WK 2021: Julian Alaphilippe prolongeert wereldtitel, zilver Dylan van Baarle
foto: Cor Vos
zondag 26 september 2021 om 16:38

WK 2021: Julian Alaphilippe prolongeert wereldtitel, zilver Dylan van Baarle

Julian Alaphilippe is voor het tweede jaar op rij wereldkampioen wielrennen geworden. Na een uiterst vermakelijke en zware wegrit van 268,3 kilometer door een koersgek Vlaanderen kwam de Fransman solo over de streep in Leuven. Zijn beslissende aanval plaatste Alaphilippe in de voorlaatste ronde in Leuven. Het zilver ging naar Dylan van Baarle, die Michael Valgren naar het brons verwees. Jasper Stuyven was de beste Belg op de vierde plek.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een groot volksfeest, zo mag het WK wielrennen in Vlaanderen genoemd worden. In Antwerpen, Leuven, Overijse en alle tussenliggende plaatsen stond het publiek rijen dik, vooral op de lokale omlopen. Een genot voor de renners, de fans en de kijkers. Natuurlijk was er een traditionele vluchtgroep. Patrick Gamper (Oostenrijk) was de bekendste naam, hij kreeg Pavel Kochetkov (Rusland), Rory Townsend (Ierland), Oskar Nisu (Estland), Kim Magnusson (Zweden), José Tito Hernández (Colombia), Joel Levi Burbano (Ecuador) en Jambaljamts Sainbayar (Mongolië). Zij kregen maximaal zes minuten voorsprong.

Finale wordt al vroeg geopend
Thuisland België controleerde de koers en counterde vroege aanvallen. Op 180 kilometer van de meet was er een eerste move van Benoît Cosnefroy, Magnus Cort en Remco Evenepoel. Het was het startsein van een attractieve en lange finale. Pascal Eenkhoorn, Tim Declercq, Primoz Roglic, Jan Tratnik, Arnaud Démare, Kasper Asgreen, Ben Swift, Brandon McNulty, Stefan Bissegger, Imanol Erviti, Nathan Haas en Markus Hoelgaard sloten aan bij de groep-Evenepoel. In het peloton legde België de koers lam, maar werd het commando overgenomen door Italië en Polen. Het gat was toen al een minuut.

Een koersgek Vlaanderen – foto: Cor Vos

De samenwerking in de groep-Evenepoel was niet optimaal, waardoor de Italianen met nog 133 kilometer te gaan (!) de aansluiting wisten te maken. Niet veel later werd ook de vroege vlucht ingerekend. Mathieu van der Poel leek op de Wijnpers even achter een breuk te zitten in het peloton, maar Bauke Mollema bracht de Nederlandse kopman terug. Het hoge tempo – vooral van de Belgen – zorgde voor een uitputtingsslag en wat chaos: Mikkel Honoré en John Degenkolb kwamen ten val, nadat eerder in de koers al Davide Ballerini, Matteo Trentin en Mads Pedersen tegen de grond waren gegaan.

Gevaarlijke aanval met Evenepoel en Van Baarle
Voor veel sprinters ging het ruim 100 kilometer voor de finish al te hard. Caleb Ewan wist redelijk lang aan te haken, maar loste op 75 kilometer van het einde met krampen. Een volgende aanvalspoging werd ingeleid door Nils Politt en gevolgd door Evenepoel, Tratnik, Dylan van Baarle, Andrea Bagioli, Valentin Madouas, Mads Würtz Schmidt, Iván García, Robert Stannard, Rasmus Tiller en Neilson Powless. Op de laatste keer Moskesstraat ontbrandde de koers: Van Baarle, Evenepoel, Madouas, Bagioli en Powless bleven over en daarachter kwamen de eerste favorieten uit hun kot, maar dat zorgde er ook voor dat de controle wat wegviel.

Op de Bekestraat plaatste Julian Alaphilippe een demarrage, waardoor een elitegroep ontstond die wist aan te sluiten bij de kopgroep. Naast de uittredende wereldkampioen waren ook Madouas, Florian Sénéchal, Evenepoel, Jasper Stuyven, Wout van Aert, Matej Mohoric, Bagioli, Sonny Colbrelli, Giacomo Nizzolo, Tom Pidcock, Van Baarle, Van der Poel, Valgren, Markus Hoelgaard, Powless en Zdenek Stybar present.

België omringde Wout van Aert – foto: Cor Vos

Alaphilippe plaatst aanval na aanval
Een nieuwe aanval van Alaphilippe en Colbrelli op de Smeysberg werd gecounterd door de Belgen. Vooraan waren het vooral Evenepoel en Bagioli die het tempo bepaalden. De achtervolgende groep kwam mede daardoor niet dichterbij; bij het opdraaien van de laatste twee rondes van het Leuven Circuit was het verschil al bijna twee minuten.

Op 26 kilometer van het einde was de opdracht van Evenepoel ten einde. Hij had zich, sinds de aansluiting van zijn kopman, volledig leeg gereden in dienst van Van Aert. Op de voorlaatste Wijnpers plaatste Alaphilippe een knappe jump waarop Van Aert niet direct kon reageren. Toch wist de groep door werk van Stuyven alles samen te brengen. De spanning was voelbaar, want er werd ook onderling gepokerd. Een ijzersterke Alaphilippe plaatste op de St. Antoniusberg een volgende versnelling, waarmee hij direct een gat sloeg.

Julian Alaphilippe wist van geen ophouden – foto: Cor Vos

Aanvalslustige Alaphilippe is gevlogen
Achter de Fransman waren het Powless, Stuyven, Van Baarle en Valgren die elkaar vonden. Zij waren weggereden van de groep met Van Aert en Van der Poel, waar Italië de kop had genomen. Bij de voorlaatste passage aan de finish was het verschil twaalf seconden tussen Alaphilippe en de groep-Stuyven, terwijl Van Aert en co een halve minuut achterstand hadden.

De achtervolging kwam niet goed op gang, waardoor het verschil van elf seconden groeide tot een halve minuut. Er stond geen maat op Alaphilippe, die ontketend was en met die 30 seconden voorsprong aan de laatste kilometer begon. Op die manier had ‘JuJu’ alle tijd om zijn tweede wereldtitel op rij te vieren.

Van Baarle verovert zilver
De sprint om de tweede plaats werd enigszins verrassend gewonnen door Van Baarle. Hij tekende daarmee voor de eerste WK-medaille bij de elitemannen namens Nederland sinds 1997, toen Léon van Bon derde werd. Van Baarle bleef Valgren (brons) en Stuyven voor.

In de slotronde wist Tom Pidcock nog weg te rijden uit de elitegroep met Van Aert en Van der Poel. Hij kwam uiteindelijk als zesde over de finish. Het sprintje voor de achtste plaats werd gewonnen door Mathieu van der Poel, die daarmee voor de tweede Nederlander in de top-10 zorgde; topfavoriet Wout van Aert strandde op de elfde plaats.

RIDE Magazine
123 Reacties
Sorteer op:
26 september 2021 17:03
Wat een schitterende wedstrijd! 1 van de mooiste WK's van de afgelopen jaren. Flip veruit de beste en Dylan het hoogst mogelijke resultaat.
Ik zet wel vraagtekens bij de tactiek van Van der Poel. Hij reed echt alleen maar op het wiel van Van Aert. Hij was zeker niet de sterkste man in koers, maar ik vond het een destructieve manier van koersen. Met wat meer vernuft had hij mee gekund met het groepje dat ging sprinten voor de overige medailles. Jammer en hopelijk past hij zijn tactiek voortaan aan.
    26 september 2021 17:09
    Van de poel had op 35 km van de meet al aangegeven dat ie niet de benen had om te winnen in een onderonsje met van Baarle, geen schande… van Aert deed wat ie kon maar kon zelf niet op de momenten dat het moest . Hier hebben beide naar vermogen gepresteerd , het Franse blok had een goed plannetje , net als Nederland een goede tweede man met Madouas… van grote waarde voor het verloop. Flip stond geen maat op en dan moet je applaudisseren en niet als publiek na 7 uur lang er een festijn van te hebben gemaakt je verlagen tot boegeroep en bier smijten. Een smetje op een prachtige dag
    26 september 2021 17:13
    Dit is hoe ik het zag. #endaarmoetuhetmeedoen
26 september 2021 17:03
Misschien na de Nederlandse dames ook de Belgische heren eens samenzitten met de bondscoach om te analyseren en te concluderen dat twee weken aan een stuk roepen - alle ballen op Wout - misschien niet de beste tactiek is?
    26 september 2021 17:09
    We moeten eerlijk zijn, de Belgen hebben voor de derde keer op rij de wedstrijd helemaal in handen genomen, weer zonder winst.

    Nu is WvA ook maar een mens, maar waarom niet eens wat meer op verschillende paarden wedden i.p.v. mannetje na mannetje op te souperen? De tegenstand is gewoon te sterk om een wedstrijd zo helemaal te controleren.

    Met Evenepoel (die echt sterk was) had je bovendien de ideale man om de laatste 70 km proberen weg te komen.

    Praat achteraf natuurlijk, maar dit zag je op voorhand toch ook wel een beetje aankomen eigenlijk.
    26 september 2021 17:09
    Dan moeten ze wel opschieten. Vantourenhout wordt vanavond gevierendeeld op het plein in Leuven.
26 september 2021 17:06
Mooi om te zien hoe blij van Baarle is met zijn medaille
26 september 2021 17:07
Zag ik nou net weer die mooie Française die ook commentaar geeft op de Franse TV staan juichen bij de huldiging?
    26 september 2021 17:08
    Dat is de vrouw van Flipje ;)
    26 september 2021 17:20
    Ze is ook blond, maar is het dezelfde? Volgens mij niet, maar anders is Alaphillipe wel zeer vergevingsgezind. De glimlach ging niet van haar gezicht toen hij op de motard reed, zoals we hebben kunnen zien in de Ronde 104.
    26 september 2021 17:26
    Marion Rousse geeft in ieder geval ook commentaar en is tevens de moeder van zijn kind, het kan natuurlijk dat er een ander in het spel is.
    26 september 2021 17:39
    Verrek, inderdaad dezelfde! Kijk voor de grap haar reactie op de crash van Alaphillipe in de genoemde documentaire nog maar eens terug. Hysterisch is ze bepaald niet.
    26 september 2021 17:58
    Nee bij die crash bleef ze opvallend rustig. Zelf ook gekoerst hé.
26 september 2021 17:07
Vreemde finale. Stuyven en van Baarle leken lang op twee gedachten te hinken (vooruit of achteruit) en het gevoel overheerst dat die 10-12 seconden overbrugbaar waren. Alaphilippe heeft het gebrek aan controle goed uitgebuit en zie ik vooral als de slimste (met goede benen).
De Belgen mogen net als de Nederlandse vrouwen gisteren nog wel eens terug naar de schoolbanken. De koers hard maken om uiteindelijk te belanden in een ongecontroleerde situatie is totaal onnodig.
    26 september 2021 21:16
    Alaphillipe “vooral de slimste”? Welnee, hij was bij uitstek de sterkste én dapperste. Dat er door anderen (die niet dezelfde benen hebben) naar elkaar gekeken wordt is toch gewoon onderdeel van de sport?
    Wat vond je zo slim aan het rijden van Flipje?
26 september 2021 17:07
Fantastische koers gezien.:-) Prachtige winnaar.
26 september 2021 17:10
Ik heb vandaag een heerlijke koers gezien waarin de beste wint en op een manier zoals de groten het alleen kunnen. Alle eer naar Alaphilippe die de rest degradeerde. Bij het klimmetje na de Bekestraat waar Julian en Colbrelli weg waren wist van Aert al volgens mij hoe laat het was. Hij kon niet mee en die wetenschap gaf de Fransman vleugels.

van Baarle zet een uitroepteken achter zijn koers, hij was beter dan Mathieu en krijgt door een mengeling van lef en klasse het dikverdiende zilver. Valgren brons en daarmee de Belgen met lege handen achterlatend. Deden die veel fout? Vond ik eigenlijk niet maar als je kopman niet goed genoeg is en je hebt geen medaille voor Stuyven zal dit zwaar op de maag liggen.

Tenslotte bewezen de profs dat je op dit parcours een geweldige afmatting kunt laten plaatsvinden in een schitterende ambiance. Dank aan Vlaanderen voor een geweldige week met een heerlijke zondag als slotstuk.
26 september 2021 17:11
Mooie koers, geweldige winnaar. Alaphilippe toonde lef en knalde er lustig op los, verdiende winnaar. Knappe ereplaats voor Van Baarle, Stuyven zat er behoorlijk doorheen. Van Aert de benen niet, Van der Poel evenmin.
Geslaagd evenement.
26 september 2021 17:13
Eenkhoorn gefinisht op bijna 18 minuten. Prima, hij heeft goed gereden en ik vind het mooi dat hij in tegenstelling tot het merendeel van renners de koers toch uitrijdt.
    26 september 2021 17:18
    Zo doen bikkels dat. En na afloop op de koersfiets naar huis.
    26 september 2021 20:56
    Goede voorbereiding op Roubaix....
    27 september 2021 16:17
    Je mag wel niet onderschatten dat het een lokaal circuitje betreft van 15km.

    Ze deden dit aan gemiddeld 45 km/h, dus je had maar 20min om niet gedubbeld te worden. Als je na 50km er al afligt, dan wordt dit natuurlijk moeilijk.

    Natuurlijk zijn er ook wel een deel renners die het niet proberen, maar ze zullen wel de minderheid zijn.
26 september 2021 17:16
Er wordt hier trouwens veel gemopperd over de Belgen (grotendeels terecht m.i.) maar laten we niet vergeten dat de Fransen echt de perfecte wedstrijd reden. Ook de manier waarop Flip die laatste keer werd gelanceerd was indrukwekkend.
26 september 2021 17:17
Denk dat RE de komende vijftien jaar niet meer gaat knechten in deze mate voor een kopman die blijkbaar niet tijdig aangeeft zijn dag niet te hebben.
26 september 2021 17:17
Heerlijke koers (op meer dan 170km al opengebroken!!!) en fantastische winnaar! Het was echt genieten, ondanks de ontgoocheling qua resultaat als Belg zijnde hou ik hier een goed gevoel aan over!
    26 september 2021 17:22
    En het had zo anders kunnen plooien. Als het groepje Stuyven Alaphilippe had achterhaald, was het voorin stilgevallen en hadden ze alle vijftien weer meegedaan. Maar ze haalden het nèt niet...
26 september 2021 17:22
Bizar mooie koers - 200 km finale, hoe bedenken ze het! Alaphilippe bleek uiteindelijk verreweg de sterkste en is dit jaar een nog mooiere winnaar dan vorig jaar. Het enige dat mis ging bij de Belgen is dat Van Aert een slechte dag had. Heel zuur dat Stuyven als backup net niet op het podium terechtkwam, maar proficiat aan Van Baarle met een verdiende zilveren plak. En ook aan Valgren met brons. Dat die plots terug zo goed is vind ik ook wel bizar.
26 september 2021 17:30
WK staat toch vaak garant voor spektakel. Blijft een afvalkoers. Absoluut verdiende winnaar. Denen vielen ietwat tegen. Rev gaat niet meer knechten. En alle ballen op 1 man graag overboord.
    26 september 2021 17:41
    Met name dat laatste, je hebt er geen zak aan dat van tevoren bestempelen in een koers van dit kaliber, gewoon gaandeweg bepalen.
26 september 2021 17:38
Mooie koers. Sterkste man wint. Maar als belg kan ik niet anders dan toegeven dat de belgen dom gereden. Ik dacht dat ik gisteren bij de nederlandse vrouwen de slechtste koerstaktiek gezien had. Maar vandaag waren de belgen even dom. Waarom alles controleren en de kloof met remco dichtrijden? De belgen hebben er eigenhandig voor gezorgd dat hun overtal verdwenen was. Voor mij mag sven ontslagen worden
    26 september 2021 17:49
    Het was gewoon de perfecte tactiek als Van Aert de vorm heeft die hij moet hebben en het lijkt me volledig logisch dat de hele ploeg wel uitgaat van dat principe.
    26 september 2021 18:05
    Vind ik niet. De belgen hebben de kopgroep met evenepoel teruggehaald. Waarom? Het is aan de andere landen om het gat te dichten. En dan nog blijven we rijden op het lokale circuit nadat duidelijk is dat van aert julian niet kan volgen. Als hy een slechte dag had, moest hij de ploegmaats inlichten en het over een andere boeg gooien. De belgen moeten van hun overtal gebruik maken en er met hun sterke ploeg voor zorgen dat de koers zo lang mogelijk controleerbaar blijft. Dat is niet gebeurd
    26 september 2021 18:13
    maar nee, van aert had alaphilippe maar moeten kunnen volgen. punt uit.

