WK 2022: Verenigde Staten past voor Mixed Relay ploegentijdrit

dinsdag 20 september 2022 om 16:07
WK 2022: Verenigde Staten past voor Mixed Relay ploegentijdrit

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Woensdag gaan de WK wielrennen in Wollongong verder met de Mixed Relay. De Amerikaanse ploeg moet echter passen voor het evenement. De Amerikaanse wielerbond is, na de valpartij van Magnus Sheffield in de individuele tijdrit, niet in staat om een representatieve selectie samen te stellen.

Sheffield was een belangrijke pion in de Amerikaanse Mixed Relay-ploeg, maar een valpartij op het WK tijdrijden van afgelopen zondag gooit roet in het eten. De 20-jarige hardrijder heeft geen serieuze blessures overgehouden aan zijn crash, maar richt zich nu volledig op de wegrit van komende zondag.

“De Amerikaanse ploeg was enthousiast om deel te nemen aan de gemengde estafette, maar door de crash van Magnus hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om ons terug te trekken voor de race. Onze focus ligt nu op het ondersteunen van Magnus bij zijn herstel, om hem in de best mogelijke conditie aan de start te krijgen van de wegrace van zondag.”

Het zestal van Tahiti heeft de eer om de Mixed Relay om 06.23 uur te openen. Om 7.45 uur begint België aan de gemengde estafette. Nederland, een van de favorieten voor het goud, begint om 08.22 uur als voorlaatste aan de ploegentijdrit van 28,8 kilometer. Titelverdediger Duitsland is als laatste ploeg om 8.26 uur aan de beurt.

Dit artikel delen:

20 Reacties

Cornelius 20 september 2022 om 21:57
Quote van thenewGOAT:
…dit is echt wel Janneke en Mieke s niveau.

Onzin! Duitsland, Nederland, Italië, Zwitserland, Denemarken, Frankrijk, Polen, Spanje, Australië en Oekraïne starten hier allemaal met dezelfde mannen die ook hun land vertegenwoordigd hebben in de individuele tijdrit. Ook de VSA waren dit van plan (Craddock en Sheffield), maar dat is dus een beetje misgelopen.

2
thenewGOAT 20 september 2022 om 23:17

Ja idd, en je weet toch ook waarom? Omdat die tickets naar Australië zo pokkeduur zijn dat geen enkele federatie het zag zitten of uberhaupt ook maar kon betaald krijgen om nog eens 3 of 4 of meer extra mannen/vrouwen af te vaardigen. Wat Polen,Spanje, Oekraïne en Denemarken betreft…ferme tijdrijders daar. Check even waar die geëindigd zijn vorige zondag. Ook Duitsland is niet om over naar huis te schrijven. En die toppers die wel meedoen (omdat ze geen andere keuze hebben) gaan zich heus niet choco rijden, want die rijden nagenoeg nog allemaal de wegrit

-2
Maillot à Pois 20 september 2022 om 23:45

Je argumenten gaan alle richtingen uit. Eerst zijn het allemaal Jannekes en Miekes. Klopt niet, het gros van de goede tijdrijders die de reis naar Australië maakten rijden hier, afgezien de Belgen.
Nu is dat omdat ze zogezegd geen andere keuze hebben. Klopt ook weer niet, het staat elk land vrij om ofwel geen selectie (zie Noorwegen) ofwel niet-specialisten (zie België) te sturen.
En choco rijden? Ik denk niet dat er een van deze renners zondag 1% minder zal zijn door vier dagen ervoor over een afstand van ocharme 14 km voluit te gaan.

2
Cornelius 21 september 2022 om 06:18

@thenewGOAT Ik ben ervan overtuigd dat alle deelnemers die menen kans te maken op een medaille het snot uit de neus gaan rijden. Ten eerste is dit een onderdeel met ploegen, geen enkele sporter (dus niet alleen wielrenners en niet alleen toppers) wil zijn/haar ploeg in de steek laten, dat is een heel sterke motivator. Ten tweede zijn dit topsporters, als die een kans ruiken gaan ze er vol voor — dat zit als het ware in de aard van het beestje. ;-)

Die opmerking over het afvaardigen van 3 of 4 of meer extra mannen/vrouwen begrijp ik niet. Eerst klaag je dat de bonden in de gemengde estafette een B-selectie afvaardigen, en dat deze wedstrijd daarom afgeschaft moet worden. Wanneer dan blijkt dat alleen België met een B-selectie aantreedt, beweer je dat niet de toppers van elk land, maar wel verse renners aan de start zouden moeten staan. Sorry, ik kan er geen wijs meer uit worden en sluit mij derhalve aan bij Maillot à Pois: “Je argumenten gaan alle richtingen uit.”

0
thenewGOAT 21 september 2022 om 21:18

Sorry jongens, kon even niet reageren, ook voor mij is Wollongong 24 uur reizen. Laat me mezelf even verduidelijken Cornelius. De enige reden dat er dit jaar toppers meededen aan dit circusnummer is financieel. Als dit WK in pakweg Duitsland moest doorgegaan zijn dan gingen de Ganna’s van deze wereld niet deelgenomen hebben. Dan ging Italië in dit geval wat mindere goden laten deelnemen hebben. Nu was er voor heel veel federatie’s geen financiële ruimte om een stuk of 3-4 andere deelnemers extra mee te nemen. De enigen die het snot uit hun neus gereden hebben zijn de Zwitsers, vooral Kung dan uit woede en /of ontgoocheling voor z’n gemiste kans van afgelopen zondag. Tenminste dat is wat men mij hier uit tamelijk eerste hand wist te vertellen. Verder ben ik nog steeds niemand die hier beroepshalve aanwezig is.tegen gekomen die dit circusnummer ernstig neemt. Wat een Nederlandse wielerliefhebber het en der ook moge denken of beweren.

0
Arthur Malcorps 20 september 2022 om 16:52

Weg punten voor Powless en EF.

1
Vinyakke 20 september 2022 om 18:37

Zeker dat je morgenvroeg punten kunt sprokkelen voor je merkenploeg?

0
Cornelius 20 september 2022 om 18:44

@Vinyakke 100 UCI punten voor de winnaars.

1
Yeez 20 september 2022 om 16:18

Zonde! Hadden een leuke ploeg

0
Mooie Sjors 20 september 2022 om 16:32

Wakker worden UCI. ;)

0
thenewGOAT 20 september 2022 om 19:00

Hoe lang gaan ze dit gedrocht eigenlijk nog blijven pushen die heren van de UCI? Wat is het volgende, een rondje tijdrijden op de weg, gevolgd door een rondje tijdrijden op een veldrit parcours?

-5
Baardmans 20 september 2022 om 19:36

Goed idee. Tijdrit weg gevolgd door tijdrit veld en mountainbike.

-2
Koers 20 september 2022 om 19:39

Ik vind het best een leuk onderdeel, maar veel kanshebbers aan de start ga je niet snel hebben. We zullen het dan ook als een bonus moeten zien, waar geregeld de mindere goden aan het werk moeten.

Volgens mij kwam bij het eerste jaar de mixed relay nog ca 3 dagen voor de tt, en had dat aardig wat effect ook de deelnemers. Nu zit de relay 3/4 dagen voor de dames/herenweg, geen idee wat het resultaat daarvan is, maar ik kan mij voorstellen dat als je ploeg niet echt kans maakt dat je dan ook niet meedoet voor spek en bonen en vol op de weg richt (als je daar kans maakt). Daardoor verzwakt het niveau van de ploegen nog meer.

1
Brabander 20 september 2022 om 19:46

Wat wordt er 'gepusht' aan precies? En is dat hetzelfde als 'door je strot geduwd worden'?

1
thenewGOAT 20 september 2022 om 20:18

@brabander, ja dat is in dit geval ongeveer hetzelfde. Je kan toch niet ontkennen dat de UCI dit blijft organiseren ondanks de uiterst koele respons van de verschillende landen. Je moet eens even de deelnemers er op na slaan. Er wordt hier graag es over Janneke en Mieke gepraat om de prestaties van bepaalde renners te downplayen, wel dit is echt wel Janneke en Mieke s niveau. Bovendien wijst absoluut niets er op dat dit in de komende jaren zal veranderen. Dit is een beetje de verkleuterring van de maatschappij die hierin weerspiegelt wordt door de UCI. Enfin, dat is mijn mening voor wat ze waard is natuurlijk, maar ik merk overal waar het mixed-relay gebeuren ter sprake komt hetzelfde op. Ik moet de eerste nog tegenkomen die dit ernstig neemt, of dit als meer dan een gimmick beschouwd.

-4
Brabander 20 september 2022 om 20:22

‘Ze blijven het organiseren’ is toch iets heel anders dan ‘pushen’?
En dat jij het niet pruimt, wil nog niet zeggen dat dat voor iedereen geldt hè. De meningen erover zijn vrij verdeeld

3
thenewGOAT 20 september 2022 om 20:42

@brabander. “Dat jij het niet pruimt, wil niet zeggen dat dat voor iedereen geldt” euh…ok. Zeg ik dat dan? Volgens mij schreef ik “enfin dat is mijn mening, voor wat ze waard is. Begrijpend lezen was nooit uw sterkste onderdeel op school neem ik aan? Of heb je mij gewoon niet zo graag? :-)

0
Brabander 20 september 2022 om 20:56

Jawel. Ik kon het erg appreciëren dat je me de vorige keer oprecht noemde. Die heb ik onthouden ;)

1
thenewGOAT 20 september 2022 om 21:06

Ok prima ,dan kunnen we hierbij nu de discussie over deze gimmick stoppen. Er komen nog zoveel mooie echte wielerwedstrijden aan waar we met z’n allen nog een potje kunnen over mekkeren. :-)

-1
Maillot à Pois 20 september 2022 om 21:10

Ik vind net dat de interesse wel degelijk aan het groeien is.
Eerste jaar Jannekes en Miekes, zeker waar. Dit jaar staat het gros van de sterke tijdrijders die aanwezig zijn in Australië hier toch aan de start?
Ganna, Küng, Bissegger, Van Vleuten, Van Dijk, Van Der Poel, Cavagna… enkel de Belgen sturen eigenlijk een B-selectie.

6

Headlines

Populair

Materiaalzone