WK 2019: Sagan met Slowakije, voorselectie Spanje, Luxemburg rond Jungels, Woods bij Canada

donderdag 12 september 2019 om 09:53
WK 2019: Sagan met Slowakije, voorselectie Spanje, Luxemburg rond Jungels, Woods bij Canada

foto: Cor Vos (archief)

Met het WK wielrennen in aantocht, druppelen langzaam de selecties binnen voor Yorkshire. Zo heeft Luxemburg een viertal geselecteerd met Bob Jungels als kopman en is de Spaanse bondscoach er nog niet helemaal uit. Hij heeft namelijk zestien namen op een longlist gezet.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

flag-sk Slowakije
Peter Sagan zal het in Yorkshire moeten doen met drie landgenoten, maar het verleden heeft uitgewezen dat de drievoudig wereldkampioen daar geen problemen mee heeft. Zijn broer Juraj Sagan is een van zijn helpers. Ook Erik Baška en Ján Andrej Cully rijden de wegrit. Regerend Slowaaks tijdritkampioen Cully mag ook de tijdrit betwisten in Groot-Brittannië.


flag-lu Luxemburg
Naast Bob Jungels, die uiteraard ook de tijdrit zal betwisten, zullen namens Luxemburg Alex Kirsch, Jempy Drucker en Ben Gastauer uitkomen in de wegrit. Tom Wirtgen is aangewezen als reserve. Bij de vrouwen had Luxemburg vijf rensters op mogen stellen, maar zijn dat er slechts drie geworden: Christine Majerus, Anne-Sophie Harsch en Elise Maes.


flag-es Spanje
De Spaanse bondscoach wil nog geen keuze maken. Hij mag negen renners opstellen, omdat Alejandro Valverde als regerend wereldkampioen automatisch startgerechtigd is. In de voorselectie zijn maar liefst zestien renners opgenomen. Movistar is hofleverancier met vijf renners op die lijst. Volgende week wordt de definitieve selectie bekend

Voorselectie Spanje (elite mannen)
Alejandro Valverde, Imanol Erviti, José Joaquín Rojas, Marc Soler, Mikel Landa (Movistar), Ion Izagirre, Gorka Izagirre, Omar Fraile, Luis León Sánchez (Astana), David de la Cruz, Jonathan Castroviejo (Ineos); Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), Iván García (Bahrain-Merida), Jesús Herrada (Cofidis), Enric Mas (Deceuninck-Quick Step) en Álex Aranburu (Caja Rural-Seguros RGA)

Selectie Spanje (elite vrouwen)
Mavi Garcia, Sheila Gutierrez, Eider Merino, Alicia Gonzalez, Lourdes Oyarbide (+ tijdrit), Ane Santesteban, Gloria Rodriguez (+tijdrit)


flag-ca Canada
Michael Woods is de vooruitgeschoven pion bij Canada. De klimmer, die vorig jaar nog brons won in Innsbruck, voert een selectie van zes aan. De selectie bestaat verder uit: Antoine Duchesne, Hugo Houle, Guillaume Boivin, Benjamin Perry en James Piccoli. Voor de tijdrit is Houle aangewezen.


flag-at Oostenrijk
De selectie van het thuisland van vorig jaar bestaat uit louter WorldTour-renners. Felix Großscharter, Michael Gogl, Marco Haller, Patrick Konrad, Hermann Pernsteiner en Lukas Pöstlberger verdedigen in Yorkshire de kleuren van Oostenrijk tijdens de wegrit voor elite mannen.


flag-cz Tsjechië
Zdeněk Štybar is de grootste naam in de Tsjechische selectie voor het WK wielrennen. De renner van Deceuninck-Quick-Step krijgt met Petr Vakoč een ploeggenoot mee en ook de ervaren Roman Kreuziger is van de partij. František Sisr, Jan Bárta en Joseph Černý maken de selectie compleet.


flag-gb Groot-Brittannië
De mannenploeg van Team GB is nog niet gepresenteerd, maar de vrouwenploeg wel al. Daar is Lizzie Deignan het uithangbord in eigen land. De renster van Trek-Segafredo werd niet lang geleden moeder, maar keerde succesvol terug om in ‘haar’ Yorkshire te strijden voor de wereldtitel. Zij wordt bijgestaan door Hannah Barnes, Alice Barnes, Lizzy Banks, Nikki Juniper en Anna Hendersen. Op de tijdrit is gekozen voor Alice Barnes en Hayley Simmonds.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Chasse_patate 12 september 2019 om 09:57

Ik zou:
Alejandro Valverde, Imanol Erviti, José Joaquín Rojas, Marc Soler (Movistar), Ion Izagirre, Luis León Sánchez (Astana), Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), Iván García Cortina (Bahrain-Merida) en Álex Aranburu (Caja Rural-Seguros RGA) meenemen.

0
Shinzawai 12 september 2019 om 10:15

Ik zou Valverde, Rojas, 2x Izagirre, Sanchez, Soler, Garcia, Herrada en Aranburu meenemen of zou de zaakwaarnemer van De La Cruz nog invloed hebben?

0
Jack2811 12 september 2019 om 10:19

9X Valverde meenemen haha

0
Random wielerliefhebber. 12 september 2019 om 10:38

Houle ook een outsider, die is echt goed bezig laatste tijd.

0
oscaritoforlife 12 september 2019 om 11:07

Outsider voor wat? De vroege vlucht?

0
toiletduck 12 september 2019 om 10:49

Alejandro Valverde, Imanol Erviti, José Joaquín Rojas, Marc Soler, Ion Izagirre, Gorka Izagirre, Luis León Sánchez, Jonathan Castroviejo en Álex Aranburu.

Ik heb nog wat twijfels over Omar Fraile (ipv Gorka) en Garcia Cortina (ipv Aranburu).

0
Veloburto 12 september 2019 om 11:04

Ik had al een voorgevoel dat Slowakije Peter Sagan als kopman uit wilde gaan spelen.

0
Kannibaal van Schepdaal 12 september 2019 om 11:51

Hij heeft de laatste weken echt wel bewezen dat hij een selectie verdient.

Hij is ook goed voor de groepssfeer, dus die zou ik altijd meepakken.

En als het even meezit, kan hij nog een uitslag rijden ook.

0
Etika 12 september 2019 om 12:00

Ik ben benieuwd wie de Britten gaan uitspelen ? Alle ballen op Swift ?

0
toiletduck 12 september 2019 om 14:03

Trouwens al iets bekend vanuit Sloveense hoek?

0
Wielert 13 september 2019 om 05:13

Ik denk dat Roglic de tijdrit gaat rijden

0
evos01 16 september 2019 om 10:53

Mathieu v.d.Poel wint het WK en Marianne Vos bij de vrouwen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone