Wout van Aert had ‘vuiligheid’ in zijn benen: “Gezien dat Vingegaard en Roglic kortbij zijn”
Van Aert naast Vingegaard voor de zevende rit - foto: Cor Vos
vrijdag 8 juli 2022 om 18:23

Wout van Aert had ‘vuiligheid’ in zijn benen: “Gezien dat Vingegaard en Roglic kortbij zijn”

Wout van Aert verruilde donderdag de gele voor de groene trui. Als leider in het puntenklassement mengde hij zich uitsluitend om de punten tijdens de tussensprint, maar verder stak hij zich vooral weg in functie van zijn ploeggenoten. “Ik heb de jongens geprobeerd uit de wind te zetten, ik denk dat het goed gelukt is”, vertelt hij bij Sporza.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een zware rit naar La Super Planche des Belles Filles, er werd snel gereden”, gaat hij verder. “Dat is nooit gemakkelijk. Bovendien had ik wat vuiligheid van donderdag in mijn benen. Ik was dan ook blij dat ik me koest kon houden in het peloton. Ik heb de jongens geprobeerd uit de wind te zetten, ik denk dat het goed gelukt is.”

Hij zag zijn ploeg Jumbo-Visma goed presteren. Kopmannen Jonas Vingegaard en Primož Roglič eindigden als tweede en derde achter Tadej Pogačar. “Ik heb net geprobeerd de finale terug te zien, maar ze schakelden het beeld weg. Ik begreep dat het zeer nipt was tussen Jonas en Pogačar. Dat die laatste heel sterk is, dat wisten we al. Anderzijds zijn wij kortbij. Primož toont na zijn val (waarbij zijn schouder uit de kom schoot, red.) dat hij nog steeds goede benen heeft. Ik zie het niet zo negatief in.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2022 18:35
Hehe, gelukkig had Woutje ook gevoeld dat hij gisteren een nummertje had opgevoerd.
  8 juli 2022 20:31
  Geen vuiltje aan de lucht dus…
8 juli 2022 18:44
Ik zie het ook niet zo negatief in.

De manier om deze tour met die wat onpeilbare Vingegaard te gaan winnen is Pogacar door zijn weerstand laten zaken met harde koers in de zwaardere (hoogge)berg(te)etappes en snel een situatie creeren dat Roglic en Vingegaard met Pogi overblijft. Ze hebben daar het team voor. Ook niks vuelta voor Rogly, hier blijven en alles geven.

Het gaat niet om sprokkelen, punchen en timen maar echt breken. Op dat eerste is de terminator onverslaanbaar maar Vingegaard heeft, ook meer dan Roglic, dat echte klimmersprofiel. Kijk ook naar de laatste giro, het kan wellicht.
  8 juli 2022 18:49
  Dat zou een mooi scenario zijn. Voor Carapaz was de Giro ook net 5 kilometer te lang bergop.
  8 juli 2022 19:00
  Dit zou inderdaad heel mooi zijn, alleen gaat jumbo-visma dat nooit doen. En dan nog heb je Pogacar, de man die van 3 beklimmingen herstelt in één afdaling.
  Maar Jumbo dit zo vaak mogelijk probeert is de kans groter dat je hem op afstand rijdt dan als je blijft zitten tot de laatste 2 kilometer, want ook Pogacar kan eens een slechte dag hebben (al kan Vingegaard of Roglic die ook hebben).
  8 juli 2022 19:07
  Dat is de gok die je nemen moet ja. Het kan dan zijn dat Vingy zelf breekt en je het podium mist. Maar ze zijn al 2 x tweede geweest. Ik zie het Jumbo wel doen zo.
  8 juli 2022 20:19
  Mooie analyse, Romans
  Ik schaar me achter de visie van RV. Men geeft het bij tjv zelf al aan: we moeten bommen gaan strooien! Serieus oorlog maken en creatief denken.
  8 juli 2022 21:54
  Wat ik zie gebeuren, is dat Roglic eens van ver gaat en Pogacar het toelaat. Roglic rijdt een kilometer of 50 alleen en pakt twee en een halve minuut terug, om het de dag erna te bekopen en er terug 5 of 6 te verliezen.
8 juli 2022 19:19
Wout heeft een halve snipperdag genomen zodat hij morgen naar Laussane het nog eens kan proberen. Wout en Steven hebben wel een tegenstrijdige indruk van de rit van vandaag. Voor Wout was het zwaar en Steven vond het geen lastige etappe.
  8 juli 2022 19:29
  Zo vreemd is dat niet. Kruijswijk is een klimmer die in het verleden op het podium finishte en dichtbij winst in Giro was, plus die gisteren niks hoefde te doen. Van Aert was nog in herstelmodus en is sowieso de mindere klimmer van de twee normaal gesproken.

Reacties zijn gesloten.