WK 2021: Britse ploeg met Tom Pidcock, Mark Cavendish en Ethan Hayter

maandag 13 september 2021 om 12:23
WK 2021: Britse ploeg met Tom Pidcock, Mark Cavendish en Ethan Hayter

foto: Cor Vos

De Britse wielerbond heeft bekendgemaakt welke renners aan de start verschijnen van het WK in Vlaanderen, dat volgende week wordt gehouden. Mark Cavendish, Tom Pidcock, Ethan Hayter en Lizzi Deignan zijn de meest in het oog springende namen in de selectie.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Hayter werd afgelopen weekend tweede in de Tour of Britain achter Wout van Aert, nadat hij dit seizoen ook al tweede was geworden in de Volta ao Algarve en de Tour of Norway op zijn naam had geschreven. De veelzijdige 22-jarige renner van INEOS Grenadiers is geselecteerd voor zowel de wegkoers als de tijdrit. In de wegkoers krijgt hij het gezelschap van Mark Cavendish, afgelopen zomer winnaar van de groene trui in de Tour, olympisch kampioen MTB Tom Pidcock, Luke Rowe, Fred Wright en Jake Stewart, evenals de neven Connor en Ben Swift.

Bij de vrouwen is winnares van de Ronde van Zwitserland Lizzie Deignan geselecteerd, net als SD Worx-renster Anna Shackley, Alice Barnes, Anna Henderson (Jumbo-Visma), Pfeiffer Georgi (DSM) en Joscelin Lowden. Georgi en Lowden doen ook de tijdrit. “Ik kijk erg uit naar het WK op de weg, want we hebben in iedere categorie een aantal serieuze medaillekandidaten”, zegt performance director Stephen Park in een persbericht. “Het zal geweldig zijn om te zien hoe Mark en Lizzie hun vorm en ervaring inbrengen in een ploeg die erop gebrand is om medailles te veroveren.”

Park kijkt met interesse uit naar de wegkoers voor mannen. “Op basis van wat we weten over het parcours en met zoveel renners in topvorm, besloten we om niet voor één kopman te kiezen. Zo hebben we een aantal opties in de koers. De koers kan echt naar iedereen gaan! We verwachten over de hele linie sterke prestaties. Het is geweldig om de ploeg weer bij elkaar te hebben.”

Selectie Groot-Brittannië voor het WK wielrennen 2021
Wegkoers elite-mannen
flag-gb Tom Pidcock
flag-gb Luke Rowe
flag-gb Fred Wright
flag-gb Jake Stewart
flag-gb Connor Swift
flag-gb Ben Swift
flag-gb Mark Cavendish
flag-gb Ethan Hayter

Tijdrit elite-mannen
flag-gb Ethan Hayter
flag-gb Dan Bigham

Wegkoers elite-vrouwen
flag-gb Lizzie Deignan
flag-gb Anna Shackley
flag-gb Alice Barnes
flag-gb Anna Henderson
flag-gb Pfeiffer Georgi
flag-gb Joss Lowden

Tijdrit elite-vrouwen
flag-gb Joss Lowden
flag-gb Pfeiffer Georgi

Mixed Relay ploegentijdrit
flag-gb John Archibald
flag-gb Dan Bigham
flag-gb Alex Dowsett

flag-gb Alice Barnes
flag-gb Anna Henderson
flag-gb Joss Lowden

Dit artikel delen:

17 Reacties

rosencrantz 13 september 2021 om 12:31

Cavendish?

Dikke vrouw 13 september 2021 om 12:34

Ja, Markx Cavendish

Harm Zijlstra 13 september 2021 om 12:40

Zeker, Cavendish. Dit jaar doorgebroken als sprinter.

tvm 13 september 2021 om 16:49

Terechte vraag van Rozencranz,
Cav heeft hier namelijk niets te zoeken. Pidcock ook niet trouwens. Tenzij in dienst van de enige kopman.

Sjonge Jonge 13 september 2021 om 18:26

Waarom zou Pidcock hier niets te zoeken hebben?
Kleurloze Vuelta, maar qua parcours past hem dit toch prima?

Arema Pro Cycling Team 13 september 2021 om 12:46

Had Donovan(DSM) eigenlijk wel verwacht in de selectie.

zietemgaan 13 september 2021 om 13:02

tiens, Geraint Thomas? of zit die in de lappenmand? ook in UK dus de 30’rs naar de zijkant, op het jonkie Cavendish na dan. Nu, heeft laten zien dat hij ook kan werk opknappen, én langer meekan dan vroeger.

josi 13 september 2021 om 16:35

Thomas heeft nog nooit iets gepresteerd op het WK op de weg en is momenteel nou niet bepaald in topvorm.

fietsvriend 13 september 2021 om 13:15

Mooie ploeg met kopmannen voor de toekomst. Toch niet een selectie waar je direct schrik van hebt als tegenstander. Beetje op Pidcock letten, mits die zijn vorm van de Vuelta in Spanje daar heeft gelaten. Ga ervan uit dat het voor Hayter een paar km te lang is.

Chasse_patate 13 september 2021 om 13:29

Cavendish komt die heuvels nooit over.

Turtlehead 13 september 2021 om 14:01

Ik vlak hem niet uit. Maar geef t ook weinig kans.
Stel je voor dat ie WK wordt, in het spoor van d’n Freddy (Maertens)….
Ik zou het hem eigenlijk wel gunnen.

Solkanar 13 september 2021 om 16:05

Geen ploeg die angst inboezemt! Veel zal afhangen van de vorm van Pidcock. Mooie ploeg voor de toekomst maar hier zullen ze tekort komen.

wimvl 13 september 2021 om 16:44

Pidcock zou wel eens kunnen verbazen en Wout en Matthieu kunnen kloppen. Het is een sterke renner met ook een goede spurt

Reiger 13 september 2021 om 16:57

Ik denk ook dat Pidcock niet voor niets de Vuelta heeft uitgereden. Compleet onzichtbaar daar, heeft zich overal op tijd laten lossen en beheerst echt wel de manier om op belangrijke momenten in topvorm te zijn. En dat is hij meestal snel. Was in het voorjaar één van de beteren en ik denk dat Mathieu zónder val niet zomaar kampioen zou zijn geworden op de Olympische spelen.
Daarbij ligt de druk van de koers op de Belgen die de topfavoriet in de ploeg hebben en ook nog in het thuisland rijden. Dat laatste is nog niet vaak het recept geweest om ook maar de Wereldkampioen af te leveren. Integendeel zelfs. Pidcock is ook een renner waar bijna niemand het over heeft. Daar kan hij ook in de koers van profiteren door vrijwel onzichtbaar overal mee te sluipen en niets te doen tot het wél moet. Zou ook een mooie Wereldkampioen zijn.

Txirrindularitza 13 september 2021 om 17:03

Het WK komt voor Pidcock te laat, hij is op. Wat geen schande is op zijn leeftijd. De Vuelta sprak boekdelen. Je hebt sparen, slim rijden, en gewoon echt niet aan de bak komen. Het was m.i. dat laatste voor Pidcock. De rest zal weinig landen schrik aanjagen. Ervaring opdoen, lekker meekoersen, want ongetwijfeld komt zijn tijd nog. Dit jaar echter, ik zie het niet gebeuren.

Kempen en Ko 13 september 2021 om 17:12

Cadeautje voor Mark. Maar iets uithalen gaat hij toch niet doen. Vroege vlucht misschien?

Massimo Bataille 14 september 2021 om 14:31

Iedereen maar over Cav en Pidcock praten, maar volgens mij zal het gewoonweg Hayter zijn die in de finale er nog bij zal zitten.
Klimt uitstekend, heeft die punch en is snel aan de streep.
Zal niet zomaar sneller sprinten dan Van Aert, Vdpoel etc, maar toch een gevaarlijke klant hoor.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair