WK Ploegentijdrit vanaf volgend jaar met gemengde landenploegen
foto: Innsbruck-Tirol 2018 / BettiniPhoto
woensdag 26 september 2018 om 20:00

WK Ploegentijdrit vanaf volgend jaar met gemengde landenploegen

Het wereldkampioenschap ploegentijdrit zal vanaf volgend jaar gehouden worden met landenploegen die bestaan uit drie mannen en drie vrouwen. Dat meldt het organisatiecomité van het WK in Yorkshire. Het evenement vervangt de ploegentijdrit voor merkenteams.

Het WK Ploegentijdrit staat op de kalender op zondag 22 september. De titelstrijd zal plaatsvinden in estafettevorm. In het eerste deel rijdt een ploeg van drie mannen een circuit van 14 kilometer. Na de doorkomst van de tweede man, mogen de vrouwen van start. Na de finish van de tweede vrouw wordt de eindtijd opgenomen.

RIDE Magazine
57 Reacties
Sorteer op:
27 september 2018 09:00
Jammer dat het gros van de wielerfans zo conservatief is (en niet de moeite neemt om te lezen). Wil je dat een sport verder kan groeien moet je juist progressief denken, gelukkig snappen ze dat bij de UCI ondertussen een beetje.
27 september 2018 09:05
Ik ben voor vernieuwing maar dit is mijn ding niet. Een ploegentijdrit voor landen met 4 of 5 renners ja graag, maar fact is, wielrennen is 100% merkenteams. Hoe moet je dit initiatief dan serieus aanpakken als bondscoach. Hoe ga je hierop trainen? Wie moet je selecteren en wie wil dit dan serieus nemen? Krijg je zoiets als de team persuit bij het schaatsen? Schaatsers die in merkenteams schaatsen en prioriteit geven aan individuele prestaties. Die het onderdeel erbij doen als het moment daar is. Daar heb je nog een paar landen die het bloedserieus nemen omdat er nog wat landen kernploeg en bestaan. In wielrennen heb je dat al helemaal niet. De vrouwen hebben bv van nature wel meer dat oranje team gevoel vanwege de OS wat voor hun het hoogst haalbare is, de mannen al helemaal niet.
27 september 2018 09:34
Ik verdenk de UCI en WF van een complot. Deze opzet is puur bedoeld om aan het licht te brengen wie alleen de titel leest dan wel überhaupt niet in staat is om begrijpend te lezen.

Mocht het doorgaan: we weten hoe goed de Nederlandse schaatsers in staat zijn om de intrinsieke kwaliteiten te vertalen naar kansen op de ploegenachtervolging. Sowieso geeft het altijd een hoop gedoe, wat an sich al interessant kan zijn.
27 september 2018 09:43
Als je dan toch wat moet veranderen aan de TTT zou ik liever een formule a la Red Bull kop over kop zien. Maar dan over 60km ofzo met 5 rijders. 1 start en elke 10km een rijder erbij. Finishtijd van de vierde rijder telt.
27 september 2018 10:31
Dit is (helaas wat mij betreft) een bredere trend in de sport. De meeste nieuwe Olympische onderdelen voor de komende spelen zijn allemaal 'mixed relays'. Wat meestal betekent dat er maar heel weinig landen competitief kunnen zijn.
    27 september 2018 12:25
    Heeft gewoon even tijd nodig voordat men zich ook daar op gaat richten. Daarbij heb je bij 14km met 3 over een gemakkelijk parcours al een veel kleiner verschil dan de enorme afstanden met 6 die ze nu vaak doen.
28 september 2018 20:41
@wielerflits
Volgens Annemiek van Vleuten, in een interview met de NOS, wordt de ploegentijdrit verreden met 3 mannen uit de beloftencategorie (U23 jaar) en 3 elitevrouwen, klopt dit? https://www.youtube.com/watch?v=yIJyzyWMf5A


Zo ja, dan kan het nog wel eens lastig worden van Nederland als een Dumoulin, Terpstra en van Emden niet mogen meedoen....

Reacties zijn gesloten.