WK veldrijden 2024 gaat naar Frankrijk (Liévin) of Tsjechië

WK veldrijden 2024 gaat naar Frankrijk (Liévin) of Tsjechië

©Cor Vos

zaterdag 21 september 2019 om 11:11

Vijftien jaar geleden vond voor het laatste het WK veldrijden plaats in Frankrijk. In 2004 werd Bart Wellens voor de tweede keer wereldkampioen in Pontchâteau. De Franse federatie stelt zich nu kandidaat met Liévin en lijkt met Tsjechië maar één belangrijke tegenkandidaat te hebben.

Ooit ontvingen ze in Liévin drie keer de Wereldbeker veldrijden. In het eerste decennium van deze 21ste eeuw wonnen Sven Nys (2x) en Lars Boom er. En in 2008 werden de Europese kampioenschappen er georganiseerd. Sindsdien bleef het stil, daar in de Val de Souchez.  Maar als het van de Franse federatie en Liévin afhangt, komt daar binnenkort verandering in. Frankrijk is kandidaat om in 2024 – 20 jaar na Pontchâteau – opnieuw het WK veldrijden binnen te halen.

CEZ
Omdat de komende jaren respectievelijk Zwitserland, België, de VS en Nederland op de agenda staan, moeten de Fransen uit die hoek alvast geen concurrentie verwachten. Maar er is wel nog… Tsjechië. Ook die federatie heeft zich kandidaat gesteld. Of dat dan opnieuw Tabor zou worden, is nog niet duidelijk. De voorbije drie WK’s die in Tsjechië werden georganiseerd (2001, 2010 en 2015), vonden allemaal in het Zuid-Boheemse stadje plaats.

Binnen vier maanden, tijdens het WK in Dübendorf, wordt bekendgemaakt welk land het laken naar zich toetrekt.

Komende WK’s:
2020: flag-ch Zwitserland (Dübendorf)
2021: flag-be België (Oostende)
2022: flag-us Verenigde Staten (Fayetteville)
2023: flag-nl Nederland (Hoogerheide)
2024: flag-fr Frankrijk (Liévin) of flag-cz Tsjechië

Dit artikel delen:

1 Reactie

KnightBiker 21 september 2019 om 13:51

Ik zou Het wel leuk vinden als Het WK veldrijden In Frankrijk over een van de eerste Kasseienstroken van Paris-Roubaix zou gaan, een aantal lopen er behoorlijk op en af. De beoogde plaats is er In De buurt.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone