WK Yorkshire over geplande route dankzij tijdelijke brug

maandag 12 augustus 2019 om 15:11
WK Yorkshire over geplande route dankzij tijdelijke brug

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Voor de WK-wegwedstrijd voor elitemannen hoeft geen alternatieve route te worden gezocht, nadat noodweer een deel van het parcours had vernield. Daarbij was vlak voor de klim naar Grinton Moor een brug volledig weggeslagen. Een tijdelijke oeververbinding biedt nu uitkomst.

Eind juli zorgde noodweer voor flinke problemen in het Britse Yorkshire, waar over zes weken het WK wielrennen wordt gehouden. Zware regenbuien veroorzaakten overstromingen en enkele bruggen en wegen liepen schade op. Sommige werden onbegaanbaar door de overlast.

Ook het beoogde WK-parcours ging gebukt onder de hevige weersomstandigheden. Vlak voor de klim naar Grinton Moor, in de wegwedstrijd voor elitemannen gelegen na 120 kilometer koers, was een stenen brug volledig weggeslagen door modderstromen. Normaal gesproken passeerden de renners het bruggetje, maar al snel werd duidelijk dat dit in de huidige staat onmogelijk was.

Tijdelijke oeververbinding
Regionale autoriteiten laat nu weten dat begonnen is aan de aanleg van een wegomleiding, die parallel loopt aan de beschadigde brug. Deze oeververbinding vervangt de stenen brug, totdat deze is hersteld, en moet eind augustus operationeel zijn – ruim op tijd voor het peloton hier op zondag 29 september passeert.

“We staan hier aan de oever, iets meer dan een week na de overstromingen”, vertelt Richard Flinton van de North Yorkshire County Council in een video, die tijdens de werkzaamheden was opgenomen. “We werken aan een bypass en plaatsen een tijdelijke constructie, die goed genoeg is om het lokale verkeer, en later het WK wielrennen, aan te kunnen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Kj 12 augustus 2019 om 15:21

Geen ramp of iets dergelijks? Balen, dan had MVP niet meer kunnen verliezen!

Samlambeej 12 augustus 2019 om 23:43

Je was me voor.

debarreman 12 augustus 2019 om 17:22

Nog 6 weken. Blijft het droog tot die tijd?

cland 12 augustus 2019 om 23:06

Woon ongeveer 180km ten noorden van Harrogate. Kan bevestigen dat het NIET droog is. Veel regen voorspeld voor de aankomende weken…

Headlines

Materiaalzone

Populair