Wout van Aert: “Heel jammer, maar Zeeman is nog altijd betrokken bij de ploeg”

vrijdag 18 september 2020 om 15:21
Wout van Aert: “Heel jammer, maar Zeeman is nog altijd betrokken bij de ploeg”

foto: Cor Vos

Wout van Aert heeft voor de negentiende etappe van de Tour de France gereageerd op de uitsluiting van sportief directeur Merijn Zeeman. De Belgische coureur van Jumbo-Visma betreurt het dat zijn ploegleider uit koers is gehaald wegens wangedrag. “Hij zit niet meer in de auto, maar hij is nog altijd betrokken bij de ploeg”, vertelde Van Aert voor aanvang van de rit.

“Donderdag waren we overdag met de koers bezig en toen lag onze focus op de wedstrijd. Maar ja, donderdagavond werd dat dan opgerakeld omdat het naar buiten kwam”, legt de tweevoudig ritwinnaar uit.

“Ik betreur dat Merijn niet meer bij de koers betrokken mag zijn, maar verder hebben we het er niet veel over gehad. Hij heeft nog tegen ons gezegd dat hij het lastig vond dat dit de aandacht kreeg en dat hij het vooral jammer vond. Hij zei dat we ons op de koers moeten focussen en daar heeft hij gelijk in, op zich is voor ons als ploeg niet veel veranderd”, aldus Van Aert.

Zeeman stak donderdagavond de hand in eigen boezem. Hij vertelde dat hij boos werd omdat een UCI-medewerker de fiets van Primož Roglič demonteerde en daarbij beschadigde. “Ik kan er niet over oordelen”, reageert Van Aert daarop. “Het is jammer, maar ik weet niet hoe het is gelopen en een verhaal heeft altijd twee kanten. Laat ons nu vooral focussen op wat nog volgt in deze Tour en Primož in het geel naar Parijs krijgen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Constantinopel 18 september 2020 om 15:40

Zeeman heeft prachtig werk geleverd en verdient alle lof van de wereld voor wat hij verwezenlijkt heeft/aan het verwezenlijken is. Enkel jammer dat het succes hem naast zijn schoenen doet lopen. Toch een beetje een domper.

La Primavera 18 september 2020 om 15:42

Hoezo doet het succes hem naast zijn schoenen lopen, daar zie ik tot nu toe niets van terug. Dat hij uitvalt tegen een UCI official die materiaal van duizenden euro's sloopt vind ik niet persé heel gek. Tenzij hierbij geweld aan te pas kwam maar daar is nog niets over bekend.

rvb 18 september 2020 om 16:39

Het materiaal is van de sponsor, dat kost hem niks.

Emergo 18 september 2020 om 19:05

@rvb Domme reactie.

Bettinwel 18 september 2020 om 17:09

Kan me moeilijk voorstellen dat de UCI een of andere boerenl@l aan die fiets laat schroeven. Of dat de ploeg niet meerdere fietsen heeft staan voor Roglic: Wat is er zo uniek aan dit exemplaar om zo uit te varen? Je krijgt zo’n sanctie niet zomaar.

Kortom weinig professioneel en weinig sportief van de Sportief Directeur.
Toch een smet op het succes van de ploeg die zo enorm verbeterde.

xistnc 18 september 2020 om 17:16

Neem eens een kijkje bij de fietsencheck van een gemiddelde tijdrit. Je lacht je slap hoe iemand uit de plaatselijke sociale werkplaats wordt getrokken, een UCI-badge krijgt opgeplakt om vervolgens steeds een rafelig touwtje langs een willekeurig onderdeel van de tijdritfiets te houden. De consumptiebonnen doen het ‘m.

S. Morgenstern 18 september 2020 om 17:22

Roglic kan daar over meepraten.

Vlinder 18 september 2020 om 18:35

@Bettinwel;
Het ging volgens het AD om een speciale klimfiets waar elke renner maar 1 van heeft in deze tour. Na de controle met het röntgenapparaat wilde de UCI ook in de fiets kijken. De bracket werd gedemonteerd en volgens Zeeman raakte hij daardoor beschadigd. Dat maakte hem kwaad. En dat kan ik me voorstellen zeker na 2,5 week koers en na de hele spannende woensdagetappe. Verder ook omdat andere reageerders in andere topics al aangaven dat het niet zomaar gemaakt is. Ja hij had beter zijn fatsoen moeten houden, maar ik begrijp het wel. Ook professionele mensen maken fouten.

Murcia 18 september 2020 om 17:56

Dit heeft niets met arrogantie te maken, De UCI verklaarde twee jaar geleden zelf dat door het röntgenapparaat demontage niet meer nodig was. Als je dat toch wilt, laat het dan doen door een onafhankelijke mecanicien en niet een jurylid met klusneigingen.
Zeeman moet echter leren zijn emoties op dat moment in bedwang te houden. Dit schaadt het team en Roglic in het bijzonder. In het verleden met de fiets van Mollema reageerde hij ook te snel en onjuist wat de verhoudingen niet beter maakte.

RodyTur10 18 september 2020 om 18:13

Ik las deze titel in eerste instantie heel anders…:D

Headlines

Materiaalzone

Populair