Worrack terug op de fiets na weggehaalde nier

Worrack terug op de fiets na weggehaalde nier

Foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

woensdag 8 juni 2016 om 15:23

Trixi Worrack keert terug in competitie nadat eind maart haar linker nier werd verwijderd. Dit was een gevolg van haar zware valpartij in de Trofeo Alfredo Binda eerder die maand. Het gaat zelfs zo goed met de 34-jarige Duitse, dat ze de Olympische Spelen nog in haar achterhoofd heeft.

Start in Duitse 2.2-koers
De renster van Canyon//SRAM geeft tegenover Radsport.de aan dat ze bewust terugkeert in de Auensteiner Radsporttagen, een 2.2-koers in Duitsland. De Aviva Womens Tour (Women’s WorldTour) staat na het weekend immers ook op het programma. “Vijf dagen achtereen op het hoogste niveau is waarschijnlijk nog te veel gevraagd. Ik moet eerst kijken hoe mijn lichaam herstelt van twee dagen volle belasting. Complicaties deden zich tijdens trainingen nog niet voor. Maar twee dagen achter elkaar op de tijdritfiets waren nog wat zwaar, omdat je dan vrij diep in positie zit. Het hemaglobine niveau stijgt, ook al zit het nog niet op het normale bereik. En de vermogenswaarden zijn ook nog niet optimaal, maar alles gaat volgens plan”, aldus Worrack, die ook de Olympische Spelen nog niet uit haar hoofd heeft gezet. De Duitse bond heeft nog geen kruis door haar naam gezet, maar Worrack moet in Rio wel honderd procent fit zijn. “Als ik daar na vijf kilometer al los, heeft het weinig zin”, verduidelijkt ze zelf.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Romy2007 8 juni 2016 om 15:26

respect zeg!

Chaba 8 juni 2016 om 16:01

ongelovelijk zeg. ik dacht echt einde carriere!
Het zou wat zijn zeg nog even mee te doen met OS en een goed resultaat neer te zetten.

KnightBiker 9 juni 2016 om 00:49

Poels had met zijn val een veel langere weg naar herstel nodig… en die heeft beide nieren uiteindelijk nog. Wel een karaktertje deze dame, want geen angst en gewoon proberen en stug doorgaan. (is 1 nier uiteindelijk voldoende voor een topsport(st)er? kan me zo indenken dat bij sport de nieren meer te verwerken krijgen, in het dagelijks leven is 1 nier geen probleem naar ik begreep…)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair