Winnende Pauwels bezorgt teambaas Mettepenningen emoties

Winnende Pauwels bezorgt teambaas Mettepenningen emoties

foto: PhotoPress.be

zondag 2 december 2018 om 08:47

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk raak voor Kevin Pauwels. De 34-jarige Kempenaar van Marlux-Bingoal won de Grote Prijs Hasselt, zijn eerste (veldrit)zege in bijna drie(!) jaar tijd. Na afloop was er dan ook de nodige emotie, onder meer bij zijn teammanager Jurgen Mettepenningen. “Dat Kevin dit nog kan, is fantastisch.”

De zege van Pauwels kwam toch wel onverwacht, aangezien hij dit jaar nog niet op het podium stond. Zijn beste resultaat behaalde hij tijdens de eerste cross van het seizoen, door vijfde te worden op de Muur van Geraardsbergen. Pauwels eindigde in slechts negen van zijn zeventien veldritten bij de eerste tien.

De renner van Marlux-Bingoal was het winnen überhaupt verleerd, aangezien hij op 21 februari 2016 voor het laatst wist te zegevieren. Hij wist toen de Sluitingsprijs van Oostmalle op zijn naam te schrijven. In Hasselt was het echter weer raak, nadat hij van start tot finish domineerde.

“Kevin heeft veel betekend voor de ploeg”
“Het is om emotioneel van te worden”, zo vertelt Mettepenningen in het flashinterview. “Het is fantastisch dat hij dit nog kan. Kevin heeft de laatste jaren veel betekend voor onze ploeg. Hij zal nu ook wel een boost krijgen op mentaal vlak”, aldus de grote baas, die blij is met de eerste mannenzege van het seizoen. “Alle lof is voor Kevin”, zo besluit hij.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Arry1337 2 december 2018 om 10:05

Edit: Aangepast

0
john 2 december 2018 om 10:23

Als vd Poel en W Aerts dit te horen krijgen dan gaan ze direct stoppen met de cross en worden weg coureur , want van af nou is alles voor Pauwels in de cross

0
Sandervs76 2 december 2018 om 10:35

Kevin maakt de cross kapot. En de interviews voor en na de wedstrijd ook.

0
xistnc 2 december 2018 om 10:42

Vanaf nu heet hij Jurgen Mettemoties. En de reclame van Almhof zal nooit meer hetzelfde zijn.

0
Mechanieker 2 december 2018 om 12:46

Kom op manne….

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone