WK Baan: Hoogland en Bos uitgeschakeld in sprinttoernooi

vrijdag 4 maart 2016 om 13:36
WK Baan: Hoogland en Bos uitgeschakeld in sprinttoernooi

Jeffrey Hoogland en Theo Bos zijn er op het WK Baanwielrennen niet in geslaagd om op het onderdeel sprint een medaille te behalen. Beide renners werden in Londen vroegtijdig uitgeschakeld.

Bos moest in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in de Australiër Matthew Glaetzer. Hoogland verloor in de achtste finale van de Colombiaan Fabian Hernando Puerta Zapata. In de herkansing moest hij zijn meerdere erkennen in de Fransman Grégory Baugé.

Dit artikel delen:

11 Reacties

LutsenkoFan 4 maart 2016 om 13:50

Tegenvaller voor Hoogland?

HoofdIsVrij 4 maart 2016 om 13:58

En tegenvaller voor Bos.

Rikkert 4 maart 2016 om 14:05

Pech dat Hoogland al zo vroeg tegen Baugé moest rijden.. toch wel teleurstellend dit

Netraam 4 maart 2016 om 14:10

Tja, baansprinten is natuurlijk ook een deel tactiek. Als je naar hun uitslagen in de andere onderdelen kijkt was de vorm niet slecht, namelijk. Jammer dat ze er allebei vroeg uit liggen, maar beter hier dan in Rio denk ik maar.

snoep de hond 4 maart 2016 om 14:21

@Rikkert,
Dat Hoogland in de herkansingen terecht komt en daar verliest van Baugé lijkt mij geen pech maar zijn eigen schuld. Hij laat tijdens de kwalificatie zien dat het met zijn snelheid wel goed zat (Gleatzer, Kenny en Hoogland waren de 3 snelsten tijdens de 200m vliegende start en reden zo goed als dezelfde tijd). Dan is het mijn inziens vooral slordig dat hij niet van die Colombiaan weet te winnen. Die herkansingen moet je gewoon vermijden, want dan wordt je met zijn 3en de baan in gestuurd.

Hakkie2 4 maart 2016 om 14:35

Hoogland zijn 200m tijd was prima. Hoe de sprint verlopen is, is zonder beeld onmogelijk te beoordelen. Dus of hij iets fout heeft gedaan, niet goed genoeg was of wat pech heeft gehad kun je niet zeggen.

Hoogland gooit er in de eerste ronde wel Pervis uit, dat is ook geen slechte sprinter.

BlancoProCycling 4 maart 2016 om 15:07

@Hakkie
Er is beeld op nos.nl…
Hij lijkt er bij die colombiaan gewoon helemaal niet aan te pas te komen…
Net als Bos overigens…
Die herkansing van Hoogland was wat spannender, maar Baugé was tactisch wat sterker en had op het laatst nog net wat meer snelheid over, kwam er rap overheen in de laatste 50 meter…

chasse patat 4 maart 2016 om 15:24

Voor Rio maar alles gooien op de teamsprint. Bij het schaatsen bewijst Japan dat je bij zowel de teamsprint als ploegenachtervolging niet de snelste rijders hoeft te hebben. Met training van de ploeg kom je heel ver. Daar geloof ik ook in vwb de teamsprint op de wielerbaan.

Hakkie2 4 maart 2016 om 15:57

@chasse patat: Hoogland is nog altijd de Europees kampioen (en europa is echt wel leidend in de sprint op de baan), dus daar niet op mikken zou zonde zijn. Er is een kans op een medaille en zelfs op goud, alleen zit goud op de baansprint heel dicht bij plek 16 oid.

snoep de hond 4 maart 2016 om 16:21

@Hakkie2,
Tenzij er iets mis was met zijn fiets of dat hij tussen de 1ste en de 2de ronde een blessure op heeft gelopen vind ik niet dat je over pech kunt spreken.

Niet goed genoeg lijkt mij, als je praat over fysiek, ook niet het geval. Anders zet je tijdens de 200m vliegende start niet zo goed als de beste tijd neer.
Misschien dat hij tactisch niet goed genoeg was tegen die Colombiaan, maar gezien dat hij toch al wat ervaring heeft opgebouwd, praat ik in dat geval toch echt over een fout.

Dat hij het niet haalt in de herkansingen vind ik hem een stuk minder te verwijten. Met zijn 3en in de baan wordt het toch een ander spelletje. Dat is ook juist te reden waarom hij niet had mogen verliezen van die Colombiaan.

Pédaleur de charme 4 maart 2016 om 17:36

Jammer, jammer. De Nederlandse prestaties op de olympische onderdelen stemmen voorlopig niet erg optimistisch, met uitzondering van de teamsprint natuurlijk.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone