WK 2018: Thuisland Oostenrijk stuurt sterke selectie
foto: Sirotti
Koen Middendorp dinsdag 18 september 2018 om 20:04

WK 2018: Thuisland Oostenrijk stuurt sterke selectie

Thuisland Oostenrijk zal in Innsbruck aantreden met een sterk zestal. BORA-hansgrohe levert met Patrick Konrad, Felix Großschartner, Gregor Mühlberger en Lukas Pöstlberger vier renners af.

De 26-jarige Konrad lijkt de beste papieren te hebben. De klimmer wist dit seizoen al top 10-plaatsen te versieren in de Waalse Pijl en de Canadese klassiekers Quebec en Montréal. Hij eindigde dit seizoen ook als zevende in de Giro d’Italia.

Naast Großschartner, Mühlberger en Pöstlberger zijn ook Georg Preidler en Michael Gogl van de partij. Stefan Denifl en Riccardo Zoidl vallen dan weer buiten de boot. Vooral die laatste is bezig aan een uitstekend seizoen, met eindzeges in Le Tour de Savoie Mont Blanc en de Czech Cycling Tour.

Preidler en Matthias Brändle mogen de Oostenrijkse eer verdedigen in de individuele tijdrit.

Selectie flag-at Oostenrijk voor WK in flag-at Innsbruck

Wegrit
Michael Gogl
Felix Großschartner
Patrick Konrad
Gregor Mühlberger
Lukas Pöstlberger
Georg Preidler

Tijdrit
Matthias Brändle
Georg Preidler

 
9 Reacties
Sorteer op:
18 september 2018
Dit is inderdaad een enorme sterke selectie. Pöstlberger, Gogl en Mühlberger en Grosschartner kunnen alleen iets betekenen door in de vroege vlucht mee te gaan. Konrad en Preidler wellicht voor een vroege aanval in de finale. Allen zijn kansloos voor de wereldtitel en de kans is vrij groot dat niemand top 20 rijdt. Wat een sterke selectie!
18 september 2018
En ik maar denken dat Konrad een Duitser is. Komt vast door die discussie over welke mogelijke helpers van Dumoulin goed bij Sunweb zouden passen.
18 september 2018
Team waarvan met geen wonderen zal verwachten maar met goede, complete en bovenal gemotiveerde renners. Kunnen alleen maar meevallen en ik verwacht ze sowieso in de anticipatie maar ook wel dat er eentje de diepe finale haalt.
18 september 2018
Met zn zessen in de vroege vlucht?
18 september 2018
Sterk misschien in de breedte maar geen enkele renner die ik zie meedoen tot het einde.
19 september 2018
Ik had toch eerder voor Denifl of Zoidl gekozen ipv Gogl. Verwacht dat het parcour toch net iets te zwaar voor hem is. Voor de rest goede selectie. Ondanks dat ze allemaal vrij jong zijn hebben ze zich stuk voor stuk al getoond in grote wedstrijden. Preidler is niet de beste klimmer van dit stel maar altijd handig om er bij te hebben met zijn vermogen om lang hard te rijden en in de aanval mee te sturen.
19 september 2018
Leuk team dat zich zeker zal willen laten zien zonder uitgesproken kopman die echt mee gaat doen voor de knikkers.
19 september 2018
De sterkste Oostenrijkse selectie is de selectie van hellingen in het parcours
    19 september 2018
    Haha +1 voor je grap en je nickname.

Reacties zijn gesloten.