Wout van Aert boekt zevende seizoenszege in Superprestige Gullegem

zaterdag 7 januari 2023 om 16:13
Wout van Aert boekt zevende seizoenszege in Superprestige Gullegem

foto: Cor Vos (archief)

Wout van Aert heeft de Superprestige Gullegem op zijn naam geschreven. De Belgisch kampioen gooide halverwege de wedstrijd zijn laatste concurrenten overboord en hield in het tweede deel van de cross soeverein stand. Eli Iserbyt werd tweede, Michael Vanthourenhout derde.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Geen nieuw duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert in de Superprestige Gullegem, want de Nederlander had de cross niet in zijn programma opgenomen. Van Aert was wel van de partij, maar hield zich in de eerste ronde nog wat koest. Hij zat in vijfde positie, terwijl Lars van der Haar en Eli Iserbyt om beurten de kop namen. Ook Felipe Orts en Michael Vanthourenhout waren goed vertrokken en zaten mee in de kopgroep van vijf.

Van Aert begint eraan
Terwijl Van Aert het vanuit de laatste positie aan bleef kijken, nam Vanthourenhout tijdens de tweede ronde het initiatief. De Europees kampioen sloeg een mooi gaatje. Dat was het sein voor Van Aert om wakker te worden: hij pakte de kop in het achtervolgende groepje en kwam snel dichterbij Vanthourenhout. Toen hij bijna in het wiel zat, maakte hij echter een foutje. De renner van Jumbo-Visma werd daardoor even teruggeslagen, maar herstelde zich al snel weer. Nog voor het einde van de derde ronde was de aansluiting een feit.

Van Aert op kop tijdens de zandpassage – foto: Cor Vos

Ook Van der Haar en Iserbyt konden terugkeren, waardoor we vier renners voorop hadden. Van Aert zette zijn tegenstanders vervolgens onder druk, maar loste aanvankelijk alleen Van der Haar. De andere twee konden hun karretje nog aanhaken. In de vierde ronde verloor Vanthourenhout echter terrein na materiaalproblemen en moest Iserbyt passen. De twee West-Vlamingen zagen Van Aert daarna langzaam maar zeker verder wegrijden.

Zevende seizoenszege
Van der Aert breidde zijn voorsprong uit tot zo’n twintig tellen op Iserbyt en hield dat in de laatste rondes stabiel. De Belgisch kampioen, die tot nog toe tien crossen reed deze winter, boekte zodoende probleemloos zijn zevende seizoenszege. Achter hem bleef Iserbyt zijn ploeggenoot Vanthourenhout voor.

Superprestige Gullegem
Uitslag mannen
1. flag-be Wout van Aert (Jumbo-Visma) in 1u03m05s
2. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 22s
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 41s
4. flag-nl Lars van der Haar (Baloise-Trek Lions) op 53s
5. flag-ch Kevin Kuhn (Tormans) op 1m33s
6. flag-be Quinten Hermans (Alpecin-Deceuninck) op 1m44
7. flag-es Felipe Orts (Burgos-BH) op 2m09s
8. flag-be Niels Vandeputte (Alpecin-Deceuninck) op 2m47s
9. flag-be Lander Loockx (Deschacht-Hens-Maes) op 3m14s
10. flag-us Curtis White op 3m59s

Dit artikel delen:

7 Reacties

Baukema Tomoulin 7 januari 2023 om 16:34

Met vd Haar de Superprestige, Sweeck de Wereldbeker, Iserbyt de X2O, Vanthourenhout het EK en Wout of Mathieu het WK worden alle prijzen mooi verdeeld dit jaar :) hebben de heren leuk bedacht.

1
Wieler-Joke 7 januari 2023 om 17:07

Wat een saaie bedoeling als er maar één van de twee aan het vertrek staan, in cruise control mode naar een simpele zege en de rest kan totaal geen vuist maken ook niet op rondjes waar je maar 3 keer per ronde kunt doorstoempen.

1
Gebruikersnaam 7 januari 2023 om 16:26

Superprestige zal wel binnen zijn voor van der Haar. Volgens mij wel één van de eersten ooit die dat doet zonder een wedstrijd te winnen.

Verwacht dat Iserbyt vrij probleemloos Belgisch kampioen wordt. Lokeren ligt hem, beste Belg van ’t moment als Van Aert niet meedoet, Sweeck uit vorm en Vanthourenhout heeft al een truitje en zal het Iserbyt dan ook wel gunnen.

0
Romāns Vainšteins 7 januari 2023 om 16:22

Die 22 seconden van Iserbyt, is dat nou 22 seconden of anderhalve minuut?

-4
poeskescherens 7 januari 2023 om 18:08

Of dat veel is, hangt af van het type rugletsel, begreep ik van Roodhooft, dus het is allemaal niet zo simpel. Het is wel fijn om te weten voor alle chronische rugpatienten in de Benelux, dat een paar sessies (door een wonderdokter/kinesist/fysiotherapeut) voldoende zijn om van "in de lappenmand" naar "herboren" te gaan. Hopelijk wordt de naam onthuld van dit medisch wonder, want dan wordt zijn praktijk een bedevaartsoord…..

0
kleomantre 7 januari 2023 om 18:13

Keertje op bezoek bij Theunisse

0
Grote Plateau 7 januari 2023 om 18:28

gniffel gniffel, die uitspraak van ’t Roodhoof wordt legendarisch.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone