Winnende Toon Aerts: “Niet goed genoeg om Mathieu te kloppen”

zondag 9 december 2018 om 17:01
Winnende Toon Aerts: “Niet goed genoeg om Mathieu te kloppen”

foto: PhotoPress.be

Toon Aerts keek met tevredenheid terug op zijn vorm in de Druivencross Overijse. De Belg van Telenet-Fidea keerde met een zeg terug in de koers na zijn trainingsstage. “Ik ben tevreden met hoe het ging vandaag”, zei hij na afloop in het flashinterview. “Ik denk niet dat het goed genoeg was om Mathieu te kloppen, maar hij was er niet en dus kon ik de overwinning nemen.”

Aerts schoof in de beginfase vlot mee met Michael Vanthourenhout, toen die de gashendel opendraaide. Iets na halfcross ging hij dan voor het eerst vol door, waarna hij de concurrentie zag afhaken. In het tweede wedstrijddeel kwam hij vervolgens nooit meer in de problemen. De Belg wil nu enkele rustige trainingen inbouwen, zodat hij volgende week ook weer in orde kan zijn.

In Overijse waren Wout van Aert en Mathieu van der Poel niet van de partij – zij vertoeven nog altijd in het zonnige Spanje, waar zij de tweede seizoenshelft voorbereiden. Hun afwezigheid had wel degelijk invloed op het koersverloop, denkt Aerts. “Ik denk dat dat gisteren al duidelijk was. Ook vandaag was het opnieuw het geval dat de eerste twee rondes iets rustiger waren.”

‘Dat is écht de cross hè!’
“Renners die gisteren een paar meter achter lagen, konden vaak weer terugkomen op de finishstrook. Dat zagen we vandaag ook telkens. Op de klim kwamen er dan renners terug. Maar toen kon Jim Aernouts van onze ploeg daar ideaal een aanval plaatsen. Ze reden het gat dicht en meteen daarna trok ik door”, blikte hij terug. “In die ronden kon ik een stevig tempo ontwikkelen en de rest onder druk zetten. En op een technische passage die een beetje schuin lag, kon ik dan het verschil maken en wegrijden.”

De veldrijders kregen vandaag een modderig parcours voorgeschoteld, waarop het lastig was om overeind te blijven. “Dat is écht de cross hè!”, zei Aerts. “Dat is een gevoel dat we al lang niet hebben gehad. Het waren vooral snelle crossen, waarin je heel veel risico’s moest pakken in de bochten. Maar nu was het een heel ander soort techniek en dat ligt me iets beter.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

ah-ja 9 december 2018 om 17:23

Tijd dat Mathieu terug komt, deze halve crossjes… Spreekt niet echt aan

EddyB1958 9 december 2018 om 17:41

Half crossje, dit was de eerste echte cross, in Spanje zal er iemand aan het balen geweest zijn. Dit is een monument, en moet dringend terug een klassementskoers worden.

boenk 9 december 2018 om 19:48

Kenner, hahahaha

titanio82 9 december 2018 om 23:20

Het parcours in Overijse was beter dan in de afgelopen jaren. Veel te veel gerotzooi geweest welke delen er nu wel of niet gebruikt mochten worden. Maar de datum ligt niet lekker en als het een losse cross bljft zal het niet beter worden.

Evlojami 9 december 2018 om 17:34

Ok..nu hebben we een paar crossen gezien zonder de grote twee, zoals oa Mario de Clercq dat zou willen..wel meer strijd gezien, maar toch mis je nu iets, ik wel iig. En is dit dan echt datgene wat de cross weer interessant moet maken?

Romāns Vainšteins 9 december 2018 om 20:50

ja. veel beter zo.

delgado 9 december 2018 om 22:02

Tuurlijk mis je iets, dat is de logica zelve. Mannen die normaal wekelijks strijden in de tweede lijn (op Aerts na), rijden nu plots voor de overwinning. Dat geeft een ietwat ‘vreemd’ gevoel en heeft tijd nodig om de toeschouwers aan te laten wennen.

assen 9 december 2018 om 20:26

Prachtige cross!
Met al die modder… loodzwaar.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair