WK 2020: Franse bondscoach Voeckler maakt voorselectie van 13 renners

vrijdag 18 september 2020 om 12:29
WK 2020: Franse bondscoach Voeckler maakt voorselectie van 13 renners

Julian Alaphilippe - foto: Cor Vos

De Franse bondscoach Thomas Voeckler heeft een voorselectie van dertien renners op papier voor het WK wielrennen in Imola. De grootste namen zijn Julian Alaphilippe, Thibaut Pinot en Guillaume Martin. Voeckler kan niet beschikken over Romain Bardet, twee jaar geleden nog goed voor zilver op het WK in Innsbruck.

“We zijn nu vooral outsiders”
Frankrijk mag op het lastige parcours in de omgeving van Imola acht renners afvaardigen voor de wegrit van 27 september. Met Alaphilippe, Pinot en Martin kan keuzeheer Voeckler meerdere (potentiële) kopmannen uitspelen, maar de oud-renner blaast niet te hoog van de toren. “We zijn nu vooral outsiders”, zo klinkt het in L’Équipe.

“In Zwitserland waren we favoriet geweest met Thibaut Pinot, Romain Bardet en Julian Alaphilippe. Het probleem is alleen dat Thibaut bezig is aan een moeilijke Tour, Romain is uitgeschakeld voor het WK en Julian momenteel niet 100% is. Het parcours in Imola is meer geschikt voor de puncheurs met klimcapaciteiten, en dus niet voor de pure klimmers.”

Wat met Thibaut Pinot?
Toch blijft Voeckler optimistisch, een week voor de mondiale titelstrijd in Italië. “Julian is dan misschien niet 100%, hij heeft nog altijd een week de tijd om beter te worden.” De bondscoach zal nog voor het einde van de Tour zeven renners gelukkig maken met een WK-selectie. “Ik wacht nog even met het laatste plekje, aangezien ik Thibaut als een soort wildcard beschouw.”

“We wachten nog even om te kijken of Thibaut nog naar zijn beste vorm kan groeien.” De vraag is alleen of de renner van Groupama-FDJ zelf nog zin heeft in een WK in Italië. Volgens L’Équipe heeft Pinot, die momenteel bezig is aan een onopvallende Ronde van Frankrijk, inmiddels een streep gezet door het evenement.

Voor de individuele tijdrit zijn Rémi Cavagna en Benjamin Thomas al zeker van een selectie. Cavagna werd na de coronabreak Frans kampioen tijdrijden, negen seconden voor uittredend kampioen Thomas. Die eerste wist ook zilver te veroveren op het EK tijdrijden in Plouay.

Update – WK 2020: Thibaut Pinot meldt zich af met rugklachten

Voorselectie Frankrijk voor WK wielrennen 2020 (27 september)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-fr Warren Barguil
flag-fr Julien Bernard
flag-fr Kenny Elissonde
flag-fr Valentin Madouas
flag-fr Guillaume Martin
flag-fr Rudy Molard
flag-fr Quentin Pacher
flag-fr Pierre-Luc Perichon
flag-fr Nans Peters
flag-fr Thibaut Pinot
flag-fr Pierre Rolland
flag-fr Alexis Vuillermoz

Selectie Frankrijk voor WK tijdrijden 2020 (25 september)
flag-fr Rémi Cavagna
flag-fr Benjamin Thomas

Dit artikel delen:

15 Reacties

Westland95 18 september 2020 om 12:39

Voorselectie? Het WK is over een week, maak gewoon meteen de hele selectie bekend.

Groetjesaandevoetjes 18 september 2020 om 13:56

Denk dat Vouckler zijn selectie al wel heeft, maar dat het nog niet zeker is of elke renner uit de Tour door wil naar Italië. Pinot en Martin bijvoorbeeld. Normaal gesproken neem je ze mee naar dit parcours, maar wellicht dat ze willen rusten en dat ze dat pas na de Tour willen beslissen.

vocsnor 18 september 2020 om 12:52

Weet iemand waar Gallopin tegenwoordig uithangt?

Turtlehead 18 september 2020 om 13:17

Tony rijdt in de RvLuxemburg momenteel (plek 102 in GC).
Compleet weggezakt in Franse (overbetaalde en gepamperde) luxe en chaos?

Mac-S 18 september 2020 om 13:18

In Luxemburg, waar hij in de 1e etappe nog in de vlucht van de dag zat.

Alaphilippe zou normaal gesproken natuurlijk een van de favorieten zijn op een parcours als dit, maar hij lijkt “het” niet te hebben momenteel.

Wielervolger 18 september 2020 om 12:55

Pinot heeft zelf al aangegeven dat hij het WK zal skippen. Bernard, Molard, Pacher en Perichon zullen wel de andere afvallers zijn.

castroviejo 18 september 2020 om 13:09

Zie eerder Vuillermoz afvallen en Pacher meegaan als knecht. Die heeft zich goed laten zien deze Tour en beschikt over vorm.

Beekman 18 september 2020 om 13:01

Dat gaat hem niet worden, niemand van het gezelschap heeft mij kunnen overtuigen.

Turtlehead 18 september 2020 om 13:19

Alaphilippe zal gerust wel vooraan meedoen als het in zijn hoofd gaat lukken.
Is toch steeds wel bij de betere renners, ondanks ‘mindere vorm’.
Maar een medaille zie ik hem niet halen.

Pinot vind ik een lachertje om nu nog te noemen. Dat is alleen maar pleasen van de sponsor en fan-base.

Waarom Demare niet meenemen als ‘wild-card’?

Abdoe 18 september 2020 om 13:18

Op papier een sterke selectie, maar niemand van de potentiele afmakers lijkt in vorm. Ze zullen vooral moeten hopen op een wonderdag van Alaflip.

koos1 18 september 2020 om 13:21

Kunnen best een sterke ploeg naar de WK sturen, alleen de kopmannen zijn (nog) niet in beste vorm. Je zou denken alles op Alaphilippe, maar die rijd in de Tour wel heel wisselvallend en komt bergop duidelijk te kort in de finales. Hopen dat de ploeg lekker aanvallend gaat rijden en niet alleen gokken op de laatste beklimming

Abdoe 18 september 2020 om 13:27

Denk ik ook. Mannen als Peters, Pacher, Madouas en Rolland in vluchtgroepjes meesturen om Alaphilippe in een zetel te zetten, lijkt de beste aanpak.

koos1 18 september 2020 om 13:21

Kunnen best een sterke ploeg naar de WK sturen, alleen de kopmannen zijn (nog) niet in beste vorm. Je zou denken alles op Alaphilippe, maar die rijd in de Tour wel heel wisselvallend en komt bergop duidelijk te kort in de finales. Hopen dat de ploeg lekker aanvallend gaat rijden en niet alleen gokken op de laatste beklimming.

chasse patat 18 september 2020 om 13:24

Ik mis Cavagna. Er is geen enkele echte tempobeul geselecteerd. Dat wordt dus afwachtend koersen, afhankelijk van andere teams.

Groetjesaandevoetjes 18 september 2020 om 13:57

Focus op de tijdrit, aangezien kans op medaille daar het grootst is voor hem.

Headlines

Materiaalzone

Populair