Worst: “Op de technische stukken moest ik het verschil maken”

zondag 15 december 2019 om 14:51
Worst: “Op de technische stukken moest ik het verschil maken”

foto: Cor Vos

Annemarie Worst maakte op de technische stukken van de Druivencross in Overijse het verschil. Dat vertelde de kopvrouw van de 777-ploeg na afloop. “Het was een zwaar rondje en alles zit erin. Het loopt voor geen ene meter, dus is het een leuk rondje”, lacht de winnares in het flashinterview.

“Dit parcours ligt mij wel goed. Ik merkte dat ik op kop moest rijden en dan de gaatjes kon maken”, blikt Worst terug. Van tevoren wist ze niet dat ze zo oppermachtig zou zijn in Overijse. “Ik moet het altijd even aanzien, maar ik merkte in de eerste ronde dat het goed ging en dat ik op kop moest rijden. Op de technische stukjes wist ik het verschil te maken.”

Na de moddercross in Ronse was het vandaag in Overijse opnieuw glibberen en glijden. In Ronse werd Worst nog tweede achter Ceylin del Carmen Alvarado, die in de Druivencross ontbrak. “Het waren twee lastige en zware crossen, maar dat vond ik niet erg”, zegt Worst.

Lucinda Brand: “Gevoel dat ik mijn kracht niet kwijt kon”

Voor Nederlands kampioene Lucinda Brand was de tweede plaats weggelegd in Overijse. Zij sloeg de cross van zaterdag nog over. In de Druivencross kwam Brand niet het ideale parcours tegen. “Ik had het gevoel dat ik mijn kracht niet kwijt kon, omdat ik te veel aan het zoeken was naar techniek. De laatste ronde ging het tien keer beter dan de eerste”, zegt ze in het flashinterview.

Uiteindelijk hield ze in de strijd om de tweede plek Alice Maria Arzuffi achter zich. “Ik denk dat ik fysiek iets beter was, dus ik ben blij dat ik haar kon afhouden”, zegt de renster van Telenet-Baloise. “Het was zeker niet makkelijk na de stage. Je moet gelijk er weer staan, maar ik weet dat het hier nooit makkelijk is geweest.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

sooike 16 december 2019 om 08:02

Mooie wedstrijd van Worst. Inderdaad een klasse apart. Tip voor de redactie: ga eens op zoek naar Denise Betsema en probeer te achterhalen wat er mis is is en waarom het zo lang duurt . Is zij in stilte gesdchorst? Fietst en traint ze nog wel? Wat is haar gevoel bij ruim een seizoen niet fietsen? Kortom: een ritje Texel of desnoods een telefonisch interview lijkt me onderhand wel de moeite waard in plaats van die eindeloze, onzinnige eindejaarslijstjes.

Headlines

Materiaalzone

Populair