    er was geen tactiek waarmee een belg had kunnen winnen, alaphilippe was gewoon te sterk.
    26 september 2021 20:07
    Ergens ook onzin. Wva licht z’n kont en er zit 10 man op. Alaphilippe gaat en iedereen kijkt naar wva. Wva is niet de enige die verloren heeft vandaag.
    26 september 2021 20:45
    Zo heb ik het toch niet gezien. Van Aert probeerde mee te gaan en kwam niet terug in het wiel van Alaphilippe. Er zat niemand naar hem te kijken. Toen de groep met Stuyven en Van Baarle ging kon hij ook niet mee.
    26 september 2021 20:50
    Waarom niet overnemen en Wva als springplank gebruiken?

    Heb je zelf al eens gekoerst? Het probleem is niet dat het niet kán. Het probleem is dat als je terugkomt zoals Wva op het wiel van Alaphilippe je op een counter loopt.

    Ik zag Wva slechts 1x écht tot het gaatje gaan en dat was op 10km, in het wiel van vdp. Zo diep ging hij niet in zijn jacht op Alaphilippe. Dat was meer van ‘ik niet, dan jullie ook niet’.
26 september 2021 17:39
Absoluut verdiende winnaar, de enige die een echt gat heeft weten te slaan. Leuke, maar ook vreemde wedstrijd. Om te beginnen natuurlijk door Evenepoel, die door niemand begrepen leek te worden; zijn eigen landgenoten incluis.

Dan Mathieu, die de slag mist maar door Bauke teruggebracht wordt om vervolgens uitsluitend nog op het wiel van Wout te koersen. Opnieuw.

Smetje in de finale vond ik dat in elk shot van Alaphilippe minstens 1 motor (maar vaak meer) veel te dicht voor hem reed waar hij zeker profijt van heeft gehad.

En natuurlijk ook nog een mooie zilveren plak voor Van Baarle!
    26 september 2021 17:47
    Het is ondertss al lang duidelijk dat als vdp niet goed genoeg is, hij zich enkel nog focust op het wiel van wout. Maar dat had ditmaal niets veranderd aan de uitslag.
    26 september 2021 17:50
    Jij schuift het wel heel vaak op de voordelen van de motoren. Ik ontken niet dat het gunstig kan zijn, maar we willen toch ook de grimassen van de uitgeputte renners zien? En de blijdschap van de winnaar, die door zijn aanvallen dat voordeel toch ook wel een beetje verdiend heeft?
    26 september 2021 18:01
    Inderdaad een aanvaller weet dat je wordt geholpen door motoren. Daar kun je ook op anticiperen.
    26 september 2021 18:42
    Echt onzin dat Van der Poel op het wiel van Van Aert reed.
    26 september 2021 19:36
    @xistnc zie wat je wilt zien#MVDPversusWVA wat een lulkoek: Mathieu was gewoon niet beter en Wout wilde niet toegeven dat ie slechter was. Zaten beiden op de plek waar ze hoorde
26 september 2021 17:39
Vaststelling 1 is toch dat ik even hard wil lachen met degenen die hier een sprint van 60 man verwachten met Ewan als winnaar. Wat genant. Kan je wel zeggen dat de renners de koers maken, maar iedereen die er ook maar iets van kent, weet dat hier een parcours lag dat uitnodigde om koers op te maken en dan gebeurt dat ook gewoon, dat was voorspelbaar.

Vaststelling 2 is dat Remco de rat, die de ploeg ging saboteren van binnenin, dat uiteraard helemaal niet heeft gedaan. Meer nog, hij illustreerde de onzinnigheid van alles op 1 renner te zetten en geen plan B (eventueel Evenepoel zelf) te hebben. En dan ook nog in de media luid staan roepen dat er geen plan B is, dat maakt het wel af.

Vaststelling 3 is dat ik het niet eens ben met de suggestie dat boegeroep typisch Belgisch is. Dat is namelijk typisch Vlaams, Walen gaan dat niet doen. Meer nog, het is typisch voor een marginale subset van Vlamingen, de gefrustreerde flaminganten die doorgaans herkenbaar zijn aan de Vlaamse leeuwtjes. Jammer dat je die -er waarschijnlijk nooit van tussen zal krijgen, zit iets te veel in de genen van die figuren.

Oh ja, vaststelling 4 is dat Mathieu en Wout misschien eens moeten afspreken om de kalenders naast elkaar te leggen en niet meer in dezelfde koersen te starten, dan winnen ze waarschijnlijk allebei vaker. Vandaag had het niet uitgemaakt, maar ergens begint het wel een beetje treurig te worden.
    26 september 2021 17:42
    Zulke lui heb je in elk land, patriotten noem ik ze weleens.
    26 september 2021 17:58
    Anti nationalisten heb je ook overal. De lichte gevallen noemen zich hier Europeanen, de zwaardere wereldburgers.
    26 september 2021 18:04
    maar europeanen en wereldburgers zijn niet degenen die met bier gaan gooien. die hebben ongetwijfeld hun eigen onhebbelijkheden, maar deze specifieke vorm van achterlijk kuddegedrag hoort daar niet bij
    26 september 2021 18:46
    @RV zoek voor de grap eens op wat patriot betekent.
    26 september 2021 20:05
    Het is al veel verbeterd. Ik herinner me dat Fabio Baldato eens voorop reed tijdens de ronde van Vlaanderen met dat epokanon Museeuw in de achtervolging en je hoorde toen een half uur lang niks anders dan oorverdovend boegeroep. De Spanjaarden zijn gewoonweg het beste wielerpubliek, die moedigen iedereen even hard aan.
    26 september 2021 20:08
    Stel dat Mathieu en Wout besluiten om elkaar te ontlopen, dan worden ze beiden nog altijd overal geklopt door Pidcock, die ook vandaag weer veruit de beste veldrijder was.
    26 september 2021 20:18
    Je zou de boeroepers kunnen vergelijken met zij die zich hier vermaken in het verlies van de Belgen.

    Wat ik niet goed snap is hoe jullie van een banale actie als ‘boe’ roepen naar een tegenstander een existentiëel probleem maken. Er zullen wel probleemgevallen tussen zitten maar het zou me niet verbazen als er in academische kringen een wegwerpgebaar gemaakt is bij het wegrijden van Alaphilippe.

    Of moet iedereen die zijn held zag verliezen (en dat niet fijn vond) nu aan zichzelf beginnen twijfelen? Bij supporteren met passie hoort nu eenmaal het opofferen van een zekere controle.

    Stoort het je? Ga lekker K1 kijken, Japanners zijn er tuk op als hun modale landgenoot aan gort geslagen wordt door een buitenlandse rariteit. Zelf koppel ik liever geen haat aan het al dan niet boe roepen. Ik kan me voorstellen dat dit niet persoonlijk is en dat dit best wel over gaat als de emoties gaan liggen.

    Om dit concreet te maken; het boegeroep van de Vlaming wordt hier verfoeid, wat dan met de niet aflatende stroom van kritiek/verwijten op bvb Patrick Lefevere?
    26 september 2021 20:24
    Patriottisme en nationalisme is niet hetzelfde.
    26 september 2021 21:01
    Aha, de Flaminganten zijn het probleem. Bij het veldrijden gooit men het meestal op 'voetbalsupporters' als er weer eens met urine wordt gegooid en middelvingers worden opgestoken.
    26 september 2021 23:35
    @gebruikersnaam heb je nu 4 onjuiste voorspellingen opgezocht om de rest van het forum af te kunnen pissen? Beetje jammer dit.
    26 september 2021 23:50
    @Gebruikersnaam Wat had jij zelf allemaal voorspeld? Dat zal allemaal wel zijn uitgekomen toch? Rijk geworden ook natuurlijk?
26 september 2021 17:40
Prachtig van Alaphilippe. 5 keer wegspringen en dan 20 km alleen op kop blijven. Tot 32 km/u bergop. Pet af.

Jammer van de onsportieve Vlaamse supporters. Gewoonweg pathetisch.

Remco doet 2 wanhoopspogingen en begint dan pas te knechten. Ligt misschien de oorzaak van alle misverstand dat Remco wellicht eigenlijk knechtte voor Alaphilippe? Stybar alvast feliciteerde Alaphilippe uitgebreid.

Hoeveel (ex-)crossers eindigden in de top 10? Alaphilippe, Stybar, Pidcock, Van der Poel,...?

Wat de Belgen betreft, doet dit WK denken aan de editie die Frank Vandenbroucke niet kòn verliezen. Echter, in tegenstelling tot Wout vandaag reed Frank toen, zelfs met een gebroken pols (of waren het er twee?) toch nog een top 10-plek.
26 september 2021 17:51
Bijzondere beelden nu, Wuyts pakt zijn moment op het podium. Gekkenhuis.
    26 september 2021 17:57
    Win/win-WK dit. Voor hem een mooie afsluiting (al had het natuurlijk nóg mooierder gekund) en voor 'ons' mooi dat het gedaan is.
    26 september 2021 17:59
    Gelukkig gaat José nog even door!
    26 september 2021 20:19
    Want, er staan 10 betere commentatoren te trappelen?
    26 september 2021 20:48
    Reikte Roglic hem de bloemen uit?
26 september 2021 17:51
Geweldig gereden van DQS: DeClerq, Lampaert en Evenepoel brachten Julian in een zetel naar de laatste 20 km.
    26 september 2021 19:31
    Niet opgelet, toen was Declerq allang weg#zien wat je wilt zien
26 september 2021 17:54
Mooie winnaar! Als je zelf initiatief neemt en zo vaak aanvalt verdien je het om te winnen.
Jammer weer van dat bier gooien… Belgische fans laten keer op keer zien dat ze zure onsportieve lui zijn. In het veldrijden is het al niet anders. Zelfs zo erg dat er op YouTube volop compilaties van te vinden zijn…
26 september 2021 18:42
Jammer voor Jasper. Als Van Aert iets vroeger zegt dat hij de benen niet heeft, had Stuyven misschien iets meer kracht over in de sprint en wordt hij 2de.
26 september 2021 18:50
All time topper!
26 september 2021 19:27
Ik snap nog altijd niet hoe je er bij komt om Remco met 160km te gaan, in de vuurlinie te sturen. Daar heb je toch Benoot en Teuns voor?
26 september 2021 20:12
Veruit de beste vandaag, verdiend gewonnen. Achteraf gezien was de alles-op-1-man-tactiek de verkeerde keuze, maar kon je anders gezien Van Aert zijn parcours de laatste maanden?

Reacties zijn gesloten.