Wout van Aert en Jasper Philipsen lachen met juichende Van Wilder: “Welkom bij de club”
foto: Cor Vos
vrijdag 17 februari 2023 om 08:38

Wout van Aert en Jasper Philipsen lachen met juichende Van Wilder: “Welkom bij de club”

Juichend over de streep komen, maar niet winnen. “Het kan de beste…” overkomen, zo zegt Wout van Aert op sociale media. Hij knipoogt daarmee naar landgenoot Ilan Van Wilder, die dacht de tweede etappe van de Volta ao Algarve te winnen, maar nog gepasseerd werd door Magnus Cort. Ook Jasper Philipsen kan erom lachen.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

In de Tour de France van vorig jaar juichte Philipsen uitbundig in de vierde etappe toen hij de pelotonsprint won, maar hij wist niet dat enkele seconden voor hem Wout van Aert al solo over de finish was gekomen. Daarmee trad hij in de voetsporen van diezelfde Van Aert, die een maand eerder in de Dauphiné hetzelfde overkwam: de handen hingen al in de lucht, maar David Gaudu had een betere jump.

De fakkel was dus al doorgegeven van Van Aert naar Philipsen, en nu heeft Van Wilder hem. “Ik geef het stokje graag door een een andere Belg. Welkom bij de club, Ilan Van Wilder. Jouw dag komt er snel aan”, belooft Philipsen. Dat klopt inderdaad. Hij en Van Aert wisten niet lang na hun verkeerde juichgebaar revanche te nemen en écht te winnen.

Overigens was Van Wilder het er donderdag niet mee eens dat hij te vroeg juichte. “Ik juichte op de streep”, zei hij. “Maar hij (Cort, red.) wint met een banddikte van me. Het is jammer, maar wat doe je eraan?”

Jasper Philipsen juicht, maar heeft nog niets door… foto: Cor Vos

Wout van Aert voelt meteen dat het mis is – foto: Cor Vos

 
20 Reacties
Sorteer op:
17 februari 2023
Het is toch mooi vermaak. Gebeurt de besten inderdaad, en het publieke heeft ook weer iets om over te praten. Net als de renners.. ;-)
17 februari 2023
Je hebt zelfs drie categorieën. 1) Te vroeg juichen en iemand fietst je nog nét voorbij. 2) Een sprint winnen maar er zat nog een aanvaller voorop. En dan wat ik zelf de 'leukste' categorie vind: https://www.youtube.com/watch?v=_TEb3EGG2HQ 3) Oh ja we moeten nog een rondje...
  17 februari 2023
  Ik vind die er niet bij horen een aparte tak vormen met de 'was híer de finish?' als natuurlijke tegenhanger.
  17 februari 2023
  Geweldig in beeld zo, ook het inzoomen op de luid klingelende bel vlak voor zijn 'aankomst'.
17 februari 2023
Bettiol passeerde ook nog de revue in Zwitserland. Wat mij betreft toch een groot verschil tussen de zege verspelen zoals Van Aert en Van Wilder door te vroeg te juichen en iemand glipt je nog voorbij. Komt toch een beetje amateuristich over. De meest legendarische zijn natuurlijk Freire bij Zabel in San Remo en Roglic bij Alaphilippe in Luik. Of zoals Philipsen en Bettiol te juichen terwijl iemand ongemerkt nog voorop reed. Tja in al de chaos en communicatieproblemen denk ik dan, lullig maar kan gebeuren. Veranderd ook niets en je doet er niemand mee tekort. Genoeg profs die aangeven dat je met al die toeschouwers nauwelijks kan horen wat ze in je oortje lopen roepen. Als de dingen al werken.
  17 februari 2023
  Dat zijn 2 subcategoriën, níet op één hoop gooien. De ikwistnietdaternogeentjevoorrijders vind ik de tofste. En het kan werkelijk waar iedere renner overkomen. Van Vleuten te OS was uiteraard smakelijk lachuh maar de aller-aller-allermooiste was deze: Belkov was al 3:00 binnen oid. Paspoortgenoot Pantano vermaakt zich er uitermate mee op de achtergrond. https://twitter.com/wielrenneninfo/status/333608825577955328 https://nos.nl/video/506014-betancur-denkt-dat-hij-giro-rit-wint Freire vs Zabel zal in de andere categorie wellicht nooit overtroffen worden, postermateriaal.
  17 februari 2023
  Maar deed van Wilder daan een avn Aertje of een Philipsentje. Want van Aert juichte te vroeg, waardoor Gaudu er overheen kwam. Philipsen juichte terwijl van Aert al was gefinished. Als je op de woorden van van Wilder afgaat, juichte hij op de streep. Wat betekent dat hij juichte terwijl Cort de finish al was gepasseerd. Dus in mijn ogen dan een Philipsentje en geen van Aertje.
  17 februari 2023
  Roglic/Alaphilippe is wellicht nog een andere subcategorie, want Alaphilippe werd toen gediskwalificeerd, dus zijn prematuur gejuich deed er eigenlijk niet toe. Vraag me toch af wie die sprint had gewonnen zonder ZwalpFlip. Pogi of Hirschi met de beste kaarten.
  17 februari 2023
  Phillipsen : ikwistnietdaternogeentjevoorreeder van Aert : Tevroegjuicher van Wilder : Tevroegjuicher De combi zal overigens ook kunnen/bestaan : iemand een voorbeeld van een te vroeg juichende renner die niet wist dat er nog eentje voor reed?
  17 februari 2023
  Die foto van Pantano is echt 1 van mijn favorieten aller tijden. Schitterend gewoon :)
  17 februari 2023
  Om deze discussie voor te zetten. Kun je ook te vroeg juichen en toch winnen? Bijvoorbeeld, je rijdt solo voor op met 5 minuten voorsprong, begint op 2km al te juichen en wint. Was het dan te vroeg?
  17 februari 2023
  Nog een derde categorie zelfs! Toupalik op het WK veldrijden die een ronde te vroeg juicht.
  17 februari 2023
  "Toupalik jongen, je moet doorrije! Toupalik, je moet doorrije! Je moet nog een rondje! O jongen wat ben je nou toch aan het doen?"
17 februari 2023
Dit is toch wel klasse van de heren
17 februari 2023
Lekker lachen als collega's onder elkaar. Zo doe je dat ipv dat eindeloze gemekker van buiten af.
17 februari 2023
Wat leuk dit
17 februari 2023
Zou Lefevere ook meelachen?
17 februari 2023
Annemiek van Vleuten op de olympische spelen vond ik zelf heel grappig (ook om daarna de tijdrit te winnen)
  17 februari 2023
  Annemiek op de OS vond ik vooral zeer merkwaardig omdat haar Nederlandse ploeggenotes wel wisten dat er nog iemand niet teruggehaald was. Kennelijk was er meer communicatie met buitenlandse collegae dan binnen de Nederlandse ploeg onderling. Wat mij betreft, viel dit dan ook in de categorie ‘beschamend’.
  17 februari 2023
  Maakte het alleen maar grappiger natuurlijk.

Reacties zijn gesloten.