Wolff gaat aan de slag in Nieuw-Zeeland
Wolff in de spreidstand, als meest rechter vasthouder - foto: Sirotti
vrijdag 21 september 2018 om 13:26

Wolff gaat aan de slag in Nieuw-Zeeland

René Wolff is de nieuwe bondscoach van de baanwielrenners in Nieuw-Zeeland. De Duitse succescoach was tot en met het WK van 2017 in dezelfde functie actief bij de KNWU. Onder Wolffs leiding maakten de Nederlandse sprinters – onder wie Jeffrey Hoogland en Elis Ligtlee – de stap naar de absolute wereldtop. Ook in Nieuw-Zeeland gaat hij met sprinters werken.

Bondsvoorzitter Martin Barras is in zijn nopjes met de komst van Wolff. “Er was veel mondiale interesse voor deze baan, wat logisch is als je kijkt naar de status van ons sprintprogramma bij de mannen”, vindt Barras. “René heeft zijn strepen verdiend op het hoogste niveau. We kijken ernaar uit dat onze toprenners zich nog verder kunnen ontwikkelen, maar we hopen ook dat de samenwerking leidt tot groei van de sprintonderdelen in het algemeen. René’s succes in Nederland was vooral gebasseerd op een teamcultuur. Hij gelooft dat het een kerncomponent van elk succes is.”

Door zijn aanstelling bij de Nieuw-Zeelandse wielerbond is hij niet langer meer prestatiemanager bij NOC-NSF. Eerder was hij van 2010 tot 2017 dus bondscoach bij de KNWU, waar hij vertrok na een verschil van inzicht over het te volgen traject naar de Zomerspelen van 2020. Wolff komt voor het eerst in actie tijdens de Werelbekers baanwielrennen in Frankrijk en Canada, die volgende maand op de kalender staan.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 september 2018 16:37
De baanrenners waren laaiend enthousiast over Wolff en betreurden zijn vertrek ten zeerste. Wolff was daarnaast zeer succesvol. Wolff stopte wegens "een verschil van inzicht". De bobo's vonden zichzelf belangrijker dan "het teamNL" en zorgden ervoor dat hij er mee stopte. Zonde. De NZ wielerfederatie daarentegen vindt de sporter belangrijker en kiest voor een (eigenzinnige) topcoach. Finale teamsprint van OS 2020 NL-NWZ? Benieuwd naar de uitslag?. Nog even wachten.
21 september 2018 19:11
Waarschijnlijk wel als je zegt van wat.
    21 september 2018 20:09
    Misschien iets over de zin; "De bobo's ..... er mee stopte" Wie, wat, waarom.
21 september 2018 23:28
Vreemd verhaal. Wolff vond zijn gezin belangrijk, maar gaat nu wel naar NZ

Reacties zijn gesloten.