vrouwen koers was 10x zo spannend, zoals Ferrox al zei.

0
denistel 1 november 2016 om 18:07

cross bij de dames was idd heel mooi. wat is er trouwens met tamaracaz merlier basteans en bosmans. die rijden wel erg matig of rijden niet uit of starten niet eens.

0
tverzetje 1 november 2016 om 18:21

Is er nog ergens een samenvatting van deze wedstrijd te bekijken?

0
Purito 1 november 2016 om 18:33

Geniet gewoon van de cross jongens. Zonder VdP heeft Van Aert helemaal geen tegenstand. En andersom ook.

Sommige Belgen hier lopen echt met een Nederland-complex onder de arm. En sommige Nederlanders lijken wel geobsedeerd om alles wat Belgisch is onderuit te halen. Geniet van elkaar! We hebben meer gemeen dan je denkt!

0
Cyclingbruh 1 november 2016 om 19:45

Lol, heb je gemist na die paar crosses die VdP had gewonnen, VdV. :-)

0
Doomsday 1 november 2016 om 20:48

Wout van Aert is de beste crosser ooit!! Je zou bijna vermoeden dat hij een motor in zijn fiets heeft, maar dat kan natuurlijk niet want hij is de godheid zelve. Nu tevreden VdV?

0
JohanP 1 november 2016 om 21:52

Van Aert gewoon de sterkste vandaag. Valt niets op af te dingen. Ben benieuwd of hij zich volgend jaar ook met de Vlaamse klassiekers op de weg bezig gaat houden. Kan hij volgens mij ook al aan.

0
Romāns Vainšteins 1 november 2016 om 22:10

Hoe sneller die 2 de weg op gaan des te beter

0
ditisdavid 1 november 2016 om 22:26

@VdV, WvA was 9e in een van de Bricocrossen dit seizoen ;)

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone