WK 2016: Tom Boonen en Greg Van Avermaet speerpunten Belgische selectie

maandag 26 september 2016 om 14:12
WK 2016: Tom Boonen en Greg Van Avermaet speerpunten Belgische selectie

foto: Sirotti

De Belgische bondscoach Kevin De Weert heeft de negen namen bekendgemaakt die op zondag 16 oktober in Qatar het WK wielrennen voor mannen elite zullen afwerken. Tom Boonen en Greg Van Avermaet zijn de speerpunten namens onze zuiderburen in Doha.

Grote afwezige in de Belgische selectie is sprinter Timothy Dupont. De 28-jarige renner van Verandas Willems behaalde vorige week in het Kampioenschap van Vlaanderen zijn 16e seizoenszege. Ook Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) is er niet bij in Doha. De klassiekerspecialist is ziek.

Selectie flag-be België voor flag-wc WK 2016 in flag-qa Doha, Qatar
flag-be Tom Boonen
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Oliver Naesen
flag-be Jasper Stuyven
flag-be Jürgen Roelandts
flag-be Jens Debusschere
flag-be Jens Keukeleire
flag-be Iljo Keisse
flag-be Nikolas Maes

LottoNL-Jumbo-renner Victor Campenaerts is bij de Belgen geselecteerd voor de tijdrit. De andere plek is toegewezen aan Yves Lampaert (Etixx-Quick-Step).

Dit artikel delen:

42 Reacties

Laatste man 26 september 2016 om 15:17

Sterk team met knechten, paar rappe mannen en sterke renners. Vind het wel een mooie selectie en mocht het op de kant staan hebben ze bijna altijd iemand mee die het kan afmaken (Boonen, Debusschere, Roelandts, Keukeleire, Stuyven en GvA). Ik had wellicht nog 1 extra hardrijder meegenomen ipv Greg (puur parcours), maar wellicht wil Greg ook in dienst de boel aan gort rijden.

josi 26 september 2016 om 15:25

Een sterk team dat hopelijk de koers hard gaat maken. In een massasprint zijn ze kansloos, maar als een beperkte groep om de zege gaat strijden hebben ze aardig wat mannen die behoorlijk rap kunnen aankomen.

F e r o x 26 september 2016 om 15:48

Maak er gewoon een slagveld van daar in de zandbak van Qatar. Dan is Van Avermaet tot veel in staat.

Wanneer het natuurlijk de aangekondigde massasprint wordt, maakt hij natuurlijk geen schijn van kans.

Maar hoop doet leven. Liever een fantastische wedstrijd met desnoods een derderangs rijder van een klein wielerlandje als winnaar. Dan een hele dag in groep op het gemak rondrijden en dan in een sprintje een Bouhanni of Cavendish zien winnen.

aoyen 26 september 2016 om 16:11

Greipel zal ook wel blij zijn dat zijn trein meegaat.

vlek 26 september 2016 om 16:49

Flink aantal leuke outsiders voor een koers die niet in een sprint eindigt: Van Avermaet, Boonen, Stuyven (gisteren verrassend genoeg niet gezien trouwens), Roelandts, Keukeleire, Debusschere en Naesen. Ik had gewoon mijn hele selectie gevuld met dat soort gasten en Keisse thuisgelaten.

Verweggistan 26 september 2016 om 16:56

@vlek: Keisse zou ik juist als eerste renner opnemen in de selectie voor zo’n koers.

DeLuiaardVanLimburg 26 september 2016 om 16:59

Gouden bandjes op de wereldkampioenstrui? Mooi hoor!

vlek 26 september 2016 om 17:01

Waarom?

Romāns Vainšteins 26 september 2016 om 17:03

Stuyven heb ik wel een boon voor, leuke outsider die wel raad weet met platte finales die normaal altijd in een sprint eindigen

Koersmaniak 26 september 2016 om 17:33

Selectie in de lijn van de verwachting, ik had Vermote verwacht ipv Maes, maar Maes heeft meer ervaring in Qatar.
Benoot zal teleurgesteld zijn dat hij er niet bij is.
Sommige riepen tijdens de Vuelta om Meersman, maar dit is geen koers op zijn lijf.
Mooi dat Naesen beloond wordt voor zijn seizoen.

fringale 26 september 2016 om 18:01

Ik snap eeuwige tegenvaller “Roelandts” niet in de selectie. Wat heeft die dit jaar en alle jaren ervoor dan bewezen om geselecteerd te worden. Mee om de sprint aan te trekken ? Voor Greipel dan zeker. Bovendien, daar heb je Keukeleire en Stuyven voor. Doe mij maar tempobeulen Vermote of Lampaerts, om gaten dicht te rijden of mee waaiers te trekken.

Romāns Vainšteins 26 september 2016 om 18:10

Roelandts, reed die podium Sanremo ? OK, prima keuze.

'Gouden bandjes op de wereldkampioenstrui? Mooi hoor!'

*Blwargw*

nederbelg 26 september 2016 om 18:36

@Fringale
Roelandts werd ook al eens 5de op een WK dacht ik, is een tempobeul en verteert de kilometers goed (zie MSR). Vraag blijft natuurlijk hoe hij reageert als de boel op waaiers wordt getrokken en Greipel er niet bij zit…
Verder een sterke keuze , klaar voor een woestijnoffensief …

Sten86 26 september 2016 om 19:06

Een logische selectie inderdaad, harde werkers en 2 renners die het zouden moeten kunnen afmaken wanneer de wedstrijd hard wordt gemaakt. Als er met 100 renners wordt gesprint zal het gebrek aan een topsprinter natuurlijk wel blijken maar in kleinere groep zeker kansen. De niet-selectie van Dupont vind ik vrij normaal, eerste seizoen dat hij resultaten boekt en wat als je hem wel meeneemt? Moet hij gaan werken voor de kopmannen en daar heb je andere en betere opties voor lijkt mij.

AOVV 26 september 2016 om 19:14

Leuke selectie, maar ik had toch wel ’n Vermote verwacht. Sterke renner, hardrijder pur sang, die er niet mee inzit om zich uit de naad te rijden voor een ander. Ik had hem meegenomen i.p.v. Maes; voor het overige kan ik me wel vinden in deze selectie!

nederbelg 26 september 2016 om 21:45

@Denise
Lees nu pas je post over de 'Belgische' kasseien. Een verhelderend stukje: http://m.deredactie.be/#!/snippet/55560c100cf2a13d969bd3e3

Baukema Tomoulin 27 september 2016 om 14:12

Best logisch om Dupond niet mee te nemen. Hij wint wel veel, maar niet de wedstrijden van ruim boven de 200 km (daar heeft hij er natuurlijk ook nog niet zoveel van gereden).
Ik mis Edward Theuns eigenlijk het meest in de selectie. Of ligt hij nog steeds in de lappenmand vanwege die val in de tour?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair