WK 2019: Legendarische solo brengt Annemiek van Vleuten de wereldtitel
foto: Cor Vos
Julian Dubbeld zaterdag 28 september 2019 om 17:03

WK 2019: Legendarische solo brengt Annemiek van Vleuten de wereldtitel

Annemiek van Vleuten is de nieuwe wereldkampioene. De Nederlandse renster viel op 105 (!) kilometer van de meet aan op de beklimming van Lofthouse, waarna zij aan een ogenschijnlijk onmogelijke solo begon. Bijna drie uur later kwam Van Vleuten met een ruime voorsprong op nummers twee en drie Anna van der Breggen en Amanda Spratt over de finish in Harrogate: haar eerste wereldtitel op de weg is een feit.

Met drie etappeoverwinningen in de Ladies Tour of Norway en vijf etappeoverwinningen in de Tour de l’Ardèche twijfelde niemand nog aan de favorietenstatus van Marianne Vos op het wereldkampioen. Een wereldkampioenschap is echter niet te voorspellen: zaterdag zou de koers zich op een andere manier ontplooien dan voorheen werd voorspeld.

Dat er rensters uit Koeweit en Macau na twee kilometer al moesten lossen, dat is van alle wereldkampioenschappen. En dat Nederland vroeg in de wedstrijd de knuppel in het hoenderhok gooide – Demi Vollering decimeerde het peloton tijdelijk op de eerste beklimming van Norwood Edge op 120 kilometer van de meet – dat was ook niet geheel verrassend.

Demi Vollering in de aanval – foto: Cor Vos

Van Vleuten begint aan solo
Maar dat Annemiek van Vleuten aan een lange solo begon op 105 kilometer van de meet op Lofthouse, dat hadden maar weinig mensen voorspeld. De Nederlandse renster gaf er vroeg op deze beklimming (3 kilometer aan 9 procent) een klap op. Niemand was in staat te volgen.

In no time reed Van Vleuten een gat van een minuut bij elkaar op een groepje met Elizabeth Deignan, Anna van der Breggen, Elisa Longo Borghini, Chloé Dygert Owen, Amanda Spratt, Soraya Paladin, Cecile Uttrup Ludwig en Clara Koppenburg.

Annemiek van Vleuten op Loftus Road – foto: Cor Vos

Achtervolging verloopt stroef
En Marta Bastianelli, Marianne Vos en Katarzyna Niewiadoma? Die werden snel in het peloton gemeld, dat op tachtig kilometer van de meet al op drie minuten en twintig seconden (!) van de ontketenende Van Vleuten reed.

Stug reed de renster uit Vleuten door. De achtervolgsters kwamen niet dichterbij. Daar zat Van der Breggen in een zetel: zij kon rustig meerijden. Ook het peloton kon geen grip krijgen op de wedstrijd. De Poolse en Franse vrouwen bundelden de krachten, kwamen iets dichterbij, maar kwamen niet veel dichterbij de eenzame koploopster.

Longho Borghini en Dygert proberen het
Pas op 48 kilometer van de meet volgde weer een speldenprik bij de achtervolgsters, die op dat moment op bijna twee minuten volgden. Longo Borghini was de eerste die het probeerde, maar zij kwam niet weg. Dit kwam de voorsprong van Van Vleuten alleen maar ten goede.

Dygert probeerde het een aantal kilometer later nog eens: de Amerikaanse kwam wel weg. De jonge renster haalde op dertig kilometer van de meet bijna een minuut van haar achterstand af, waardoor zij Van Vleuten naderde tot op 1 minuut en 30 seconden.

Op weg naar de overwinning! – foto: Cor Vos

Dygert capituleert, Van Vleuten ongenaakbaar
Dygert kon haar inspanning niet volhouden. Al gauw werd zij weer bijgehaald door Spratt en Van der Breggen, die de beste bleken te zijn bij de achtervolgsters. Op dat moment werd duidelijk dat het echt Van Vleuten zou zijn die na een buitenaardse solo de wereldtitel zou grijpen.

Emotionele zege Van Vleuten, zilver voor Van der Breggen
Vol emotie vierde de Nederlandse haar feestje de laatste kilometers. Als klap op de vuurpijl voor het Nederlandse team bleek Van der Breggen in de slotkilometers beter te zijn dan Spratt, waardoor zij de zilveren medaille greep.

 
104 Reacties
Sorteer op:
28 september 2019
Diepe buiging.
28 september 2019
Ik was ervan overtuigd dat ze zich ging opofferen, toen ze op 105km van de meet aanzette.
28 september 2019
Nu is de jury aan zet.
  28 september 2019
  als dat alles is wat je kunt zeggen na zo'n fenomenale prestatie, kies dan voor een andere sport sjoelbakken of vinkenzetten
  28 september 2019
  Is natuurlijk een grapje Lippy. En ik ben eerder ontstemd door deze prestatie want keek uit naar een leuke, spannende koers, eigenlijk.
  29 september 2019
  Ontstemd? Als dit inderdaad alles is wat je kunt zeggen na zo’n fenomenale prestatie en een prachtig gevecht om de 2e plaats Šteintje dan biedt een goede stemmer ook geen uitkomst meer. Kijk dan niet meer na 50km en ga wat leuks in je tuin doen b.v. Heb je ook geen stemmer meer nodig om je valse tonen te herstellen. Ik heb in ieder geval genoten bij deze strijd op 2 fronten.
28 september 2019
Groot verschil, saai om naar te kijken maar mooie prestatie. Hele middag hiernaar gekeken.
  28 september 2019
  Strijd voor de tweede plek was nochtans interessant. En een Nederlandse op het hoogste schavot. Heb me al met al prima vermaakt.
28 september 2019
Fantastische solo! Van Vleuten en Van der Breggen bevestigen andermaal dat ze verreweg de beste zijn.
28 september 2019
Bijzonder weinig spannende koers. Vreselijk slijmerig commentaar op es tengevolge, leek wel also ze mdma ophadden.
  28 september 2019
  Waarom kijk je dan op Eurosport?
  28 september 2019
  Beter op Liselot afstemmen. Ondanks dat ze de 'g' niet uit kan spreken een genot om naar te luisteren. Of is het nu 'henot'? :)
  28 september 2019
  RV, waar is je respect voor deze wereldprestatie?
  28 september 2019
  Geen tv en geen streamzoektalent, herb de player nu. Begin er steeds meer aan te wennen maar nu werden de commentaren wel heel erg en heel Lang de reetlikhoek ingestuurd, niet te harden. En respect voor iemand die veel beter is? Mwoah soms wel maar meestal verpest het de koers.
  28 september 2019
  Npo was ok met Roxanne. Ze zei niet zoveel, maar irriteerde iig niet.
  28 september 2019
  Had dat moeten doen dan. Roxanne Knetemann mag ik wel.
  28 september 2019
  Ah, ervaring met mdma ?
  28 september 2019
  Jazekers, lowlands 1999, Green Velvet. De achterlijke kwijlkannonades die je van die troep uitbraken gaat zijn werkelijk hemeltergend.
  28 september 2019
  Brabander +1
  28 september 2019
  Vond Het commentaar bij De NOS vervelender, daar ging men nogmaals uitleggen dat een wiel rond is. (Ok, Ik begrijp dat er daar kijkers zijn die maar 1x per jaar dames zien fietsen maar toch.)
  28 september 2019
  De stem van die eurosport guy lijkt op de stem van Jan Kooijman
28 september 2019
Grandioos!
28 september 2019
Wat een prestatie zeg. 105 kilometer solo. Diepe buiging Verder een leuk duel om de medailles met Anna, Spratt en Dygert. Annemiek en Anna zijn echt 2 fenomenen in het dameswielrennen
28 september 2019
Erg indrukwekkende prestatie!!!!!!! Maar heb ik nu een leuke koers gezien? NEEN! De suprematie van Nederland in het vrouwenwielrennen is eigenlijk net zoals de Vlamingen in het veldrijden een aantal jaren terug. Saaie kijkstukken.
28 september 2019
Tja...voor 90% van het vrouwen peloton zijn dit soort parcoursen simpelweg te zwaar. De overige 10% bestaat voor het grootste deel uit Nederlandse dames, dit soort wedstrijden zijn dan een logisch gevolg. Aan Dygert is het de taak om meer ervaring op te gaan doen. Maar alsnog een topprestatie van Annemiek!
28 september 2019
Hele goede prestatie van de Nederlandse dames. Benieuwd naar alle reacties over de geloofwaardigheid van deze prestatie t.o.v. Dygert in de tijdrit. Vraag me ook af of er nog mensen zijn die zich afvragen waarom er voor de mannen meer aandacht is dan voor de vrouwen... volg het vrouwenwielrennen regelmatig maar dit is toch wel de meest saaie koers ooit.
28 september 2019
Het verschil tussen de reacties nu en die na de solo van Froome vorig jaar is tekenend. Beide zijn ongeveer even indrukwekkend/verdacht, Van Vleuten is zelfs van nog iets verder gegaan...
  28 september 2019
  David, het verschil wat je niet meeneemt in je reactie is de algemene kwaliteit van het vrouwenwielrennen. De meeste vrouwen zijn volkomen kansloos op een parcours als vandaag. Bij de mannen is de top vele malen breder, dus heb je ook meer renners die een achtervolging kunnen opzetten.
  28 september 2019
  Indrukwekkend en bijzonder sterk. Volgend jaar het palmares vervolmaken.
  28 september 2019
  Een verschilletje: het niveauverschil tussen de dames is heel, heel veel groter dan bij de mannen. 't Is dat Vos op dat bergje eraf most, anders waren ze gewoon 1-2-3 geëindigd.
  28 september 2019
  De huidige niveauverschillen bij de dames kun je min of meer vergelijken met het mannenpeloton van 45-50 jaar terug.
  28 september 2019
  Valt niet te ontkennen dat het vrouwenwielrennen in de breedte een stuk zwakker is dan bij de mannen, maar: - in die Giro stond een vrij klein deel van de wereldtop aan de start, hier deden alle toppers mee. Dus dat maakt het verschil in de breedte tussen beide koersen kleiner. Daarnaast speelde de vermoeidheid na drie weken koers ook een grote rol die dag, dat vergrootte de verschillen. - In de Giro zaten er vijf man in de achtervolgende groep. Daarvan reden Carapaz en Lopez niet mee. Hier zaten er meer vrouwen te rijden. - Het parcours was vandaag zeker niet makkelijk, maar op papier veel minder selectief dan een rit over de Finestre. Zelfs als je het verschil tussen de mannen en de vrouwen meeneemt. Dus al met al ontloopt het elkaar niet zo veel.
  28 september 2019
  @justin en @maenhout: Vergeet toch niet dat in de achtervolgende groep echt wel een aantal toppers reden, dat waren over het algemeen geen onbekenden waarvan vooraf verwacht kon worden dat ze op minuten gereden zouden worden. Waarmee ik overigens niets af wil doen aan deze schitterende prestatie, al is een klein beetje argwaan bij het kijken naar wielrennen soms niet verkeerd.
  28 september 2019
  Je weet zelf ook wel dat je twee totaal verschillende prestaties met elkaar vergelijkt (hoop ik tenminste). Bovendien vond lang niet iedereen de prestatie van Froome destijds buitengewoon verdacht. Laten we het over deze koers hebben, in plaats van over (de al dan niet verschillende reacties op) koersen van ruim een jaar geleden.
  28 september 2019
  Ditisdavid heeft gewoon een punt. Als het iemand uit Nederland betreft is enige argwaan opeens uit den boze en moeten we hier op de banken gaan staan. Nee, een 36 jarige die ineens op haar 32e van een goede subtopper transformeert tot afgetekend de beste klimster en top tijdrijdster en alles letterlijk naar de puinpoeier rijd, daar mag je geen vraagtekens bij hebben. Ze traint nou eenmaal gewoon harder dan de rest tenslotte. Wanneer de heer Froome uitpakt met een solo van 80km dan mag het echter wel, en dan moet ook constant even benadrukt worden dat hij vanuit het niets aan de top kwam. Net zoals bijvoorbeeld wanneer Yates er 2 weken bovenuit steekt in de Giro dan mogen vraagtekens ook. Je kan het zeuren noemen, je mag de mensen die wat argwanend zijn zuur vinden, maar volgens mij geeft het verleden (ook binnen het NL’se wielrennen) toch wel het recht om niet alles als zoete koek te slikken. Ik had hier ook weleens de reacties willen zien als een Russin zo had uitgepakt.
  28 september 2019
  @kosmonaut Het staat je vrij om overal vraagtekens bij te zetten. Doe dat vooral, het is een vrij land! Gebeurt ook overigens bij elke overwinning van Van Vleuten. Dan staat het halve topic vol met verdachtmakingen, en mensen die zeggen 'wat als het een Russin was?'. Vaak door mensen die de ballen verstand hebben van vrouwenwielrennen.
  28 september 2019
  @Ten Dam: +1 Nou ga ik niet pretenderen heel veel verstand te hebben van dameswielrennen maar het lijkt me gezien de pas redelijke recente evolutie van de sport en de semi-professionale staat ervan, alleszins waarschijnlijk dat grote niveauverschillen gewoon normaal kunnen zijn. Zeg maar gevalletje Sven Kramer tegen de rest de eerste 6 jaar van zijn carrière. Tegelijkertijd kunnen de criticasters ook beter in de spiegel kijken nu de Amerikanen werk beginnen te maken van vrouwenwielrennen. Daar is Dygert een goed voorbeeld van, iemand die in een tijdrit de beste Nederlandse dames al kan wegrijden. Die mist alleen nog de ervaring en de inhoud om een hele koers mee te kunnen. Maar binnen twee /drie jaar kan er zomaar een machtsovername te wachten staan. Of gaan we dan net zo paranoia wijzen dat die Amerikanen dan vast wel iets snoepen dat ze ineens zo goed zijn.
28 september 2019
Wauw, wat een solo. Mooie zilver voor Van der Breggen en toch sterk Vos nog 6e, beste van de rest.
28 september 2019
Fenomenaal. Ik word een beetje droevig van de zeikerige opmerkingen. Ik weet niet zo goed hoe we als mensheid wat meer ontspannen kunnen leven. Als we al zo reageren op een overwinning, hoe gaan we dan om met verlies?
  28 september 2019
  Ik heb hetzelfde hoor. Soms lijkt het net of je je moet schamen, omdat 'we' als Nederlanders er bovenuit steken. Het zijn gewoon topprestaties, maar het wordt zo gebagatelliseerd vaak
  28 september 2019
  Stel je niet zo aan , we zitten hier op een plek waar we fijn zelf bepalen of we een boutkoers hebben gezien of niet.
  28 september 2019
  Natuurlijk mag jij jouw gevoelens over de 'bout koers' uiten. Maar dat betekent niet dat je geen zeikerd bent. Dat is dan mijn mening en. Ik stoor me eraan dat we altijd meer willen. Nu klaag jij (RV) weer dat je een 'bout koers' hebt gezien. Als NL verliest klagen we daar over. En anders vinden we wel iets anders.
  28 september 2019
  Inderdaad, er zijn er hier altijd wel bij die uit ieder positief nieuws weer wat vervelends uit kunnen halen. Ik vraag me af, ben je dan alleen hier om te zeiken en te zeuren, of ben je hier om de wielersport een warm hart toe te dragen....als je wil zeiken.....ga op een voetbalforum
  28 september 2019
  Ben Als je het niet kan verdragen, ga dan beter niet naar een forum.
  28 september 2019
  Waar het mij vooral om gaat is dat na de overwinning van Dygert merendeel van de reacties ging over de ongeloofwaardigheid van haar prestatie. Zowel haar prestatie als die van Annemiek zijn uitzonderlijk knap, maar waarom zo'n verschil in reacties ?!
  28 september 2019
  Inderdaad best sneu dat je naar een enorme unieke prestatie kijkt en het niet kunt waarderen.
  28 september 2019
  Zijn we soms zo simpel dat we een unieke prestatie niet meer met een daardoor saaie koers kunnen combineren?
28 september 2019
Zeker wauw. Mevr. Van Vleuten. Nu kan Rio wel in 't vergeetboek. Dit is een solo om in te lijsten. Van der Breggen mooi 2e.
28 september 2019
Wel opvallend dat de 'klimmende types' boven kwamen drijven vandaag. Dat was toch anders voorspeld. Zo loopt het toch weer compleet anders als dat je verwacht.
  28 september 2019
  Toch maar Valverde beter in de gaten houden morgen. En Pogacar.
  28 september 2019
  Zo opvallend is dat toch niet? Vrij vroeg in de koers een klim leggen die gewoon veel te zwaar is voor 80% van het peloton en de wedstrijd is gedaan.
  28 september 2019
  Dat was niet de algehele verwachting hoor. Vos was ook de topfavoriet.
  28 september 2019
  Het mannenpeloton komt dit soort klimmetjes wel een stuk makkelijker omhoog, en het veld is veel breder. Het zal dus lastiger zijn voor goede klimmers om in een klein groepje (of alleen) weg te rijden.
  28 september 2019
  Bij De dames zijn De verschillen in specialisme niet zo groot, De klimmers zijn ook De grootste powerhouses, minus een paar uitzonderingen. Maar al deze rensters kunnen ook uit De voeten in De ronde van Vlaanderen.
  28 september 2019
  Klopt absoluut wat jullie zeggen hoor. Maar had zelf gewoon een heel andere koers verwacht. Dit ging veel richting 'Innsbruck' vond ik
28 september 2019
Geweldige prestatie van Annemiek van Vleuten, maar wat heb ik me geërgerd aan de NOS. Beginnen veel te laat aan de uitzending. Terwijl Annemiek van Vleuten aan haar solo begint, is de NOS nog bezig met nietszeggende interviews. En na afloop schakelen ze direct naar de studio en missen ze zo het interview met Annemiek van Vleuten. Gelukkig was dit op Sporza allemaal wel goed in beeld gebracht, zowel het begin als het eind van de koers.
  28 september 2019
  dat klopt idd, heb deels via de BBC gekeken want op Sporza hebben ze tegenwoordig een dame die maar blijft doorkletsen zelfs bij de meest beslissende fases
  28 september 2019
  Liselot? Die hoor ik anders graag
  28 september 2019
  Ik heb me juist totaal niet geërgerd aan die Liselot op Sporza.
  28 september 2019
  Yep, Sporza ftw. goed en duidelijk commentaar en ze herkennen een topprestatie. Nog even geschakeld naar NL tijdens de demarage, maar die vonden het laten zien van de vooropgenomen rapportages belangrijker dan de (uiteindelijk) winnende demarage
  28 september 2019
  Inderdaad, die dame op de Belgische televisie is praatziek.
  28 september 2019
  Toch minder praatziek dan Michel. Ruben mag van Liselot uitspreken, José niet. Verder een pracht solo en overwinning van van Vleuten.
  28 september 2019
  Idd Liselot is een prima commentator. Meestal is Van Gucht de zeveraar, maar vandaag viel hij erg mee. Waarschijnlijk omdat Evenepoel niet meedeed. En het valt mij ook op dat Wuyts steeds vaker en eerder De Cauwer in de rede valt.
  28 september 2019
  Mij is het nog nooit opgevallen dat Wuyts iemand laat uitspreken.
28 september 2019
Renaat lekker aan het vragenstuur bij De Vuyst. Opvallend.
28 september 2019
Dit is er eentje voor de geschiedenisboeken. De koers heel snel heel hard gemaakt en de eerste aanval is raak. Super gecontroleerd vanl NL. Diepe diepe buiging
28 september 2019
Moet de UCI niet ingrijpen nadat van Vleuten 105km voor de auto's reed?
  28 september 2019
  Je bedoelt dat de auto's moeten worden gediskwalificeerd wegens stayeren?
28 september 2019
Episch, Van Vleuten is ongetwijfeld de enige in het vrouwenpeloton die zo'n lange solo aankan. Daar komt haar enorme trainingsarbeid om de hoek kijken. Niet zo spannend voor het koersverloop natuurlijk, maar een kunststukje waarvoor je als wielerliefhebber alleen maar diepe bewondering kunt hebben. De rest van het veld werd in wezen tot figuranten gedegradeerd.
28 september 2019
Volg het vrouwenwielrennen nauwelijks, ook vanmiddag niet gekeken, maar wat me wel opvalt is dat het telkens dezelfde namen zijn die terugkomen. Klassieker, "grote" ronde of tijdrit: veel lijkt het niet aan de uitslag te veranderen. Is de top dan echt zo smal, of zitten we in eenzelfde fase als het mannenwielrennen een halve eeuw geleden waarbij iedereen van elke wedstrijd een doel maakt?
  28 september 2019
  Als je het vrouwenwielrennen amper volgt is het misschien een idee om er ook niet teveel over te zeggen?
  28 september 2019
  Ik zeg toch niets? Ik stel een vraag.
  28 september 2019
  Oké terecht punt. Maar het vrouwenwielrennen is de laatste tijd juist steeds breder aan het worden. Je bent dus laat met je vragen. Nederland blijft nog een paar jaar dominant (en dat is extreem knap en moet bewondering oogsten). Maar het vrouwenwielrennen is volwassen aan het worden. Ik vind het nu al mooi om te zien en vind de negativiteit misplaatst.
  28 september 2019
  Je hebt gewoon met 3 exceptionele talenten te maken, die toevallig ook nog eens allemaal uit Nederland komen. Van Vleuten, Van der Breggen en Vos. Daaronder zit een vrij grote groep hoor, met de Spratts, Niewadoma's en Longo Borghini's van deze wereld. Wat me wel altijd opvalt is dat dit altijd zo naar voren gehaald moet worden. Bij het flink bewierookte mannentennis hoor je er vrijwel niemand over, maar dat gaat al meer dan een decennium ook alleen maar tussen Federer, Nadal en Đokovic.
28 september 2019
Weer een paar bizarre reacties ertussen. Een solo van meer dan 100 km, daar kun je alleen maar bewondering voor hebben,als je van sport houdt. Wat een epische rit. En natuurlijk een wereldprestatie tegen bv. een ijzersterke Dygert, die zichzelf keihard tegenkwam toen ze probeerde een beetje in de buurt te komen. Een prachtatlete is Van Vleuten.
  28 september 2019
  +1
  28 september 2019
  De meest bizarre reacties zijn anders diegene die ageren tegen mensen die de wedstrijd saai durven te noemen. Want een wedstrijd om de wereldtitel die op 105 km van de meet al beslist is en de strijd om de overige medailles die louter bestaat uit een per ongelukkige afvalkoers: dat mag je inderdaad totaal niet een boutkoers vinden. Schandalig, want een Nederlandse overwinning is natuurlijk per definitie niet saai! Zelfs niet als die zege al zeker is op 100 km van de meet.
  28 september 2019
  +1en het doet er voor mij vrij weinig toe dat het een Nederlandse wielrenster is. Een indrukwekkende solo is een indrukwekkende solo en daar kan ik van genieten.
  28 september 2019
  @viktorrodriguez Jij sluit mooi aan in het rijtje zeikerds. Het was niet eens saai, op 30 km van de finish dacht ik: ze gaat eraan, Dygert gaat haar opvreten. Uiteraard als je 100 km solo rijdt is het spektakel wat minder, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het epische karakter.
  28 september 2019
  Degenen die het een boutkoers vonden, vinden hun eigen ego nu eenmaal belangrijker dan de wereldprestatie van van Vleuten. Zeg maar, de dikke ik.
  29 september 2019
  Dit is de grootste wielerprestatie in de geschiedenis, heb dit nog nooit een wielrenner of wielrenster zien doen. En als je daar commentaar op geeft heb je geen verstand van de wielersport.
  29 september 2019
  En als je daar weer commentaar op hebt, ben je af!
28 september 2019
Prachtige zege! Zal zonder meer een groot genoegen zijn Van Vleuten in de regenboogtrui te zien rijden komend jaar. Erg spannend was het verder niet, ronduit saai zelfs. Van der Breggen vakkundig de anderen nog kwijtgespeeld op het eind maar was eigenlijk niet meer dan gerommel in de marge.
28 september 2019
Het niveauverschil in het vrouwenpeloton is veel te groot om serieus te nemen voor mij als professionele sport.
  28 september 2019
  Hollow comment
  28 september 2019
  De tijdrit gemist zeker....
  28 september 2019
  Ja, dat niveauverschil met Dygert was dinsdag echt enorm. Die is zoveel beter dan de rest… oh wacht. Altijd als de Nederlandse vrouwen winnen gaat het over het niveau. Als ze verliezen falen ze.
  28 september 2019
  Guushovd +1
  28 september 2019
  En tendam +1
  28 september 2019
  50% van het vrouwenpeloton verdient niet genoeg geld met wielrennen en moeten er nog een andere job bijnemen... Niveau ligt gewoon enorm laag. Bij de mannen is het onmogelijk om op zo'n parcours een solo van meer dan 100KM te doen, hoe goed je ook bent.
  28 september 2019
  Mannenpraat en gezeik Hollow Knight. Vrouwensporten hebben vrijwel overal een enorme achterstand op mannen omdat mannen ooit vonden dat vrouwen niet hoorden te sporten, en als ze het dan toch doen stelt het niks voor. Om dit anno 2019 nog te prediken, althans dat proef ik uit jouw worden, is gewoon zielig. Er is niveauverschil dat op een dag als deze minder is voor de spanning. Maar kijk even wat breder dan dat.
  29 september 2019
  Ga U lekker weer naar je vriendin kijken, 100 meter hardlopen zal wel een grotere prestatie zijn dan 105 KM alleen op kop rijden.

Reacties zijn gesloten.