Worstelende Barguil over seizoen: “Het is tot nu toe waardeloos”
foto: Sirotti
woensdag 6 juni 2018 om 11:21

Worstelende Barguil over seizoen: “Het is tot nu toe waardeloos”

Het was een verrassende move afgelopen najaar; Warren Barguil die de overstap maakte van Sunweb naar Fortuneo-Samsic. De ProContinentale formatie dacht met het aantrekken van Barguil een gouden zaak te hebben gedaan, maar veel plezier heeft men nog niet weten te beleven aan de klimmer. Barguil zelf is ook niet tevreden over zijn start bij zijn nieuwe werkgever. “Het is tot nu toe een waardeloos seizoen”, is hij bikkelhard in gesprek met Cyclingnews.

Veel werd er verwacht van Barguil, die in de voorbije Tour de France indruk maakte met twee ritzeges én de bolletjestrui. Zijn beste resultaat dit jaar is echter een twaalfde plaats in de Classic de l’Ardèche. Dit tot ongenoegen van de klimmer zelf. “Ik ben heel erg teleurgesteld over hoe het loopt. Het is niet dat ik me barslecht voel. In de Ronde van Catalonië (15e) deed ik mee, maar ik koerste er niet op mijn gebruikelijke niveau.”

Barguil – die op dit moment actief is in het Critérium du Dauphiné – heeft geen verklaring voor zijn mindere presteren. “Buiten een privékwestie en ziekte in maart, was ik in orde. Ik weet het niet, het loopt op dit moment gewoon niet.” Desalniettemin heeft de Fransman vertrouwen in een goede afloop. “Er zijn nog genoeg wedstrijden om terug te knokken. Dat is wat ik moet doen deze zomer”, besluit hij strijdvaardig.

Ploegleider Sébastien Hinault: “We hadden meer verwacht van Warren”
Binnen Fortuneo-Samsic had men ook meer verwacht van het 26-jarige goudhaantje, zo laat oud-renner en ploegleider Sébastien Hinault weten. “Het klopt dat we meer van hem hadden verwacht qua resultaten. Maar ik denk ook dat we nu wedstrijden zullen aanvatten die hem het beste liggen. In de slotetappes van de Dauphiné moet hij bijvoorbeeld zijn slag kunnen slaan. We verwachten vanaf nu een andere Warren te zien.”

Hinault is net als Barguil realistisch. “Soms bepalen details of je resultaten behaalt of niet. Tot op heden valt het gewoon net niet de goede kant op voor ons. Ik ben er echter van overtuigd dat er resultaten zullen volgen. Warren is in vorm, en heeft de beschikking over een goede ploeg. De puzzelstukjes zullen in elkaar vallen”, is Hinault stellig.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
6 juni 2018 22:46
Als die straks weer gaat fladderen in de Tour weten we genoeg...
6 juni 2018 23:26
Mensen doen alsof dit voorspelbaar was. Maar sunweb kreeg hem 14-16 ook niet echt aan de praat
7 juni 2018 12:23
De man heeft behoorlijke attitude. Ik denk dat dit hem behoorlijk in de weg gaat zitten. Wie wil nou voor deze man hard werken? Zeker binnen zijn matige ploeg moeten die gasten alles geven om er uberhaupt nog bij te zitten voor de grote klimmen beginnen. Dus zelfs voor bidonnen halen moet hij deze mannen motiveren.

Reacties zijn gesloten.