WorldTour-debuut van Timo Kielich bij Alpecin-Deceuninck uitgesteld tot 2024
foto: Cor Vos
zaterdag 31 december 2022 om 14:27

WorldTour-debuut van Timo Kielich bij Alpecin-Deceuninck uitgesteld tot 2024

Timo Kielich, die de voorbije twee jaar al uitkwam voor de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck, zou in 2023 debuteren voor de hoofdmacht van het Belgische team, maar dat gaat toch niet niet door. De 23-jarige renner zal pas in 2024 overgeheveld naar de WorldTour-ploeg. Kielich heeft een contract getekend tot eind 2025.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We denken dat hij de kwaliteiten heeft om een goede lead-out te worden”, schrijft Alpecin-Deceuninck op sociale media over Kielich, die tot nog toe voornamelijk actief was in het veld. “Maar doordat Jonas Rickaert langer niet beschikbaar zal zijn, willen we hem niet meteen voor de leeuwen gooien. Daarom hebben we de ervaren Ramon Sinkeldam gecontracteerd. As een renner van de opleidingsploeg, zal Kielich niettemin een gemixt programma rijden: deels bij het WorldTeam, deel bij het Development Team. In 2024 maakte hij de laatste stap.”

Kielich is al lang verbonden aan de ploeg van de gebroeders Roodhooft. “Ik begin binnenkort aan mijn zevende seizoen bij de ploeg”, zegt hij in een reactie. “Deze ploeg is mijn tweede thuis. De gebroeders Roodhooft hebben altijd in me geloof en dit contract is een perfecte manier om mijn carrière als wegrenner te lanceren. Ik kijk er naar uit om nog veel meer te leren en snel onderdeel te zijn van een van de beste sprinttreinen van het huidige peloton.”

In 2022 reed Kielich al behoorlijk wat wegwedstrijden en wist hij enkele ereplaatsen te behalen. Zo was hij zesde in de Antwerp Port Epic (1.1) en vierde in de slotrit van de Tour of Norway (2.Pro). Ook won hij een rit en het eindklassement in de Course Cycliste de Solidarnosc et des Champions Olympiques (2.2), een rittenkoers in Polen. 

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
31 december 2022 14:47
Ze bedoelden in het persbericht eigenlijk: ‘wij Roodhoofts moesten eerst eens goed tellen of we nu 28, 29, 30, 31 of 32 renners in het WT team hadden.’

Reacties zijn gesloten.