Wout Poels, Chantal Blaak, Tim Wellens, Wout van Aert

Wout Poels, Chantal Blaak, Tim Wellens, Wout van Aert
Door Nick Doup en Martin van den Bosch
zondag 11 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over het herstel van Wout Poels, de val van een wereldkampioene, de gemengde gevoelens bij Tim Wellens en een mogelijke stap hogerop voor Wout van Aert.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Poels wordt woensdag geopereerd

Wout Poels wordt aanstaande woensdag geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen. Dat laat de renner van Sky weten via Instagram. Met de Telegraaf kijkt hij terug op zijn onfortuinlijke val. “We hadden net een klimmetje achter de rug en er kwam een afdaling aan. Er kwam een tussensprint met bonificatieseconden aan die ik heel graag wilde pakken. We gingen echt heel hard en er kwam een bocht aan. Die schatte ik iets verkeerd in en vervolgens schoot mijn voorwiel weg en kwam ik onder de vangrail klem te zitten”, geeft hij aan. “Het deed meteen heel veel pijn en ik probeerde op te staan. Ik voelde al gelijk dat ik niet op mijn linkerkant kon steunen. Dan weet je al dat er iets gebroken is.” Poels hoopt op tijd fit te zijn voor de Ardennenklassiekers. “Ik hoop dat dat gaat lukken. Daarna ga ik voor Chris (Froome, red.) rijden in de Giro.”


Geen breuken voor Blaak na val in Drenthe

Wereldkampioene Chantal Blaak kende vanmiddag door een val een ongelukkig verloop van de Ronde van Drenthe. Er werd even gevreesd voor een sleutelbeenbreuk, maar de wereldkampioene kwam met de schrik vrij. “Het gaat oké,” zegt Blaak. “Ik heb bijna geen schaafwonden en geen gebroken botten. Maar morgen wordt het leuk om uit bed te komen.”

Winnares Amy Pieters boekte de grootste zege uit haar carrière. “Ik wilde heel graag een keer een grote overwinning pakken. De afgelopen jaren heb ik er wel tegenaan gezeten. Vaak ging het goed, maar die zege zat er steeds niet in. Ik ben hier ontzettend blij mee.” Pieters – die vorige week nog actief was op het WK Baan – maakte het af in de sprint. “In de sprint zelf kwam ik al vroeg op kop. Al vanuit de bocht en omdat ik daar zat moest ik ook wel aangaan. Ik zag Alexis Ryan komen, maar kon nog een keer doorversnellen en viel niet stil,” kijkt zij terug.


Wellens denkt dat er meer in zat

Tim Wellens heeft Parijs-Nice afgesloten met een vijfde plek in het eindklassement. De renner van Lotto Soudal heeft gemengde gevoelens bij dit resultaat. “Vooraf zou ik hier voor getekend hebben, om zo’n sterke en aanvallende Parijs-Nice te rijden met een vijfde plaats als resultaat”, vertelt hij aan persbureau Belga. “Maar met wat ik nu weet en nu ik zo dicht bij het podium eindig en zelfs niet zo ver van de eindzege, dan is die vijfde stek wel een beetje jammer. Al moet ik ook wel tevreden zijn met mijn prestatie. Er overheersen nu een beetje gemengde gevoelens”, geeft hij aan. “Het ontbrak me gewoon een beetje aan geluk: ik word eens vierde en eens tweede in de daguitslag en ik eindig vijfde in het klassement. Als ik in de openingsrit naar de derde plek sprint en niet naar de vierde, dan win ik vier bonificatieseconden en sta ik hier vandaag wel op het eindpodium”, rekent hij uit. “Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar.”


Cattaneo nu ook officieel president UEC

Rocco Cattaneo is vanaf vandaag officieel de president van de Europese wielerbond UEC. De Zwitser vervulde vanaf september al die rol, nadat toenmalig voorzitter David Lappartient werd verkozen tot baas van de UCI. Op een congres in Istanboel werd Cattaneo, die vorig jaar gekozen werd als vice-president, aangewezen als voorman. Als hij zijn standaard termijn uitzit, is hij tot 2021 de voorzitter van de continentale confederatie. Henrik Jess Jensen uit Denemarken is de nieuwe vice-voorzitter van de UEC. Ook Agata Lang uit Polen en de Rus Alexander Gusyatnikov bekleden die functie.


‘Wout van Aert is klaar voor de WorldTour’

Na zijn uitstekende prestatie in Strade Bianche is de interesse voor Wout van Aert toegenomen. Dat gaf zijn manager Jef Van den Bosch afgelopen week aan. Vooral vanuit de WorldTour zouden enkele ploegen concreet zijn voor de wereldkampioen veldrijden, die nu nog op ProConti-niveau onder contract staat. Volgens de lezers van WielerFlits is Van Aert meer dan klaar voor de stap naar het hoogste niveau. Liefst 87% van 5300 mensen gaf dat in de poll aan. De ene helft daarvan zegt dat de Belg zo snel mogelijk die transfer moet maken, de andere helft adviseert Van Aert volgend seizoen de overstap te maken.

[poll id=”747″]

Dit artikel delen:

14 Reacties

miguelon 11 maart 2018 om 20:07

Ja idd, die sprint,… Laat Wellens daar 20m eerder ongehinderd doorsprinten en hij heeft een ritoverwinning én een podium in Nice. Maar goed, hij heeft duidelijk weer een stap gezet, net als Benoot en Teuns, gestage, degelijke groeiers. Mooi zo, het zit goed met dat trio! Belooft ook een degelijk team te worden voor het WK op die manier, met nog GVA, Gilbert, eventueel Hermans, Vervaeke en De Plus als die zich ook verder doorzetten.

0
Stablinksy 11 maart 2018 om 20:29

Als Wellens wil doorgroeien in kleinere rondes, dan gaat er toch versterking moeten komen bergop. Met De Gendt alleen (als die al wil), zal het niet lukken.

0
moa 11 maart 2018 om 20:39

@stablinsky

…omdat PN niet goed was? Dat begrijp ik niet. Naar waar moet ie nog doorgroeien? Vergeet ook niet dat err in TA een aantal andere Lotto mannen rondrijden die van dienst kunnen zijn.

0
MatthiasVDH 11 maart 2018 om 20:51

Benoot, De Gendt, Lambrecht, Marczynski, Monfort, Armee: het is -op Benoot na- geen echte weelde, maar het zijn ook geen knoeiers.

0
miguelon 11 maart 2018 om 20:54

Ik weet zo niet wie ik hoger moet inschatten voor dit werk Benoot of Wellens, ik neig na het voorbije weekend naar Benoot.

0
Samlambeej 11 maart 2018 om 20:57

Wellens: ach ja, heeft een dijk van een PN gereden. Moet wel realistich blijven (relatief deelnrms). Dat tikkeltje geluk dat hij niet had in de eerste rit en gister kwam vandaag wel bijna zijn kant op toen hij met Teuns tussen de Izagirres en Soler hing.

Van Aert: gaat die niet trouwen deze zomer? Dan zou ik, met de voorbereiding op het crosseizoen, daar niet nog de omschakeling van ploeg bijnemen. Kan verschrikkelijk goed tijdrijden, kasseirijden en kan zoals alle moderne kerels de hoogtemetrs aan dus die kans loopt echt niet weg.

Poels: Zo Chris Froome nu presteert is het een prima idee om naar de giro te gaan. Daarna met sinister excuus de Tour skippen en voor de Vuelta gaan.

MatthiasVDH: daar noem je idd wel een behoorlijk team op maar De Gendt, Monfort en Marczynski reden tot nog toe voor eigen rekening. Benoot kan dat nu wel gaan afdwingen maar Wellens. Ik weet het niet. Heeft nog steeds nie de bouw van een echte klimmer. Al is het duidelijk wel een echte klimmer als je ziet wat hij doet. Maar in een baskenland, catalonie denk ik dat de opeenvolging van ritten en de concurrentie moordend zullen zijn. Afin we zulle het zien binnekort wan hy rijdt Catalonie

0
Stablinksy 11 maart 2018 om 21:04

@moa
PN was goed, maar als hij dit soort rondjes wil winnen gaat hij hulp nodig hebben. Als hij vandaag een mannetje bij zich had gehad om te werken zat er meer in.

Ik denk ook niet dat Benoot veel zal samenrijden met Wellens in het rondewerk (witte trui in de Tour moet haalbaar zijn voor Benoot). Marczynski en Armee zijn degelijk, akkoord. Monfort is een sympathieke mens, maar wordt al een dagje ouder. De Gendt is een rare vogel. Lambrecht is een groot talent, maar nog piepjong. Dus zoals MatthiasVDH zegt, ’t is geen weelde.

0
Djoop 11 maart 2018 om 21:06

Kan me ook wel vinden in de analyse van Wellens. Was in ieder geval wederom bijzonder zichtbaar, de ‘goesting’ druipt er van af.

0
Mwielerfan 11 maart 2018 om 21:12

Wellens moet zich natuurlijk ook niet op allerhoogste bergen in baskenland richten. Maar bijvoorbeeld Zwitserland zie ik wel lukken

0
Fast Freddy 12 maart 2018 om 08:03

Wellens met z’n praat. Als dit, als dat. Als Poels niet op z’n plaat gaat wordt Wellens hier gewoon zesde. Zo lust ik er nog wel een paar.

0
miguelon 12 maart 2018 om 09:55

@Fast Freddy, niet waar, iedereen wéét dat de Nederlandse renners niet kunnen sturen daar hoef je geen rekening mee te houden…

0
john 12 maart 2018 om 10:32

Gisteren hoorde ik (en iedereen die keek naar de belg) weer eens domme praat van die wieler fantast ook wel commentator genoemd “Heeft de ASO al excuus aan geboden aan Poels” vraag me af waar om als deze brokke piloot niet kan sturen moet dan de ASO excuses aan bieden

0
Nelson 12 maart 2018 om 13:53

@Fast Freddy Reactie van een ontgoocheld en verbitterd Poels-supporter.

0
Connor 13 maart 2018 om 08:19

Wellens moet eerst maar eens leren te doceren en niet constant volle bak op kop willen rijden. Die les wil er maar zeer moeizaam in bij hem. Blijkbaar niet de slimste coureur. Moet je natuurlijk niet gaan zeuren dat het nog beter had gekund!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone